17. joulukuuta 2014

PUOLUKKAINEN JOULUHALKO


Tein tässä jokin aika sitten listan kaikista joululeivonnaisista, joita haluaisin tehä vielä ennen joulua. Listasta tuli melkoisen pitkä.... :D Siinä oli mm. jouluhalko ja jouluinen puolukkakääretorttu. Niinpä näistä kahdesta erillisestä leivonnaisesta päätin tehä yhden herkkupalan eli puolukkaisen jouluhalon. :)

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia

Täyte ja kuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g perhmeää voita
200 g puolukoista (pakasta)

Koristelu:
kookoshiutaleita
puolukoita
sokerilumihiutaleita

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistö kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen koko ajan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa, keskitasolla, noin 6-8 minuuttia. Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota heti leivinpaperi pohjan päältä. Anna jäätyä kunnolla.

Sitten on täytteen vuoro. Notkista ensin tuorejuusto kulhossa. Lisää sitten tomusokeri ja vaahdota seosta. Lisää sitten vaniljasokeri ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä täytteestä noin 2/3 pohjalle ja ripottele päälle puolukat. Huom! Säästä vähän puolukoita koristeluun.

Kääri torttu rullalle ja leikkaa rullasta kaksi pientä palaa, jotkat asettelet halon molemmille puolille kuin puun oksakohdat. Kuorruta halko lopulla täytteellä. Ripottele päälle kookoshiutaleita, puolukoita ja asettele sokerista tehdyt lumihiutaleet vielä koristeeksi. Anna valmiin halon olla jonkin aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute kerkeää vähän jähemttyä. 


Puolukka ja muuten melko makea täyte/kuorrute sopivat täydellisesti yhteen, NAM! :D


Kookoshoutaleet koristivat kivasti halon pintaa ja makukaan ei ollut yhtään hullumpi. :)


Tämän leivonnaisen ansiosta sain ruksta leivontalistalta kaksi kohtaa yhdellä kertaa, kätevää! ;)

Tämä oli kyllä hyvää ja tykkäsin ite erityisesti tuosta täytteestä/kuorrutteesta. Kuka nyt ei voisi tykätä tuorejuuston, voin ja tomusokerin yhdistelmästä. Heh.... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille