21. toukokuuta 2015

KINUSKI-MARSIPAANILEIVOS




Eräs lauantai iltapäivä mulla oli tylsää ja niinpä päätin alkaa leipomaan... Yllätys, yllätys! :D Ja näin syntyivät tällaiset kinuskiset marsipaanileivokset. Näitä oli kiva väsätä! 

Tämä on sellaisen leivos, jota pystyy varioimaan omaan makuun sopivaksi. Aikaa nämä tosin veivät jonkin verran, mutta mikäs siinä tehdessä kun ei ollut mihinkään kiire ja sai rauhassa tehä jokaisen työvaiheen. :)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
marjahilloa (Roberts)
2½ dl visipikermaa
1½ dl kinuskikastiketta
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus: omenamehua

Kuorrute ja koristelu:
2 dl vispikermaa
½ dl kinuskikastiketta
500 g valkoista marsipaania
muutama pala tummaa suklaata
valkosuklaakoristelaattoja

Aloita valmistamalla normaali kääretorttupohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 10 min. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista päältä leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kinuskikastike ja vaniljakreemijauhe. Sekoita sekaisin. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta noin 10 cm leveä ja pitkän sivun pituinen pitkä pohja leivoksellle. Kostuta pohja omenamehulla kevyesti. Laita hillo pursotuspussiin ja pursota pohjan keskelle hilloraita. Laita valmis täytevaahto isoon pursotuspussiin ja leikkaa siihen iso reikä. Pursota täyte hilloraidan ympärille ja päälle paksuksi kerrokseksi. Leikkaan sitten jäljelle jääneestä pohjasta vielä toinen pala, joka on parisen senttiä leveämpi kuin pohjapala. Kostuta mehulla. Laita tämä pala pursotetun täytteen päälle kanneksi ja painele kevyesti muotonsa ja tasoita päästä pursuavat täytteet. Laita leivospohja pakastimeen noin tunnin ajaksi, jotta sitä on helpompi jatkossa työstää. 






Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kinuskikastike. Ota leivospohja pakkaseta ja levitä tasainen kerros kinuskivaahtoa kauttaaltaan pohjan päälle. Huom! Älä laita kaikkea vaahtoa vaan säästä vähän. Kaulaa sitten valkoinen marsipaani ohueksi levyksi ja nosta leivospohjan päälle. Painele se hyvin kiinni, leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja tasoita päät leikkaamalla palat pois molemmista päistä. Leikkaa pötkö tasakokoisiksi paloiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja spritsaa sillä raidat leivosten päälle. Pursota jäljelle jääneestä kinuskikermasta pienet ruusukkeet jokaisen leivoksen päälle ja koristele vielä valkosuklaalaatoilla. 

 Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :D


Nam nam... :D


Tuo käyttämäni hillo ei ollut mistään parhaimamsta päästä, koska se oli liian vetelää. Se ei meinannut pysyä kuosissaan leivoksen täyttävaiheessa. Suosittelenkin käyttämään enemmin jotain marmelaadia tai muuta vastaavaa täytettä, joka olisi jämäkempää. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille