4. marraskuuta 2014

DAIM-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Tämmöösen pienen herkkukakun tein viikonloppuna, kun olin menossa kaverien luokse kyläilemeen. ja kahtomaan heidän pientä vauvaansa. En halunnut mennä kylään tyhjin käsin, joten tekasin tällaisen daim-valkosuklaajuustokakun. :)

Kakku on tehty noin 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g vaniljatäytekeksejä
70-75 g voisulaa
2 rkl kahvia

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
noin 50-100 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
1½ patukkaa Daimia pieneksi rouhittuna

Koristelu:
noin 1- 1½ patukkaa Daimia rouhittuna
2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
tomusokeria

Keitä kahvi hyvissä ajoin. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään voisula, keksimurska ja kahvi. Taputtele massa vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike ja mausta se samalla vaniljasokerilla. Lisää mukaan tuorejuusto ja maitorahka, sekoita hyvin sekaisin. 

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää täytteeseen ja sekoita taas hyvin sekaisin. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota lionneet liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Rouhi daim pieneksi muruksi ja kääntele täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai noin nelisen tuntia.

Koristelua varten rouhi dain ja vispaa kerma vaahdoksi vanilja- ja tomusokerilla maustettuna. Irrota kakku vuoasta, laita daim-murut kakun keskelle jättäen noin parisen senttiä reunasta tyhjäksi. Pursota kermavaahtokoristeet kiertämään kakun reunaa. Valmista tuli! :)


Nam, oli hyvää! :)



Harmi kun en muistanut ottaa leikatusta palasta kuvaa leisinkaan. :( Daimin palat tulivat kivasti esille leikkauspinnasta.  Tämä kakku oli nopea ja hyvä herkku! :)

Alkuperäiseen suunnitelmaan olisi kuulunut tehä kakku mintun makuisesta Daimista, mutta en löytänyt sitä ostoreissulta kaupasta. Jouduin täten tyytymään tavalliseen Daimiin, mutta se ei ollut huono vaihtoehto laisinkaan. :)



2 kommenttia:

  1. Hyvältä maistui. Kiitos vielä kakusta! :)

    -Sofia-

    VastaaPoista

Jätä viesti Herkkukatille