1. kesäkuuta 2015

LEIPOMUKSIA VALMISTUJAISIIN

Viime viikko oli kyllä yhtä hulinaa töissä ja myös kotona. Viime lauantain valmistujaiset työllistivät kyllä kovasti leipomon puolella kuin myös omassa kotikeittiössä. Lupasin teräälle tutulle valmistaa tarjottavat heidän lapsensa valmistujaisiin. Siinä olikin mulle sitten kivasti iltahommia koko viime viikolle. :)

Sain tehtäväksi valmistaa kolme kinkkuvoileipäkakkua, kolme isoa mansikkatäytekakkua, kaksi uunissa paistettavaa juustokakkua sekä hampaan muotoisen muotokakun. Haastetta ja tekemistä näissä kyllä riitti, mutta kiva näitä oli tehdä! :)

Voileipäkakut valmistin 24 cm irtopohjavuokiin, joidenka täytteinä oli kinkku ja meetvurstitäytteet. Kostutukeen käytin lihalientä ja leipänä kaikissa kakuissa oli sekä täysjyvä- että ruispaahtoleipää. 


Juustokakuista en ikävä kyllä muistanut ottaa valokuvia laisinkaan. :( Mutta tein tosiaan saman mustikkamarmorikakun, joka jo löytyy aikaisemmin täältä blogista. Varastin kuvan sieltä. :) Sit se toinen juustokakku oli ihan tavallinen muropohjalla ja reunoilla varustettu kakku, jonka täyte oli maustettu sitruunalla ja vaniljalla. Tuosta kakusta ei kuvaa ole valitettavasti tarjolla. 


Täytekakuiksi haluttiin ihan perus mansikkakermakakkua. Tein kolme kymmenen munan tavallista kakkupohjaa, jotka täytin mansikkahillolla ja vaniljakreemilllä maustetulla kermavaahdolla. Päälle ja reunoille kermapursotukset sekä tuoreita mansikoita. Nam! :)


Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä... hammaskakku! :) En nyt tiiä tulko siitä niin hieno kuin olin päässänäni ajatellut, mutta asiakas ainakin oli todella tyytyväinen kakkuun. :) Paistoin kakkua varten kolmen munan vaalean pohjan, täytin sen kuningatarhillolla, vaniljarahka- ja kuningatarrahhkatäytteillä. Valkoisen sokerimassan alle laitoin sokeri/voikreemin, jotta se pitäisi kosteuden aisoissa, eikä pilaisi sokerimassaa. Mitään koriteluja hammaskakkuun ei haluttu, joten kakku oli alla olevan kuvan mukaan hyvin pelkistetty. :)


Tuota hammaskakkua oli kyllä kiva tehä, kun en ollut aikaisemmin tehnyt hampaan muotoista kakkua. Aina sitä oppii jotain uutta! :)2 kommenttia:

  1. Nuo kurkkutähdet koristeina ovat kivan näköisiä. Ja kyllä tuosta hammaskakusta heti hammas tuli mieleen.

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille