30. heinäkuuta 2015

MUSTIKKA-PISTAASIJÄÄTELÖ


Pitkästä aikaa tein itse jäätelöä. :) Tällaista pikajäätelöä on kiva tehä, kun siihen ei tarvita jäätelökonetta laisinkaan vaan homma hoituu ihan vain sähkövatkaimella ja käsin sekoittamalla. :D 

Mustikoita löytyi vielä jonkin verran pakkasesta ja niinpä päätin sitten tehä mustikkajäätelöä. Halusin mukaan vielä jotain muutakin makua ja sit keksin nuo pistaasipähkinät. Sopivat muuten aika kivasti yhteen mustikan kanssa. :)

Massa:
2½ dl vipikermaa (Flora)
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora)
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita (pakaste tai tuoreita)
noin 2 kourallista paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne puukolla suht karkeaksi rouheeksi. Soseuta mustikat.

Mittaa isohkoon kulhoon molemmat kermat ja vaahdota ne. Lisää joukkoon vaniljasokeri, kondensoitumaito ja mustikkasose. Sekoita käsin esim. nuolijalla sekaisin tasaiseksi massaksi. 

Vuoraa sopivan kokoinen astia leivinpaperilla. Itse käytin noin 25x25 cm nelion mallista vuokaa. Kaada valmis jäätelömassa vuokaan ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Pakasta vähintään nelisen tuntia. 


Hmmmm...tämä oli hyvää! :)


Suolaiset pähkinät ja muuten makea jäätelö sopivat kivasti yhteen. :) Halutessaan pähkinöitä voisi myös sekoittaa jäätelön sekaan eikä vain ripotella päälle. Itse päädyin kuitenkin vain laittamaan pähkinöitä jäätelön päälle. :D


Jäätelön kannattaa olla ihan vähän aikaa huoneenlämmössä ennen pallojen tekemistä. Tällöin jäätelö kerkeää hiukan pehmetä ja pallojen teko onnistuu huomattavasti helpommin. :)

Tuon kondensoidun maidon käyttäminen näin jäätelön teossa on kyllä helppoa! Sen avulla voi oikeastaan tehä ihan minkä makuista jäätelöä tahansa. Voi antaa mielikuvituksen laukata ja kokeilla mitä makuyhdistelmiä tahansa. :)

Itse kyllä tykkäsin tästä makuyhdistelmästä kovasti. 
Onneksi tätä on vielä vähän jäljellä pakkasessa. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille