26. heinäkuuta 2015

KISSAPIKKULEIVÄTHetken mielijohteesta aloin leipoa kissapikkuleipiä! Näin kesälomalla ollessa on kiva leipoa, kun ei ole mihinkään kiire ja saa rauhassa puuhailla keittiössä vaikka yö myöhään saakka. :)

Pikkuleivät valmistuivat perus murotaikinasta. Valmistin yhden satsin taikinaa, jonka jaoin kahtia ja toisen puolen maustoin kaakaojauheella. 

Massa:
125 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
+ kaakaojauhetta 2 tl 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää muun massan joukkoon. Sekoita sekaisin tasaiseksi massaksi. Jaa kahtia ja lisää toiseen palaan kaakaojauhe. Kääri palat kelmuun ja laita noin 30-60 minuutiksi jääkaappiin, jotta massaa on helpompi kaulata. 

Kaulaa paloista ohuehko levy ja ota muotilla palat ja aseta pellille. Paista pikkuleipiä 200 asteessa, keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä paiston aikana, etteivät ne pala. Jäähdytä ja koristele halutessasi.  Yläkuvan kisut ovat vielä ilman silmiä, mutta alakuvassa kissat ovat saaneet vähän ilmettä ja asennetta silmien ansiosta. :D:DMiu mau mou! :)


Kissapikkuleivät maistuvat mukavasti kahvin kanssa. :)


Näitä oli kiva tehä! Enemmällä koristamisella pikkuleivistä olisi saanut vielä kivemman näköisiä mutta en sit jaksanut enempää alkaa hifistelemään. Yksinkertainen oli tällä kertaa parempi! :)


Miiau! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille