19. marraskuuta 2014

SUKLAAPIIRAKKA



Ite oon aina tottunut siihen, että suklaapiirakka (mokkapalat) on tehty vaaleasta pohjasta eikä tummasta. Niin meillä äiti aina on tavannut tehä. :D 

Viime perjantaina alko ihan hirveesti tehä mieli suklaapiirakkaa kun pääsin töistä kotiin. Ei siinä auttanut sitten muuta ku alkaa leipoa. Suklaapiirakka on siitä kiva, kun se on helppo ja suht nopeakin valmistaa. Aikaa menee oikeastaan vain siinä kun joutuu oottaa pohjan jäähtymistä ennen kuorruttamista. :)

Ohjeella tulee uunin pellillinen piirakkaa. 

Pohja:
200 g voita
5 munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Kuorrute:
9 dl tomusokeria
100 g pehmeää voita
3/4 dl kylmää kahvia
½ dl kaakaojauhetta

Koristelu:
suklaaströsseleitä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi valmiiksi.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. 

Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt voisula ja maito. Kaada taikina pellille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. 

Kuorrutetta varten keitä kahvi jo hyvissä ajoin ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet keskenään kuohkeaksi kreemiksi. Levitä palettia tai lastaa apuna käyttäen kuorruten täysin jäähtyneen pohjan päälle. Koristele lopuksi suklaaströsseleillä. Leikkaa valmis piirakka halutun kokoisiksi paloiksi. 


Herkullista mutta melko makeaa... ainakin tuo kuorrute! :)


Ei tästä ihan niin hyvää tullut kuin äitin tekemänä mutta hyvin tämäkin upposi mahaan. :)


Näin talvisaikaan ja pimeällä on tosi inhottava valokuvata näitä leipomuksia, kun tuntuu ettei tuota valotusta saa ikinä kohdilleen. Enkä tykkää yhtään tuollaisesta keinotekoisesta valosta, mikä tulee lampuista. Tuntuu että kuvista ei tuu yhtään hyviä! Nooh, kaippa se on vaan nyt tyytyminen tähän. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille