13. joulukuuta 2014

SUKLAA-PUOLUKKAKAKKU



Siis nyt en voi sanoa muuta kuin iso NAM!!! :) Oli sen verran hyvä kakku, että piti heti tulla laittamaan ohje tänne blogiin. :) 

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½  tl leivinjauhetta

Täyte:
7 liivatelehteä
vesitilkka
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
3 dl puolukkahilloa (Dronningholm)
3 dl kuohukermaa

Koristelu:
tomusokeria
puolukoita

Aloita tekemällä kakkupohja. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, pohja ja reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä vähän aikaa vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään kauttaaltaa.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Vuoraa pesty vuoka kelmulla ja laita toinen puoliska vuokaan takaisin. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään maitorahka ja puolukkahillo. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta mikrossa vesitilkka ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken mikäli seos on kuumaa. Kaada se sitten rahkahillo- seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi kermavaahto varovasti massan joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Laita kanneksi pohjan toinen puoliska ja vedä päälle kelmu kevyesti. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kevyt paino päällä. Hyytymiseen menee noin 4-5 tuntia, mutta parempi on antaa kakun olla kylmässä yön yli. 

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille, ripottele päälle vähän puolukoita ja sihtaa päälle vielä tomusokeria. 


Halutessaan täytteeseen voi oman maun mukaan lisäillä sokeri. Itse en laittanut yhtään sokeria ja täytteestä tuli ihan pehmeä ja ei yhtään makea. :)


Tosi hyvää!!! :)


Suklaa ja puolukka sopi tosi hyvin yhteen. Mietin eka et olisin tehnyt kyytipojaksi vielä kinuskikastikkeen, mutta sitten iski laiskuus. Toisaalta, ei tämä olisi edes tarvinnut kastiketta, maistui hyvin ilman sitäkin. :)


Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! 


Nuo kakkupohjat voi halutessaan vielä vähän kostuttaa esimerkiksi vaniljamaidolla. Itse kostutin vähän tuota kantta, mutta en paljoa. 

Luulen että tämä kakku tullaan vielä näkemään meiän joulupöydässä. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille