7. joulukuuta 2025

KINUSKI-PIPARIKAKKU


No nyt tuli kyllä kakku mun makuun, ai että! Oli kyllä todella hyvää ja kakusta tuli juuri sellainen kuin olin suunnitellutkin. Nam nam! 🤎

Luottopohjan tuunasin tällä kertaa joulun mausteilla ja pohja maistuikin mielestäni aivan piparkakulle. Hyvää! Pohjaan poratut reiät peitin suolalla maustetulla kinuskikreemillä ja päälle tuli vielä kerros ihanan herkullista voi-tuorejuustokuorrutetta. Laitoin tuohon kuorrutteeseen ripauksen kardemummaa ja se sopi kyllä todella hyvin siihen. 

Kakku oli kaikin puolin herkullista ja kokonaisuus oli suussa sulavaa. Nam... Tämä voisi olla jopa tulevana jouluna meidän herkkupöydässä. 🤎

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria 
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kanelia 
0,5 tl neilikkaa 
noin 0,5 tl inkivääriä 
noin 0,5 tl kardemummaa 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa 
3/4 dl öljyä 
1 muna
200 g ranskankermaa 

Väliin:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
ripaus suolaa

Kuorrute:
75 g pehmeää voita 
150 g maustamatonta tuorejuustoa 
1,5 tl vaniljasokeria 
ripaus kardemummaa 
2,25 dl tomusokeria 

Koristelu:
pipareita
valkosuklaarouhetta
pieniä kultaisia nonparelleja 

Vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Yhdistä ensin pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, muna ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä. 

Sekoita valmiin kinuskikreemin joukkoon suola. 

Aseta jäähtynyt pohja suoraan tarjoilulautaselle. Poraa pohjaan reikiä omenaporalla. Huom! Ei ihan pohjaan asti. Levitä kinuskikreemiä pohjan päälle niin, että reiät peittyvät. Käytä koko kreemi tähän kakun reikien peittämiseen ja muutenkin pohjan päälle. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuustoa sähkövatkaimella useampi minuutti. Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri ja kardemumma - sekoita. Yhdistä voi ja tuorejuusto hyvin sekoittaen. Sihtaa tomusokeri muuttamassa erässä joukkoon ensin nuolijalla käännellään  sekaisin. Lopuksi vatkaa hetken aikaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. 

Levitä valmis kuorrute pohjan päälle ja tasoita. Tein koristeraapalla vielä pienet viivat kakun päälle. Koristele kakku piparimurulla ja pienillä piparikoristeilla. Viimeistele suklaarouheella ja nonparelleilla. 


Kyllä vain, nyt tuli aikasta nappi suoritus tämän kakun kohdalla. Tai siis, itse ainakin tykkäsin todella paljon kakusta. 😋


Tuo kuorrutehan on siis samaa, mitä tulee porkkanakakun päälle. Niin hyvää! Kovasti siihen sopii myös kardemumma, kun lisäsin sitä vähän mukaan. 🤎


Ei jäänyt kuin pieni pala kakusta jäljelle. Se kertoo siitä, että nyt oli hyvää kakkua. 😅✨


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille