2. maaliskuuta 2014

LASKIAISPULLAT



Hahaa... Harkkukatti is back!! :) Vihdoinkin keittiöremontti on valmis ja olen päässyt taas hääräilemään keittiöön. Kyllä sitä kauan tulikin pidettyä taukoa leipomisesta ja muidenkin herkkujen tekemisestä. :)

Uusi keittiömme on aivan ihana! Vielä en vain ole kunnolla oppinut käyttämään uutta kiertoilmauunia, mutta eiköhän se tässä ajan kanssa tule tutuksi. :)

Näin laskiaisen kunniaksi tein pienen pullataikinan kermaisia herkkupullia varten. Löysin Pirkan sivuilta ohjeen pieneen pullataikinaan. En halunnut tehdä isoa taikinaa, joten tämä oli juuri sopiva tällaiseen pieneen leivontaan. Tuolla ohjeella tuli 12 kappaletta normaalin kokoista pyöreää pullaa.

Taikina:
2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
noin 7  dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Voitelu: kananmunaa + osan pullien päälle raesokeria

Täyte:
mansikkahilloa
kermavaahtoa
tomusokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma, sekoita. Lisää jauhot vähitellen taikinaan ja alustamisen loppuvaiheessa lisää mukaan rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi puhtaan liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Vaivaa kohonnut taikinan pitkäksi tangoksi ja leikkaa siitä 12 tasakokoista palaa. Itse halusin kaikista pullista juuri samankokoiset, joten punnitsin palat vaa'alla niin, että jokainen pulla oli noin 75 g. :D

Anna pullien kohota vielä liinan alla. Lämmitä uuni 225 asteeseen, voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria halutessasi. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä täysin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pullista hattu pois, sivele pohjalle mansikkahilloa ja pursota sitten päälle PALJON kermavaahtoa. Aseta hattu päälle ja sihtaa vielä tomusokeria pullien päälle. 


Tältä pullat näyttivät tultuaan uunista, ennen leikkausta ja täyttämistä. Vielä en tosiaan ihan hallitse uunin käyttöä, niin osasta tuli vähän tummempia toisiin verrattuna. :)


Mielestäni laskiaispulliin kuuluu mansikkahillo ja paljon kermavaahtoa. Tämäkin on makuasia, jotkut tykkäävät vadelmahillosta ja osa haluaa omat pullansa ehdottomasti mantelimassalla. Onneksi pullia voi tehä jokaiseen makuun sopiviksi. :) 

Seuraava päivitykseni pitääkin sisällään jotain suklaista ja makeaa! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille