23. lokakuuta 2012

SYYSLOMAN HERKUT


Viime viikolla sainkin viettää syyslomaviikkoa siskon poikani kanssa. Käytiin muun muassa hohtokeilaamassa, lenkillä, vuokrattiin Makuunista leffa ja viimeisenä iltana herkuteltiin Pancho Villa ravintolassa. Näiden lisäksi leivoimme myös yhdessä vähän herkkuja. Kaapissa ei kovin kummoisia aineksia ollut sillä hetkellä ja siksi pitikin miettiä jonkin aikaa, mitä hyvää sitä oikein leipoisi. Pienen pohdinnan jälkeen päädyttiin tekemään valkosuklaa-hasselpähkinä-sydänkakku. Ohjeena käytettiin Kinuskikissan nougat-pala reseptiä hiukan tuunattuna.



POHJA

150 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
KUORRUTUS

Hasselpähkinäsuklaalevitettä (Nutella)
Valkoista sulkaata (Panda)
 
 
Ensiksi vatkattiin margariini ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen joukkoon sekoitettiin munat yksitellen.  Tämän jälkeen yhdistettiin kuivat aineet keskenää ja lisättiin ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. 
 
Emme halunneet tehdä perinteistä suorakaiteenmuotoista kakkua vaan päädyttiin käyttämään sydänmenmuotoista irtopohjavuokaa. Tämä oli ihan piristävä vaihtoehto perinteisella mallille.
 
Ohjeessa oli että pohjaa piti paistaa 200 asteessa noin 10-13 minuuttia. Pidimme pohjaa uunissa noin vartin verran mutta tämäkin oli liian vähän. Kokeilimme kyllä pohjan kypsyyttä tikulla mutta silti se oli jäänyt keskeltä raa'aksi. Pohjan olisi saanut olla uunissa ainakin vielä 10 minuttia lisää, jos ei kauemminkin.
 
Jäähtyneen pohjan päälle laitettiin paksu ja tasainen kerros (tai ainakin yritettiin saada siitä tasaista) Nutellan hasselpähkinäsuklaalevitettä. Valkoista sulkaa sulatettiin noin puoliska levyä mikrossa ja laitettiin pursotuspussiin, johon valittiin pieni pyöreäpäinen tylla. Suklaalla pursotettiin kakun pinnalle ruutukuvio. Lopuksi kakun annettiin jähmettyä jääkaapissa.
 
Huolimatta hieman raa'asta keskustasta, kakku tekin hyvin kauppansa ja maistui hyvältä. Taisi mennä koko kakku parissa päivässä parempiin suihin! :)
 
 
 
 
 
NAMI NAM! :)

 



SYYSLOMAN HERKUT OSA II

 
Myöhemmin samaisella viikolla halusimme leipoa vielä myös jotain muutakin herkkua. Olin itse jo kauan aikaa halunnut kokeilla tehdä cake popseja ja niinpä päätettiin valmistaa sitten niitä. Mulla olisi kyllä ollut jemmassa tikkaritikkuja, mutta laiskuuden takia tehtiinkin  valkosuklaa-appelsiini-popsit vain pieniin muffinsi/karkkivuokiin. Onnistui ne näinkin. :) Popsit oli todella helppo tehdä ja aineksia sekä aikaakaan ei mennyt kovin kauaa.


 
 
MASSA
 
2 pötköä Domino-keksejä
Vajaa 180 g kevyt appelsiinituorejuutoa (Pirkka)
 
KUORRUTUS
 
130 g valkoista suklaata (Panda)
Erilaisia nonparelleja
 
 
Dominot murskattiin pieneksi muruksi, jonka jälkeen keksimurujen joukkoon lisättiin appelsiinituorejuusto ja sekoitettin massa tasaiseksi. Mielestäni massaan tuli ehkä hieman liikaa tuorejuustoa, ensi kerralla laitan kyllä vähemmän. Luulen että noin 100 g tuorejuustoa voisi olla sopiva määrä.
 
Valmiistä massasta pyöritettiin käsin pieniä palloja. Valmiit pallot laitettiin jääkaappiin jähmettymään joksikin aikaa, näin niiden kuorruttamisesta tuli huomattavasti helpompaa. Suklaa sulatettiin mikrossa ja valmiit pallot pyöriteltiin sulaneessa suklaassa ja koristeltiin nonparelleilla. Aivan kaikkiin palloihin ei suklaata riittänyt kauttaaltaan ja näin osa palloista saikin vain valkoisen suklaahatun. :)
 



NAM NAM NAM NAM....


LURPS! :)
 
 
 
Hyviä nämä kyllä olivat vaikkakin todella makeita. Ei tarvinnut montaa palloa syyä kun makean nälkä oli tyydytetty. :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille