23. kesäkuuta 2015

TUULIHATUT KINKKUTÄYTTEELLÄ



No niin.... juhannus oli ja meni. Itsellä tosin pyhäpäivät menivät flunssan ja kuumeen kourissa. :/ Olin niin suunnitellut leipovani kaikkia hyvä herkkuja jussin aikana mutta toisin kävi. Voimat oli niin pois ettei vaan yksinkertaisesti jaksanut leipoa. Sen verran pakotin itteni kuitenkin hellan ääreen, että sain tehtyä nämä pienet suolapalat - kinkkutuulihatut. :)

Ohjeella tulee noin 20-30 kappaletta tuulihattuja, riippuen kuinka suuria haluaa tehä.

Massa:
75 g voita
1½ dl vettä
1½ dl jauhoja
3 munaa

Täyte:
400 g palvikinkkua
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g cream fraiceha
ruohosipuli
sinappia
suolaa
mustapippuria
+ koristeeksi basilikan lehtiä

Kuumenna vesi ja voi kattilassa kiehuvaksi. Lisää jauhot joukkoon puuharukalla koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta syntyy kiinteä pallo ja se irtoaa kattilan reunoista. Anna massan jäähtyä jonkin aikaa. 

Vatkaa munat yksi kerrallaan massan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Pidä munien lisäysten välillä aikaa noin nelisen minuuttia. Pursota valmiista massasta pieniä palleroita leivinpaperoiduille pelleille ja paista uunin keskitasolla, 200 asteessa noin 25 minuuttia. Huom! Älä avaa luukkua kesken paiston tai tuulihatut voivat lässähtää. Anna valmiiden hattujen jäähtyä kunnolla. 

Valmista täyte. Kuutioi kinkku pieneksi, yhdistä sitten kaikki täytteen aineet keskenään ja mausta oman maun mukaan mausteilla. Anna tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa. 

Leikkaa jäähtyneet tuulihatut keskeltä simpukan malliin. Täytä hatut kinkkutäytteellä ja laita vielä koristeeksi basilikan lehdet. Säilytä valmiita tuulihattuja jääkaapissa. 


Tarkotuksena oli myös tehä näitä hattuja makealla täytteellä mutta voimat eivät enää siihen riittäneet. Kyllä nämä suolaisetkin maistuivat hyvin. :D


Basilikan lehdet toivat kivasti väriä suolapaloihin ja sopi myös maultaakin yhteen täytteen kanssa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille