10. joulukuuta 2014

MARJA-VALKOSUKLAA FUDGE


Nami nam... Tämmöistä valkosuklaisa fudgea tein tässä eräs päivä kaverilleni synttärilahjaksi. :) Aiksta makeaa tämä oli kyllä, mutta eipä ainakaan tullut kovin montaa palaa ahmittua yhellä kertaa. :)

Massa:
300 g valkoista suklaata
100 g sitruunavalkosuklaata
½ prk kondensoitua maitoa

Päällinen:
1 pss (á 50 g) Biokia kuivattua marjamixiä 

Vuoraa pienehkö vuoka, about 20x20 cm, leivinpaperilla. 

Pilko suklaata pieniksi paloiksi kattilaan. Kaada sekaan kondensoitumaito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja notkeaa. Kaada valmis seos vuokaan ja levitä tasaisesti vuokaan. Kaada heti päälle kuivatut marjat ja painele niitä vähän, jotta ne uppovat hiukan massaan. 

Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä noin 4-5 tuntia. Leikkaa valmis fudge paloiksi ja herkuttele! :)


Tämä on ehkä maailman helpoin tapa tehä pehmeää ja suussasulavaa fudgea! :)


Valkosuklaa ja kuivatut marjat sopivat kivasti yhteen makujen puolesta. :)


Onneksi nämä olivat sen verran makeita, ettei näitä voinut ihan mahottoman montaa palaa syyä kerralla vaikka mieli olisi tehnyt. :D


NAM! :D


Synttärisankaria varten pakkasin fudgepalaset tuollaiseen sellofaanipussiin ja sidoin pussin kiinni koristenarulla. Näinkin helposti saa aikaan kivan ja nätin lahjapaketin. :) 

Hyvää tässä ohjeessa on se, että voi käyttää mitä tahansa suklaata ja mitä nyt mieleen tuleekaan päällisen suhteen. Mielessä muhii jo idea valkosuklaaa-turkinpippuri fudgesta. ;)

Näin joulun alla näistä saa tosi helposti tehtyä kivoja joululahjanyyttejä ystäville ja perheelle. Tuon turkinpippurifudgen lisäksi ajattelin myös kokeilla tehä valkosuklaa-piparimuru fudgea. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille