21. joulukuuta 2025

PIPARKAKKUMUFFINSIT


Tuossa viikolla eräänä päivänä alkoi ihan hirveästi tehdä mieli leipoa jotain hyväskää. Hetken aikaa surffailin netissä inspiraatiota etsien ja sitten keksin nämä jouluiset muffinssit. Näistä tuli tosi hyviä! 🤎

Muffinsipohjassa maistuvat joulun mausteet ja laitoinpa mukaan myös vähän tummaa siirappia. Se sopi todella hyvin näihin herkkuihin. Valmiiden muffinsien keskelle tein reiät ja täytin ne Biscoff-tahnalla. Biscoffin tilalla voisi vallan mainiosti käyttää myös esimerkiksi kinuskia. Mulla vain sattui olemaan jämät Biscoff-tahnasta jäljellä, niin päädyin käyttämään sitä. Kuorrutteen halusin pitää maltillisen makuisena, ettei se olisi jyrännyt liikaa itse muffinsien makua. Tykkäsin kyllä kovasti tästä makukokonaisuudesta, nam! 🤎

Ohjeella tulee 12 kpl normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
160 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria 
2 tl kanelia 
1 tl inkivääriä 
1/4 tl neilikkaa
150 g sokeria 
60 g pehmeää voita
0,6 dl öljyä
1 muna
25 g turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa, rahkaa tms.)
20 g tummaa siirappia 
1,2 dl maitoa 

Täyte:
noin 80 g Biscoff-tahnaa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa 
2 rkl fariinisokeria 
100 g maustamatonta tuorejuustoa 

Koristelu:
pieniä piparkakkuja
piparimurua

Ota esille muffinsipelti ja aseta koloihin valmiiksi paperiset muffinsiformut. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Sekoita kulhossa massan kuivat aineet keskenään. 

Mittaa toiseen kulhoon sokeri, pehmeä voi ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna, jogurtti ja siirappi - sekoita. 

Lisää nesteseokseen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Aloita ja lopeta lisäys kuivilla aineilla. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Jaa valmis muffinsimassa vuokiin, noin 3/4 täyteen. Paista uunin keskitasolla noin 20-22 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Testaa kypsyyttä puutikun avulla ja lisää/vähennä paistoaikaa tarvittaessa. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä muutama minuuttia vuoissa ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään täysin. 

Kun muffinssit ovat täysin jäähtynyt, poraa niiden keskelle reiät esim. omenaporan avulla. Notkista Biscoff-tahnaa ihan hetken aikaa mikrossa. Lusikoi tahna reikiin. 

Kuorrutetta varten vaahdota kerma ja fariinisokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää mukaan tuorejuusto ja sekoita sopivan jämäkäksi vaahdoksi.  Jos haluat kuorrutteesta makeampaa, lisää halutessasi mukaan vielä tomusokeria tai muuta makeutta. 

Laita valmis kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota ruusukkeet muffinsien päälle. Kuorrute riittää maltillisesti pursotettuna kaikkiin 12 muffinsiin. Laita koristeiksi pieniä piparkakkuja ja vähän vielä keksimurua. Sitten vain herkuttelemaan! 


Nämä olivat kyllä herkullisia! ✨


Muffinsi itsessään oli ihanan pehmeä ja Biscoff-sydän oli kiva lisä makumaailmaan. Nam! 🤎


Tykkäsin kun tuo kuorrute ei ollut yhtään liian makea ja suht neutraalin makuinen, jolloin muffinsin maut pääsivät hyvin esille. 🙂


Näitä meni helposti useampi kappale kerralla, kun herkuttelun makuun pääsi. 😅 Nämä toimisivat myös varmasti hyvin joulun jälkkäripöydässä. 🤎



16. joulukuuta 2025

KOOKOS-VALKOSUKLAA-PANNA COTTA-PIIRAKKA


Idean tähän leivonnaiseen sain ihanalta naapuriltani, kun päivittelin yksi päivä instassa, ettei mulla ole mitään leivontaideaa viikonlopun herkuksi. Hän ehdotti jotain kookoksista herkkua ja silloin mulla alkoi päässä raksuttaa. Halusin koittaa yhdistää kookoksen jotenkin jouluiseen teemaan ja niinpä sitten syntyi tämä herkullinen panna cotta-piirakka kookoksen ja valkosuklaan mauilla. Jouluista twistiä piirakkaan toi piparkakuista valmistettu pohja.  Nam! 😋

Piirakka on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
200 g piparkakkuja 
90 g voita

Kookostäyte:
100 g kookoshiutaleita 
200 g kondensoitua maitoa 

Panna cotta:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata 
2 dl kermaa 
2 rkl fariinisokeria 
200 g vaniljarahkaa

Koristelu:
1,5 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa 
tomusokeria
vaniljasokeria 

piparigranolaa
kookoshiutaleita
minipiparkakkuja
itse tehdyt pienet kookospallot

Vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. 

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kookostäyte. Sekoita keskenään kookoshiutaleet ja kondensoitumaito. Levitä seos varovasti pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Huom!! En laittanut ihan kaikkea täytettä pohjan päälle vaan säästin pienen määrän ja tein siitä söpöjä pieniä palloja, jotka päällystin tummalla suklaalla. Voit tehdä itsekin näin tai vaihtoehtoisesti laittaa kaiken täytteen pohjan päälle. 🙂

Valmista panna cotta. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. 

Laita pieneen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Lämmitä rauhallisesti sekoitellen kunnes kerma saavuttaa kiehumispisteen. Älä anna kuitenkaan kiehua! Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kermaan. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoittele kunnes palat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä noin kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka parissa erässä. Kaada valmis panna cotta varovasti kookostäytteen päälle. Anna hyytyä rauhassa jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. 

Koristelua varten vaahdota kerma. Lisää loppuvaiheessa mukaan tuorejuusto ja sokerit. Laita vaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota ruusukkeet piirakan reunoille. Viimeistele koristelu kookoshiutaleita, granolalla, pipareilla ja kookospalloilla. 


Jouluista ja ah niin ihanaa kookokselta maistuvaa piirakkaa. 🥥🤎


Panna cotta on ehdottomasti yksi lemppareistani ja se yhdistettynä herkullisen kookostäytteen kanssa. Namskis! 😋


Ei ole enää pitkä aika jouluun! Vielä kun keksis, mikä tulisi olemaan joulupöydän herkkukakkku. ✨



7. joulukuuta 2025

KINUSKI-PIPARIKAKKU


No nyt tuli kyllä kakku mun makuun, ai että! Oli kyllä todella hyvää ja kakusta tuli juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin. Nam nam! 🤎

Luottopohjan tuunasin tällä kertaa joulun mausteilla ja pohja maistuikin mielestäni aivan piparkakulle. Hyvää! Pohjaan poratut reiät peitin suolalla maustetulla kinuskikreemillä ja päälle tuli vielä kerros ihanan herkullista voi-tuorejuustokuorrutetta. Laitoin tuohon kuorrutteeseen ripauksen kardemummaa ja se sopi kyllä todella hyvin siihen. 

Kakku oli kaikin puolin herkullista ja kokonaisuus oli suussa sulavaa. Nam... Tämä voisi olla jopa tulevana jouluna meidän herkkupöydässä. 🤎

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria 
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kanelia 
0,5 tl neilikkaa 
noin 0,5 tl inkivääriä 
noin 0,5 tl kardemummaa 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa 
3/4 dl öljyä 
1 muna
200 g ranskankermaa 

Väliin:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
ripaus suolaa

Kuorrute:
75 g pehmeää voita 
150 g maustamatonta tuorejuustoa 
1,5 tl vaniljasokeria 
ripaus kardemummaa 
2,25 dl tomusokeria 

Koristelu:
pipareita
valkosuklaarouhetta
pieniä kultaisia nonparelleja 

Vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Yhdistä ensin pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, muna ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä. 

Sekoita valmiin kinuskikreemin joukkoon suola. 

Aseta jäähtynyt pohja suoraan tarjoilulautaselle. Poraa pohjaan reikiä omenaporalla. Huom! Ei ihan pohjaan asti. Levitä kinuskikreemiä pohjan päälle niin, että reiät peittyvät. Käytä koko kreemi tähän kakun reikien peittämiseen ja muutenkin pohjan päälle. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuustoa sähkövatkaimella useampi minuutti. Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri ja kardemumma - sekoita. Yhdistä voi ja tuorejuusto hyvin sekoittaen. Sihtaa tomusokeri muuttamassa erässä joukkoon ensin nuolijalla käännellään  sekaisin. Lopuksi vatkaa hetken aikaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. 

Levitä valmis kuorrute pohjan päälle ja tasoita. Tein koristeraapalla vielä pienet viivat kakun päälle. Koristele kakku piparimurulla ja pienillä piparikoristeilla. Viimeistele suklaarouheella ja nonparelleilla. 


Kyllä vain, nyt tuli aikasta nappi suoritus tämän kakun kohdalla. Tai siis, itse ainakin tykkäsin todella paljon kakusta. 😋


Tuo kuorrutehan on siis samaa, mitä tulee porkkanakakun päälle. Niin hyvää! Kovasti siihen sopii myös kardemumma, kun lisäsin sitä vähän mukaan. 🤎


Ei jäänyt kuin pieni pala kakusta jäljelle. Se kertoo siitä, että nyt oli hyvää kakkua. 😅✨


3. joulukuuta 2025

KUUSILEIVOKSET


Nämä pienet ja söpöt kuusileivokset sopivat mielestäni erittäin hyvin joulun alla herkutteluun. Nämä voisivat olla myös oiva tarjottava pikkujoulujen herkkupöydässä. Sen voin jo paljastaa, että näistä leivoksista ei makeutta puutu! Nämä ovat kunnon makeapläjäyksiä. 😋

Leivosten pohjana toimii ihan tavallisella pyöreällä kakkuvuoalla leivottu mutakakku. Näin jälkikäteen sanoisin, että mutakakku ei ehkä ollut se kaikkein parhain valinta tähän, sillä palat alkoivat levitä leikkausvaiheessa, eivätkä meinanneet pysyä muodossaan. Jokin vähän tukevampi pohja olisi ollut parempi valinta mutta onneksi näistä tuli ihan kelvollisia. :) Kakun päälle valmistin vielä suolakinuskin ja tässä on tärkeää, että maustaa kinuskin kunnolla suolalla, jotta se vähän taittaisi muuten melko makeaa kokonaisuutta. Kuitenkin oman maun mukaan saapi maustella menemään. 🙂 Leikkaamisen jälkeen palat on vielä kuorrutettu valkosuklaalla, johon on sekoitettu piparimurua joukkoon. Koristeluiksi kermapursotukset ja vähän sokerihelmikoristeita. 

Näistä tuli aika kivoja! 

Tässä leivonnaisessa käytetyn helpon ja nopean mutakakkureseptin olen löytänyt Emma Iivanaiselta. Kiitos hänelle ihanasta ohjeesta. ❤️

Pohjakakku on leivottu pienellä 16 cm irtopohjavuoalla. Valmiita leivoksia tulee yhteensä 8 kpl.

Mutakakku:
100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kinuski:
25 g voita
0,5 dl fariinisokeria
0,25 dl kermaa
1 dl tomua
suolaa

Kuorrute:
200 g valkosuklaata
noin 2 rkl öljyä
2 kpl piparkakkuja

Koristelu:
1,5 dl kermaa
1-2 rkl vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
sokerihelmia/tähtiä

Leivo ensin mutakakku. Vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sulata voi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Sekoita kevyesti pallovispilällä munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon voisula ja sekoitus. Yhdistä kuivat aineet ja lisää massaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Kakku voi ihan hyvin olla yön yli jääkaapissa ja sitten vasta jatkaa leivontaa eteenpäin. (Helpottaa huomattavasti palojen leikkaamista. )

Valmista pohjan päälle kinuski. Kakku saa edelleen olla omassa vuoassaan. 
Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Lämmitä liedellä kunnes seos on sulanut tasaiseksi ja ota kattila sitten pois levyltä. Ei siis tarvi sen enempää keitellä seosta. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita kunnolla sekaisin. Mausta lopuksi suolalla oman maun mukaan. Kaada valmis kinuski tasaisesti koko pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kun kinuski on jähmettynyt, irrota kakku varaovasti vuoasta. Leikkaa kakku kahdeksaan yhtä isoon palaan. Työnnä jokaseen palaan jäätelötikku.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä ja aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Lisää joukkoon öljyä vähän kerraallaan, kunnes saat sopivan koostumuksen suklaaseokseen. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sekoita ne suklaan joukkoon.

Kuorruta jokainen leivos valkosuklaakuorrutteella kauttaaltaan (pohjaa ei tarvitse). Laita kuorrutetut leivokset leivinpaperoidun alustan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. 

Vaahdota kerma ja mausta vaniljarahkalla ja tomusokerilla. Pursota kerma leivosten päälle ja koristele sokerihelmillä/tähdillä. 

 
Idea tällaisista leivoksista on pyörinyt jo pitemmän aikaa mielessäni. Viimeinkin sain aikaiseksi toteuttaa sen. ✨


Näistä tuli tosi kivoja, vaikka aikasta makeita olivatkin. 😁


Varioimalla kakkupohja ja käyttämällä erilaisia mausteita ja kuorrutteita, tästäkin leivonnaisessa saa tehtyä vaikka minkälaisia versioita. 🤎


Eräänä ideana olisi leipoa ihan tavallinen juustokakku, tökätä palat tikkuun ja kuorruttaa samalla tavalla kuin nämäkin leivokset. Ehkä täytyy vielä joskus kokeilla tätäkin versiota. 😋

23. marraskuuta 2025

JOULUINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA


Siis mun teki niin kovasti mieli uunissa paistettua juustokakkua, että ei auttanut muu kuin leipoa sellainen täksi viikonlopuksi. Tällä kertaa makumaailma pyörii hyvin jouluisissa mauissa. Nam! 🤎

Kakun pohja on valmistettu piparkakuista jaa täytteessä maistuvat mm. piparirahka, kaneli ja appelsiini. Minähän tunnetusti rakastan kinuskia ja tungen sitä aina joka paikkaan. Sitä löytyy myös tästä kakusta suolalla maustettuna. Koristelun pursotuksissa maistuvat sekä vanilja että kinuski ja helppo murupinta on saatu aikaan murskaamalla piparkakkuja hienoksi muruksi. 

Kakku oli oikein hyvää mutta ehkä laitoin aavistuksen verran liikaa kanelia tuohon täytteeseen. Laitoin sitä yhteensä 2 tl mutta suosittelisin laittamaan vähemmän. Toki jos tykkäät oikein kanelisesta mausta niin sitten voit hyvin laittaa kaksikin teelusikallista sitä.
Kakun paisto onnistui tällä kertaa just eikä melkein. Täytteen rakenne oli ihanan pehmeä ja suussa sulava. Joskus näiden kakkujen paisto venähtää liian pitkäksi ja täytteestä tulee kuiva ja raskas. Onneksi nyt kaikki meni nappiin! 😁

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
200 g piparkakkurahkaa (Arla)
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria 
1-2 tl kanelia
0,5 appelsiinin kuoriraaste 
2 rkl appelsiinimehu
0,5 dl maissitärkkelystä 
2 munaa

+ 1 dl kinuskikastiketta (Kotimaista)
    ripaus suolaa

Koristelu:
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata 

2 dl vispikermaa 
vaniljasokeria 
tomusokeria
1-2 rkl kinuskikastiketta (Kotimaista)

3-4 kpl piparkakkuja
kultaisia pieniä nonparelleja

Ota vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Laita kaksi isoa foliopalaa ristikkäin ja nosta vuoka niiden keskelle. Kääri folion reunat ylös vuoan ulkoreuna vasten muodostaen vallimaisen reunan. Näin paiston aikana valuva rasva ei pääse uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokerit ja kaneli. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Lisää kuoriraaste ja puristettu mehu massaan. Sekoita joukkoon seuraavaksi maissitärkkelys. Lopuksi sekoita varovasti nostellen munat yksitellen massaan. 

Kaada valmis täytemassa esipaistetun pohjan päälle ja tasoita. 
Sekoita kinuskin joukkoon suola ja lusikoi kinuskia klönteiksi täytteen päälle marmoroi pintaa esim. veitsen kärjellä. Paista uunin keskitasolla noin 45-55 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä hyllyvää. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Huom! Älä paista kuitenkaan liikaa, ettei täytteestä tulee kuivaa. Jätä kakku vielä uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yöksi. 

Valmista tässä vaiheessa koristeeksi tulevat suklaat. Sulata suklaat erillisissä astioissa ja lusikoi jouluiseen silikonimuottiin. Kopauta muottia muutamia kertoja pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat lähtevät pois. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. 

Vaahdota kerma vanilja- ja tomusokerin kera. Jaa valmis vaahto kahteen osaan ja sekoita toiseen puoliskaan kinuskikastiketta. Lisää kinuskia vähän kerrallaan, ettei vaahdosta tule liian löysää. 

Laita haluamasi tylla isoon pursotuspussiin ja lusikoi näitä kahta eri vaahtoa vuorotellen pussiin. Pursota kakun reunoille koristeet. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja laita murut kakun keskelle pursotusreunan sisäpuolelle. Irrota jähmettyneet suklaat muotista ja aseta kakun päälle koristeeksi. Viimeistele pienillä nonparelleilla. 


Jouluinen fiilis kyllä tuli, kun söi tätä kakkua. Nam! ✨


Harmitti vain vähän tosiaan, kun sitä kanelia omaan makuun vähän liikaa. Se ehkä peitti alleen appelsiinin raikkautta. Joten malttia sen kanelin kanssa sitten. 😅


Hyvin kakku kuitenkin maistui ja pakkaseen jäi laitettavaksi vain pieni palanen myöhempiä herkkuhetkiä varten. 

Kyllä tässä varmaan tulee leivottua uunijuustokkakkua vielä toistamiseen ennen joulua. Ne ovat vain niin herkkua! 🤎



16. marraskuuta 2025

LUUMUKAKKU


Mikäli olet luumun ystävä, niin tämä kakku on luultavammin sinun makuusi. Luumuhilloa tästä kakusta ei meinaan puutu!😁 Idea tähän kakkuun lähti oikeastaan koristelusta, kun halusin käyttää siinä minitorttuja luumuhillolla leivottuna. Sen ympärille alkoi sitten muodostua kakun kokonaisuus. Nyt kun joulukin alkaa jo lähestyä kovaa kyytiä, leipomukset alkavat myös olla sen mukaisia. ✨

Pohja on leivottu luottoreseptilläni ja tällä kertaa maustoin massan kanelilla. Tuli muuten todella herkullinen pohja! Pohjan kaveriksi tulee reilusti luumuhilloa ja sitä saadaan pohjaan vielä enemmän pohjaan porattujen reikien avulla. Namskis! Päälle valmistetaan vielä herkulllinen täyte, josta löytyy mm. kermaa, vaniljarahkaa, vähän valkosuklaata ja luumuhilloa. Koristeeksi vähän kermapursotuksia ja niitä minitorttuja. 

Kakusta tuli hyvää mutta jotain jäi kuitenkin ehkä puuttumaan ollakseen ihan super herkullista. Mä luulen, että makeutta olisi saanut olla enemmän. Näin makeahiirenä tarvitsen kunnolla makeutta leivonnassa, jotta lopputulos on hyvä. 🙂Luumuhilloa tässä kakussa on tosiaan reilusti ja näin jälkikäteen mietinkin, että ehkä tuon pohjan ja täytteen väliin tulevan hillon olisikin voinut korvata esimerkiksi kinuskilla. Uskon, että se olisi voinut myös toimia hyvin! Tai sitten olisi pitänyt tuosta täytteestä vain tehdä makeampi. Noh, täytyy katsoa jos joskus tulee tehtyä tätä uudestaan, niin muistaa nämä muokkausideat. :)

Hyvää kakku oli jokatapauksessa ja tykkäsin erityisesti tuosta pohjasta. Meinaan kyllä jatkossakin käyttää tätä kanelituunausta pohjassa. Oli herkkua! 🤎

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja: 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
200 g ranskankermaa

Pohjan päälle:
noin 150-200 g luumuhilloa (Dronningholm)
2-3 kpl piparkakkua

Täyte:
30 g valkosuklaata
1,5 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
120 g luumuhilloa
1-2 rkl tomusokeria

Koristelu:
1 dl kermaaa + vaniljarahkaa + tomusokeria
minitorttuja
piparkakkumurua

Pohjaa varten vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Muuta paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä.

Laita jäähtynyt pohja suoraan tarjoilulautaselle. Poraa esim. omenaporalla pohjaan paljon reikiä. Huom! Älä poraa reikiä ihan pohjaan asti, noin puoleen väliin pohjaa. Levitä päälle luumuhilloa niin, että se peittää reiät kokonaan ja koko pohjan päälle jää myös kerros hilloa. Murskaa päälle vielä piparkakut. 

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, hillo ja tomusokeria. Lisää tähän seokseen sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Lopuksi sekoita mukaan vaahdotettu kerma. 

Levitä valmis täyte pohjan päälle haluamallasi tavalla. Itse levitin täytteen tasaiseti koko kakun päälle ja tasoitin pinnan. 

Koristelua varten vaahdota kerma ja lisää mukaan vähän täytteestä jäänyttä vaniljarahkaa. Makeuta vielä myös vähän tomusokerilla. Pursota halumasi tavalla koristeita kakun päälle ja viimeistele koristelu minitortuilla ja piparimurulla. 

Huom! Minitortut koristelua varten voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen koristeluvaihetta. Käytin niihin kaupan valmista pakastetaikinaa ja valmistin yhdestä levystä 8 kpl pientä torttua luumuhillon kera. 


Luumua, luumua... 🤎


Vaikka olisikin kaivannut hieman lisää makeutta kakkuun, niin hyvää tämä oli kuitenkin! 😋


Noi minitortut on kyllä niin kivoja!


Joulu alkaa hyvin vahvasti näkyä ja maistua leivonnaisissa. ✨




9. marraskuuta 2025

MAAPÄHKINÄVOIKEKSIT


Miten kauan olenkaan yrittänyt saada aikaan omaan makuun täydellistä maapähkinävoikeksireseptiä. Nyt kuitenkin uskon, että olen siinä onnistunut! 😄

Nämä keksit ovat ihanan pehmeitä ja eivät mielestäni maistui mitenkään liikaa maapählinävoille. Maku on aika maltillinen, ainakin omasta mielestäni. Minähän kylläkin rakastan maapähkinöitävoita, joten sitä ei voi ikinä olla liikaa missään. 😄

Keksit ovat todella herkullisia ihan vain sellaisenaan, mutta halusin myös kokeilla, miten valkosuklaapalat sopisivat keksitaikinan joukkoon. Hyvinhän ne sopivat!! Jos siis haluat vähän överimpiä keksejä, suosittelen ehdottomasti lisäämään valkosuklaarouhetta mukaan. En osaa oikeastaan edes päättää, kunnat ovat parempia - suklaalla vai ilman. Molemmat ovat herkullisia, nam!

Voit halutessasi jakaa keksimassan tekovaiheessa puoliksi ja lisätä vain toiseen puoleen suklaapaloja. Näin saat yhdellä kertaa kahdenlaisia keksejä. Kätevää, eikö vain! 😋 Voit siis itse päättää leivotko kaikki keksit ilman suklaapaloja, lisäätkö niitä vain puoleen massaan vai leivotko jopa koko massan suklaapalojen kera. Vaihtoehtoja löytyy!

Reseptillä tulee noin 16 kpl á 35 g keksiä. Valkosuklaa kanssa keksejä tulee enemmän. 

Massa:
110 g pehmeää voita
110 g maapähkinävoita (natural)
75 g sokeria 
75 g fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 muna
150 g vehnäjauhoja 
0,5 tl soodaa
1 tl suolaa
(+ 50 g tai 100 g valkosuklaarouhetta)

Leivinpaperoi valmiiksi kaksi uunipeltiä ja lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Mittaa kulhoon pehmeä voi ja maapähkinävoi - vaahdota kuohkeaksi. Lisää mukaan sokerit ja jatka vatkaamista parin minuutin ajan. Sekoita kananmuna hyvin joukkoon. 

Yhdistä keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää nämä massaan ja sekoita nuolijan avulla sekaisin. 

Tässä vaiheessa massa on valmis jos et halua käyttää valkosuklaata!

Jos haluat lisätä mukaan suklaata, toimi seuraavasti;

Rouhi 50 g suklaata jos lisäät sitä vain puoliskaan massaan ja 100 g jos käytät sitä koko massaan. 
Jaa massa puoliksi ja lisää vain toiseen puoliskaan valkosuklaapalat (50 g).
Lisää koko massaan suklaapalat (100 g).

Ota lusikalla massasta paloja ja pyöritä palloiksi. Punnitse pallot á 35 g, jolloin saat kekseistä tasalaatuisia. Jätä pallojen väliin hyvin tilaa pellillä.

Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Itse paistoin omia keksejä noin 11 min. Ota pelti uunista ja pudota se muutamia kertoja ilmasta pöydälle, jolloin tärähdyksen ansiosta keksit leviävät vielä hieman. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja siirrä sitten pöydälle/ritilän päälle jäähtymään loppuun asti. 


Näihin jäi aivan koukkuun! 🤎


Keksit olivat ihanan pehmeitä sisältä ja oikein sulivat suussa. Todella herkullisia näin maapähkinävoin ystävälle. 😋


En tosiaan osannut päättää kummat olivat parempia, suklaapalojen kera vai ilman. Molemmat olivat herkkua! ✨


Tämä resepti tulee kyllä varmasti jäämään aktiiviseen käyttöön. Helppo ja herkullinen! 🤎





1. marraskuuta 2025

HALLOWEENKAKKU


Mun mielestä tämän vuoden halloweenkakusta tuli aikasta kiva. Viime vuoden pääkalloteemalla jatkui tämänkin kakun koristelu. 🤎

Kakkupohjat on tehty luottoreseptilläni ja tällä kertaa tein pohjista kaksiväriset tiikerikakun ideaa myötäillen. Tavallinen vaalea pohjamassa jaetaan kahteen ja toiseen osaan lisätään kaakaojauhetta. Nämä massat yhdistämällä saadaan pohjiin tiikerikakkumainen kuvio. Täytteenä kakussa on herkullinen suklaamousse ja vähän keksimurua mukana. Kuorrutus vielä suklaisella kuorrutteella sekä tummasta suklaasta tehdyt valumat. Koristelun viimeistelevät pensasmustikat, vadelmat ja suklaakallot. 🤎

Nam, oli hyvää! 🧡 Tämän kakun myötä on hyvä päättää halloweenleipomukset ja suunnata katse kohti jouluisia juttuja. 

Kakku on leivottu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa
1 muna
3/4 dl öljyä 
200 g ranskankermaa 
+ 1 rkl kaakaojauhetta 

Täyte:
90 g tummaa suklaata 
1 dl vispikermaa 
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
70 g turkkilaista tai maustamatonta jogurttia 
vajaa 1 tl vaniljasokeria 
1 rkl tomusokeria 
+ 3 kpl Biscoff-keksiä 

Kuorrute:
80 g tummaa suklaata 
1,5 dl vispikermaa 
60 g maustamatonta tuorejuustoa 
noin 1 tl vaniljasokeria 
noin 1 tl tomusokeria 
1,5 tl kaakaojauhetta 

Valumat:
50 g vispikermaa 
50 g tummaa suklaata 

Koristelu:
noin 100 g tummaa suklaata 
pensasmustikoita 
vadelmia 

Pohjia varten vuoraa kaksi 16 cm vuokaan leivinpaperilla: pohjat ja sisäreunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä pohjien kuivat aineet keskenään. Lisää mukaan muna, öljy ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi. Ota vähän vajaa puolet massasta eri kulhoon ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe.

Jaa massat tasaisesti kahteen vuokaan. Laita vaaleaa ja tummaa massaa vuorotellen vuokaan ja sekoita niitä kevyesti keskenään. 

Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä ja leikkaa sitten molemmat pohjat kahteen osaan.

Valmista täyte. Sulata suklaa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokerit. Lisää mukaan sula suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita taas tasaiseksi massaksi.

Kokoa kakku 16 cm irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan raunakalvo tai leivinpaperisuikale. Jaa täyte kolmeen väliin ja jokaiseen väliin täytteen päälle ripottele keksipaloja/muruja. Peitä täytetty kakku kelmulla ja anna oleentua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista suklaavaluman seos tässä vaiheessa. Mittaa aineet kulhoon ja lämmitä varovasti mikrossa lyhyissä pätkissä. Sekoittele tasaiseksi seokseksi. Jätä jäähtymään. Voit myös laittaa jääkaappiin nopeuttaaksesi jäätymistä. Varo ettei seos jähmety liikaa. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää mukaan sula suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita taas tasaiseksi massaksi.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku tasaisesti kuorrutteella. Kun valuman suklaaseos on sopivan oloista, levitä se kakun päälle ja anna valua reilusti reunojen yli. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Koristeita varten sulata suklaa mikrossa ja lusikoi se pääkallomuotteihin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja irrota sitten varovasti muotin koloista. Koristele kakku suklaakalloilla, vadelmilla ja pensasmustikoilla. Namskis! 🧡


Ai että kun tästä tuli kiva! 🤎


Suklaata tästä kakusta ei kyllä puutu ja hyvää oli. Nuo kallot on kyllä mun osalta tosi kivat. 🖤


Kyllä tässä kelpaa nyt herkutella. 😋


🧡🤎🖤


12. lokakuuta 2025

BOUNTY-KÄÄRETORTTU

Tämä Bounty-kääretorttu on pyörinyt mielessäni jo kesästä lähtien ja viimeinkin sain aikaiseksi leipoa sen. Halloweenin jo lähestyessä kovaa kyytiä, torttu sai koristeeksi suklaakalloja. 💀

Tällä kertaa tein vain tämmöisen minitortun, ettei tulis syötyä niin paljon kerralla. Kaakaopohja yhdistettynä herkulliseen valkosuklaa-kookostäytteeseen, on kyllä erittäin toimiva kokonaisuus ja tästä tulee ihan Bounty mieleen. Maitosuklaakuorrutteen joukkoon sekoitin vielä vähän myös kookoshiutaleita ja siitä tuli aikasta kiva. Hiutaleet voi hyvin myös jättää poiskin jos haluaa ihan sileän kuorrutteen. Kermapursotukset ja suklaakallot viimeistelevät vielä tortun halloweeniin sopivaksi. Nam, tämä oli hyvää! 🤎

Kääretorttupohja on leivottu pienellä noin 18 x 28 cm vuoalla. 

Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria 
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
0,5 tl leivinjauhetta 

Täyte:
2 dl vispikermaa 
120 g valkosuklaata 
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
1,5 tl vaniljasokeria 
1-2 rkl tomusokeria 
noin 50-55 g kookoshiutaleita 

Kuorrute:
100 g maitosuklaata 
50 g vispikermaa
(3 tl kookoshiutaleita)

Koristelu:
noin 1,5 dl vispikermaa 
1 rkl tomusokeria 
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa 
40 g valkosuklaata 
40 g tummaa suklaata 

Leivo ensin pohja. Leivinpaperoi vuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokerit. Yhdistä loput kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Nostelee varovasti sekaisin nuolijan avulla. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. 

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista varovasti leivinpaperi pohjan päältä. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen ja anna jäähtyä. 

Valmista täyte. Vaahdoksi kerma. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Yhdistä keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää joukkoon sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita mukaan vaahdotettu kerma ja kookoshiutaleet. 

Avaa jäähtynyt, rullalla ollut pohja ja levitä täyte sen päälle tasaisesti. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja kääri torttu lopuksi vielä leivinpaperiin ja kääri päät kiinni. Anna oleentua ja jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia tai jopa yön yli, jos ei ole kiire kuorruttamisen kanssa.

Valmista kuorrute. Mittaa suklaa ja kerma mikron kestävään astiaan. Lämmitä lyhyissä erissä aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos haluat, lisää mukana kookoshiutaleet ja sekoita. 

Levitä kuorrute tortun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa. 

Pursotuksia varten vaahdota kerma tomusokerin kanssa ja lisää loppuvaiheessa mukaan tuorejuusto. Laita kermaseos tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota koristeet tortun päälle.

Pääkalloja varten sulata suklaa varovasti mikrossa erillisissä astioissa ja lusikoi suklaata muotteihin. Jähmetä jääkaapissa. Irrota muoteista ja aseta pursotuksien päälle. Voit vielä vähän rouhia tummaa suklaata koristeeksi jos haluat. 


Lurps, herkkua! 🤎


Täytettä oli kyllä reilusti tässä tortussa. Hyvä niin, sillä se oli todella herkullista. 😋


Ei oo enää pitkä aika halloweenin. 🎃💀🧡


5. lokakuuta 2025

KORVAPUUSTIJUUSTOKAKKU


Tänä vuonna ajattelin juhlistaa korvapuustipäivää hyydytettävällä juustokakulla. Pullaa en millään jaksanut alkaa leipoa, vaikka perinteiset puustit niin hyviä ovatkin. Kakku sai kelvata tällä kertaa. Eipä olekaan pitkään aikaan tullut leivottua tämän tyylistä juustokakkua. Voin muuten kertoa... Tästä kakusta tuli melkoinen herkku pläjäys. Itse ainakin tykkäsin kovasti! 🤎

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3-4 kpl keskikokoista valmista korvapuustia 
vähän maitoa kostuttamiseen

Täyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata 
2,5 dl Flora vanilla vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa  
50 g vaniljarahkaa (käy myös muukin rahka)
1-2 rkl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa
2 rkl maitoa 

+ 100 g kinuskikreemiä
   1 tl kanelia 
TAI 100 g valmista kanelikreemiä

Koristelu:
2 dl vispikermaa 
1 rkl tomusokeria 
2 rkl kinuskikreemiä 
korvapuustikeksejä tai mitä tahansa muita keksejä 

Ota esille vuoka. Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja laita sisäreunaan raunakalvo. 

Leikkaa valmiista korvapuusteista paloja ja asettele ne tiiviisti vuoan pohjalle vieri viereen. Kostuta pohjaa pienellä määrällä maitoa.

Laita liivattet kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljakastike. 

Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka, sokerit ja kardemumma - sekoita hyvin sekaisin. 

Kuumenna maito kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. 

Lisää seuraavaksi valkosuklaa massaan hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita.  

Jos käytät kinuskikreemiä,  sekoita joukkoon kaneli. Kanelikreemillä voit jättää tämän vaiheen väliin.

Kaada noin puolet täytteestä vuokaan. Levitä kreemi täytteen päälle raidoiksi tai klönteiksi ja marmoroi kevyesti, että kreemi sekoittuu vähän täytteen kanssa. Levitä loppu täyte päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Ota puolet erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kinuskikreemi. Laita vuorotellen näitä kahta kermaa isoon tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota koristeet kakun päälle ja viimeistele koristelu keksipaloilla. Nam! 🤎


Oli kyllä NIIN hyvää kakkua, nam! 🤎


Täyte oli aivan ihanan pehmeää ja suussa sulavaa.  Ja mikä kardemumman maku... 🤤


Kinuskiraidat täytteen välissä olivat oikein hyviä ja makoisia. Tykkäsin kyllä kovasti myös tuosta pullapohjasta. Miten helposti se valmistuikaan valmiista korvapuusteista. Tätä kakkua voin lämpimästi suositella. Kelpasi hyvin herkutella korvapuustipäivän kunniaksi. 🤎🤎

28. syyskuuta 2025

BISCOFFJUUSTOKAKKU UUNISSA


Sain ihan yhtäkkiä torstai-iltana idean Biscoffin makuisesta uunijuustokakusta. Idea oli sen verran houkutteleva, että sitä oli heti pakko kokeilla, kun kaikki tarvittavat ainekset sattuivat sopivasti löytymään kaapista. 🤎

Aivan täydellinen kakusta ei tullut, sillä unohdin sen liian pitkäksi aikaa uunin jälkilämpöön. Kakku pääsi kypsymään liikaa ja koostumuksesta tuli aika tiivis. Muuten tämä oli kyllä hyvää ja uskon, että jos vain olisin muistanut ottaa kakun ajoissa uunista, niin tämä olisi ollut täydellistä. 

Kakussa on Biscoff-kekseistä tehty pohja. Täytteenä toimii vaniljainen täyte, jota käytän yleensä aina uunijuustokakuissa. Jaoin täytteen puoliksi ja toiseen puoliskaan sekoitin Biscoff-tahnaa. Sitten vain täytemassat vuorotellen vuokaan, niin saadaan kiva kuviointi kakkupalan leikkauspintaan. Kakun kruunasi vielä kunnon kerros Biscoff-tahnaa. Halusin myös testata uusia halloween koristemuotteja, niin siksi kakun koristeluteema on jo vähän halloween-aiheinen. 🧡

Muista siis ottaa kakku ajoissa uunista niin saat super herkullisen kakun herkkuhetkiin! 😍

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
70 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
200 g vaniljarahkaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
3 rkl maitoa 
0,5 dl maissitärkkelystä 
2 munaa
+ 100 g Biscoff-tahnaa

Kuorrute + koristelu:
120 g Biscoff-tahnaa 
keksimurua 
suklaakoristeita (n. 50 g suklaata)

Ota vuoka ja pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Laita myös kakun sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Laita kaksi isoa palaa foliota ristikkäin ja nosta vuoka palojen keskelle. Nosta folion reunat ylös muodostaen "vallin", jotta paiston aikana valita rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen. 

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä nämä ja painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia.

Valmista täyte. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää mukaan maito ja sekoita tasaiseksi. Seuraavaksi sekoita massaan maissitärkkelys. Lopuksi sekoita joukkoon varovasti munat yksitellen. Otan noin puolet massasta toiseen kulhoon ja sekoita tähän Biscoff-tahna.

Laita täytteitä vuorotellen vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Tasoita lopuksi pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-55 minuuttia. Paistoaika riippuu ihan uunin tehokkuudesta. Kakku saa olla vielä aika hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 20-30 minuutiksi. Tässäkin muista olla tarkkana, ettei kakku ole liian pitkään uunissa. Kun otat kakun jälkilämmöstä, sen keskusta saa vielä ihan vähän hyllyä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yöksi. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Mittaa kuorrutteeksi tuleva Biscoff pieneen kulhoon ja lämmitä ihan hetki mikrossa, jotta saat siitä juoksevampaa. Levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja murusta keksiä koristeeksi tai miten ikinä haluatkaan koristella kakun. 

Halloween koristeita valmistin sulattamalla noin 50 g suklaata ja laitoin suklaan kurpitsa- ja pääkallomuotteihin. Koristeet jähmettyivät nopeasti jääkaapissa ja sitten vain muotista irroitus ja kakun päälle. 


Namskista nam! 🧡  Vähän jäi kyllä harmittamaan, kun kakku unohtui uuniin liian pitkäksi aikaa. Näissä uunijuustokakuissa paistolla on todella merkittävä rooli lopputuloksen kannalta. 


Hyvää kakku oli joka tapauksessa ja maistui herkulliselta. 😍


Palakuvasta tuli mielestäni tosi kivan näköinen. Ai että! 🧡🤎 Sen verran tuhtia kakku oli, että nyt ei mennyt ihan koko kakkua herkkupäivänä. Jäi onneksi noin puolet pakkaseen laitettavaksi. 🙂