30. kesäkuuta 2021

MANOFFEE RAPARPERITWISTILLÄ


Voi, että kun tämä oli sitten hyvää! ♥ Kyseessä on siis banoffeen sukulainen eli manoffee. Leivonnainen on muuten samanlainen kuin banoffee mutta banaani on korvattu tuoreilla mansikoilla. Oikein ihana kesäinen herkku! Tein tämän piirakan tosiaan tuossa juhannuksen pyhinä ja parasta tässä oli se, että piirakka oli todella nopea ja helppo valmistaa. Piirakan pystyi mainiosti leipasta töistä päästyäni ja herkutella jo samana iltana. :) 

Piirakka on valmistettu 24 cm irtopohjavuoan reunalla. Vaihtoehtoisesti piirakan voi myös valmistaa esim. piirakkavuokaan ja tarjoilla suoraan siitä. 

Pohja:
200 g keksiä (kaura+Biscoff)
100 g voita

Täyte:
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
mansikka-raparperihilloa
tuoreita mansikoita

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1-2 rkl tomusokeria

Koristelu:
tuoreita mansikoita
kiiwiä
keksimurua
suklaarouhetta

Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluvadille ja valmista piirakka siihen. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Itse käytin pohjassa kaura- ja Biscoff-keksejä mutta voit käyttää oikeastaan mitä keksejä itse haluaa Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa.

Kun keksipohja on jähmettynyt tarpeeksi, levitä pohjan päälle tasainen kerros kinuskia. Viipaloi mansikat ja asettele kinuskin päälle. Laita sinne tänne pieniä mansikka-raparperihilloa klönttejä tuomaan pientä kirpeyttä piirakkaan. Halutessasi voit jättää hillon myös kokonaan pois ja laittaa vain pelkkiä mansikkaviipaleita. 

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka ja tomusokeria oman maun mukaan. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle ja koristele lopuksi vielä tuoreilla mansikoilla, kiiwipaloilla, keksimurulla ja suklaarouheella. Anna piirakan vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa ja irrota ennen tarjoilua reunavuoka piirakan ympäriltä. Sitten vain herkuttelemaan!  


Niin herkullista! Oikein ihana kesäinen herkku. ♥
Mansikoiden ja hillon ansiosta piirakka ei ollut ehkä ihan niin makea kuin sukulaisensa banoffee. Nam! 


Näin kuumilla keleillä ei ole oikein halua leipoa uunilla paistettavia leivonnaisia, niin silloin tämmöiset nopeat herkut ovat oikein täydellisiä. 


Käytin piirakkaan äidiltäni saatua itsevalmistettua mansikka-raparperihilloa ja se sopi mielestäni oikein hyvin tähän. Hillo toi hieman kirpeyttä muuten melko makeaan makumaailmaan. Tykkäsin! :)


Tämä oli kyllä sellainen piirakka, mikä katosi lautaselta melkein yhden illan aikana. Miehellekin näytti maistuvan hyvin! :D Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossa toistekin. 



14. kesäkuuta 2021

BISCOFF CAKESICLES


Cakesicles-leivonnaiset saivat taas jatkoa, kun valmistin näitä herkullisia Biscoff-levitteellä maustettuja jäätelökakkutikkareita. Sain myös käytettyä näihin pakkasessa jo jonkin aikaa lojuneen karademummakakkupohjan palan. 

Oon nyt jotenkin aivan innostunut noista Biscoff-kekseistä! Tykkään kovasti niiden paahteisesta ja jopa hieman kinuskisesta/karamellimaisesta mausta. Nam! Sit kun jokin aika sitten bongasin kaupan hyllyltä Biscoff-levitettä, niin en voinut vastustaa kiusausta ja olla ostamatta purkkia. Ajattelin, että kyllä mä varmasti keksin jotain käyttöä sille. Ja niinpä syntyivät sitten nämä cakesiclet! :) 

Tuo Biscoff-levite on muuten todella hyvää, omaan makuun oikein makoisaa ja herkullista. Aina on tullut ostettua vain Nutellaa niin nyt oli kiva kokeilla jotain uutta. Levite maistui mielestäni aivan samalta kuin keksitkin eli HYVÄLTÄ! Tätä tuotetta tulen aivan varmasti ostamaan ja käyttämään jatkossakin. Näin kesäaikaan olisi aivan ihana kokeilla tehdä tästä levitteestä itse jäätelöä! Taidankin kirjoittaa sen heti to do-listalleni. :)

Tällä ohjeella tulee 7 kpl jäätelökakkutikkaria. 

Massa:
noin 180 g vaaleaa kardemummakakkupohjaa
noin 160 g Biscoff-levitettä

Kuorrute:
noin 60 g valkosuklaata + ½ rkl öljyä
noin 100 g tummaa suklaata + 1 rkl öljyä

Koristelu:
pehmeitä nonparelleja

Murenna pehmeä kakkupohja kulhoon ja sekoita hyvin Biscoff-levite joukkoon. Painele massa tiiviisti jäätelömuotteihin ja työnnä lopuksi tikut jokaiseen jäätelöön. Anna jähmettyä jääkapissa muutaman tunnin ajan tai vaihtoehtoisesti yön yli.

Irrota jähmettyneet jäätelöt varovasti muoteista. Sulata ensin vaikka valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita öljy joukkoon. Laita suklaa korkeaan lasiin ja kuorruta niin monta jäätelö sillä kuin vain saat. Nosta leivinpaperin päälle ja siirrä esim. leikkuulaudan avulla jääkaappiin jähmettymään. Tee sama homma tumman suklaan kanssa ja kuorruta loput jäätelöt. Ylijääneillä suklailla voit tehdä raitoja jäätelöiden pinnalle ja ripottele nonparelleja raitojen päälle ennen kuin ne kerkeävät jähmettyä. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 



Aijai, olihan nämä taas herkullisia! Eivät tosin ehkä ihan niin hyviä kuin aikaisemmin tekemäni Nutellan makuiset versiot mutta hyviä kuitenkin. :)


Näissä maistuivat kivasti Biscoffin ominainen maku ja myös kardemumma tuli kivasti esille kakkupohjasta. Ei yhtään hullumpi makuyhdistelmä! ♥


Harmittaa vähän kun noita valkosuklaakuorrutteisia ei tullut kuin pari sillä ne olivat mielestäni paljon parempia noihin tummalla suklaalla kuorrutettuihin verrattuna. Jotenkin tuo tumma suklaa ei vain sopinut näihin, oli liian intensiivinen maku. Valkosuklaa toi kivasti makeutta ja luulen, että myös maitosuklaa toimisi oikein loistavasti tässä. :) 

Kuorrutteeksi kävisi myös hyvin kaikki erilaiset Candy Meltsit yms. kuorrutteet erilaisine värimaailmoineen. Harmi kun itsellä ei sattunut näiden tekohetkellä olla yhtään noita kuorrutteita jemmassa. Täytyisikin ostaa niitä jemmaan parissa eri värissä niin sit niitä olisi aina valmiina tarpeen vaatiessa. :)


7. kesäkuuta 2021

VADELMAJUUSTOKAKKU-BROWNIE

Lurps, olipas tämä hyvää herkkua! Tästä herkullisesta vadelmajuustokakku-browniesta oli jo vilahdus Instagramissa jokunen aika sitten. Nyt vasta olen kerennyt kirjoittelemaan reseptiä tänne blogin puolelle. :)

Tässä leivonnaisessa on yhdistettynä mehevä browniepohja, täyteläinen juustokakkutäyte ja tietysti nuo vadelmat. Ai että... Täydellinen makukombinaatio omaan makuun! ♥ Resepti on otettu Liisa Westerbergin Parhaat Reseptit- lehdestä - Makeaa ja suolaista; Leivotaan extra 2/2021. On muuten aivan ihana tuo lehti. Sanansa mukaisesti siitä löytyvät Liisan parhaat reseptit ja tämä herkku lukeutuu yksiin niistä. ♥

Leivonnassa käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan.

Brownie:
150 g maitosuklaata
75 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
2 munaa
noin 200 g vadelmia

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kulhoon suklaa ja voi, sulata varovasti mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Levitä valmis massa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja valmista sitten juustokakkutäyte.

Notkista tuorejuustoa hieman ja sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi lisäysten välillä. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja marmoroi pinta  esimerkiksi veistä pyörittämällä taikinan läpi. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie vielä uuniin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä jääkkaappikylmäksi. Anna olla jääkaapissa yön yli, brownie on parasta valmistuksesta seuraavana päivänä. 

Siirrä brownie vuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin 15 palaan ja palat olivat aika reilun kokoisia. :)


Nam, tämä oli kyllä hyvää! ♥


Pohja oli ihanan mehevää ja tuo täyte... Aah, tykkäsin! Ja vadelmat nyt sopivat ihan mihin vaan. :)


Brownie + juustokakku + vadelmat = ♥♥♥

2. kesäkuuta 2021

"EXTEMPORE-KAKKU" - VANILJAINEN NUTELLA-JUUSTOKAKKU


Nimesin tämän kakun extempore-kakuksi, sillä tein tämän sananmukaisesti hetken mielijohteesta. Halusin päästä eroon kaapissa olevista vajaista keksipusseista yms. purkeista ja raaka-aineista. Ymppäsin siis tähän kakkuun vähän mitä nyt kaapissa sattui olemaan avattuja raaka-ainepakkauksia. Olin oikeastaan ihan yllättynyt kuinka hyvä tästä tuli loppujen lopuksi. Ei huono ollenkaan! :)

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
50 g Biscoff-keksejä
30 g crunchy mysliä
10 g suolapähkinöitä
35 g voita

Nutella-täyte:
100 g Nutellaa
noin 50-60 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaniljatäyte:
4 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (ei kermaa vaan vaniljakastiketta)
250 g mascarponea
200 g Valion vaniljakreemiä
100 g jukurttirahkaa
2 rkl tomusokeria
3 rkl maitoa

Nutella-kiille:
1 liivate
1 dl kermaa
150 g Nutellaa

Koristelu:
1 dl kermaa
karkkeja/keksejä/suolapähkinöitä/vadelmia yms. 

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa keksit, mysli ja suolapähkinät pieneksi muruksi. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Nutella-täytettä varten sekoita tuorejuusto ja Nutella hyvin sekaisin. Levitä varovasti keksipohjan päälle ja laita taas kakku jääkaappiin seuraavan täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa mascarpone, vaniljakreemi, jukurttirahka ja tomusokeri. Kiehauta maito mikrossa ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu vaniljakastike. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivate kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kerma pieneen kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Purista liivatteesta ylimääräiset vedet ja sekoita kuuman kerman joukkoon. Lisää joukkoon Nutella ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada kiille varovasti ison lusikan avulla hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja pursota koristeita kakun päälle. Koristele vielä haluamallasi tavalla esim. karkeille, kekseillä, vadelmilla ja suolapähkinöillä.


Olin kyllä niin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvä tästä kakusta oikein tuli. :)


Aivan täydellinen kakku ei kuitenkaan ollut ja tuohon täytteeseen en ollut aivan täysin tyytyväinen.
 Jos nyt tekisin sen uudelleen niin jättäisin sen vaniljakastikkeen pois ja korvaisin ihan tavallisella vispikermalla vaahdotettuna. :)


Pohjasta tykkäsin erityisesti suolapähkinöiden ansiosta. 
Ne toivat kivasti tasapainoa muuten niin makeaan Nutellaan. :)


Kokeilin ensimmäistä kertaa käyttää Nutellaa kiilteessä tällä tapaa ja täytyy kyllä sanoa että tuli aika hyvä kiille. Käytin tosiaan yhden liivatteen siihen ja jo sillä sai aikaa todella jämäkän kiilteen. Ehkä jopa puoliska liivatettakin olisi riittänyt... mutta pysyipä ainakin hyvin kasassa leikatessa ja tuli siisti leikkauspinta. :)


Kyllä tällä kakulla sai hyvin makean nälän taltutettua. ♥


31. toukokuuta 2021

KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA - MOKKAPALAMUTAKAKKU

No voi pojat - nyt oli aika herkullista kakkua! Oikein kunnon makeapläjäys mutta vain niin taivaallisen hyvää kahvin kanssa nautittuna. Kyseessä on siis kärleksmumskladdkaka eli mokkapalamutakakku. Tämä resepti on bongattu ruotsalaisesta leivontablogista nimeltä Frederiks fika ja alkuperäisen reseptin löydät täältä. On muuten todella hyvä tuo hänen bloginsa. Sieltä löytyy paljon herkullisen kuuloisia ja näköisiä leipomuksia. :)

Voin kyllä lämpimästi suositella tätä herkkukakkua! Helppo ja nopea valmistaa sekä ennen kaikkea todella herkullista! Nami nam! ♥

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
200 g voita 
3 dl sokeria
1½ dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
3 munaa
1½ dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
50 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3½ dl tomusokeria
n. 2 rkl vahvaa kahvia

Koristelu:
kookoshiutaleita

Ota esille vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla (pohja + reunat). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon ensin sokeri ja sekoita kevyesti. Sitten kaakaojauhe + suola ja taas kevyt sekoitus. Lisää munat yksitellen massaan taas kevyesti sekoittaen. Viimeiseksi sekoita massaan jauhot. Sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia. Älä paista liikaa! Kakku saa olla vielä hytkyvää kun otat sen uunista. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa.

Kun pohja on täysin jäähtynyt valmista kuorrute. Kakku saa edelleen olla vuoassa. Keitä vahvaa kahvia valmiiksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilja- ja tomusokeri. Lisää kahvia vähän kerrallaan joukkoon sekoittaen sen verran, että saat sopivan koostumuksen kuorrutteeseen. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja koristele kookoshiutaleilla. Laita kakkua hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Yummy! ♥


Vaikka tämä oli melkoisen makeaa niin tähän jäi koukkuun ja syömistä ei voinut lopettaa ennen kuin tuli äklö olo. :D Tykkäsin kyllä todella paljon kakusta!


I love this cake! ♥ 
Jos tykkää oiken suklaisesta ja täyteläisestä kakusta niin tässä on sitten sellainen. :)


Koostumus oli omaan makuun aivan täydellinen. 
Ehkä olisin vielä jopa pari minuuttia aikaisemmin tohtinut ottaa pohjan pois uunista. 
Ensi kerralla olen sitten taas vähän viisaampi paiston suhteen. :)


25. toukokuuta 2021

NUTELLA-SUKLAA CAKESICLES

Viime viikonloppuna alkoi tehdä mieli jotain pientä hyvää herkkua ja siitä se ajatus sitten lähti näihin suklaisiin jäätelökakkutikkareihin. Olivat muuten tosi hyviä - makeita kylläkin mutta herkullisia! :)

Pakkasessa sattui olemaan mehevää kaakaokakkupohjaa, jota päätin käyttää tikkareiden täytteenä. Pohjamurun joukkoon sekoitin vielä myös Nutellan jämät ja tästä syntyikin aika herkullinen combo. Kuorrutteina käytin sekä valko- että maitosuklaata, joiden joukkoon sekoitin vielä vähän hasselpähkinärouhetta. Nam! ♥

Ohjeella tulee 6 kpl pieniä jäätelöitä
Silikomartin Mini Classic-muoteilla valmistettuna. 

Täytemassa:
160 g mehevää kaakaokakkupohjaa (pohjan ohje linkissä)
120 g Nutellaa

Kuorrutteet:
100 g maitosuklaata
n. 1 rkl öljyä
1 tl hasselpähkinärouhetta

50 g maitosuklaata
½ rkl öljyä
n. ½ tl hasselpähkinärouhetta

Murenna kakkupohja kulhoon ja sekoita hyvin joukkoon Nutella. Painele massa jäätelömuotteihin ja paina lopuksi puiset tikut jäätelöiden sisään. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin tai jopa yön yli jos ei ole kiire kuorruttamisen kanssa. 

Sulata ensin maitosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Lopuksi sekoita vielä joukkoon hasselpähkinärouhe. Dippaa jäätelöt seokseen ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois. Laske leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle valmiit jäätelöt. Kuorruta niin monta jäätelöä maitosuklaakuorrutteella kuin pystyt. Itse sain neljä maitosuklaajäätelöä kuorrutettua. 

Valmista valkosuklaakuorrute samalla tavalla ja kuorruta sillä loput jäljelle jääneet jäätelöt. Itselle jäi kaksi kuorrutettavaa valkosuklaalla. Nosta valmiit jäätelöt jääkaappiin jähmettymään. Sitten vain herkuttelemaan!


Olipas nämä hyviä! 
Pienellä vaivalla sai jotain näin hyvää aikaiseksi. :)


Jos ei satu olemaan jemmassa valmista kakkupohjaa tai ei jaksa alkaa näitä varten paistaa pohjaa... 
Niin täytteen valmistaa myös keksimurusta yhdistettynä Nutellan tai esim. tuorejuuston kanssa. :)


Täyte oli ihanan mehevää ja pehmeää, oiken makoisaa ja suussasulavaa! 
Kuorrutteen hasselpähkinöistä tykkäsin erityisesti ja ne toivat kivaa tekstuuria jäätelöihin.


Vaikka nämä olivatkin makeita, niin hyvin upposivat meikäläiselle. 
Söin nimittäin kaikki YKSIN! :D

En osaa oikein sanoa kummalla kuorrutteella olevat olivat parempia. 
Tykkäsin kyllä molemmista paljon mutta jos aivan pakko on valita niin sit ehkä maitosuklaakuorrutteiset. :)

18. toukokuuta 2021

AHAA SUKLAACRISP BROWNIE

Siis tämä brownie oli ihan Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää! Muuta en oikein osaa edes sanoa kuin, että ehkä parasta brownieta, mitä on hetkeen tullut leivottua. ♥ Idea tähän leivonnaiseen on lähtöisin Annin uunissa-blogista, jossa törmäsin Geisha-brownien reseptiin. Itse en ole ihan mikään hirveä Geisha-fani ja aloinkin miettiä josko korvaisin sen jollain muulla suklaalla. Kaapissa sattui olemaan läjä Pandan Ahaa-suklaata ja niinpä sitten päätin kokeilla tehdä brownien siitä. Se kannatti ja tästä reseptistä taisi tulla kyllä ihan yksi luottoresepteistäni kun haluan jotain oikein hyvää suklaista herkkua. 

Annin uunissa olevaan alkuperäiseen Geisha-brownien reseptiin pääset täältä. Muuten käyttämäni resepti on sama mutta vaihdoin tosiaan suklaan ja laitoin sitä myös vähän enemmän itse browniemassaan sekä kuorrutteeseen. Kuorrutteeseen lisäsin myös hieman tuorejuustoa. Nam nam! :)

Brownie on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Massa:
100 g voita
2 munna
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
120 g Ahaa-suklaata

Kuorrute:
125 g Ahaa-suklaata
2 dl kermaa
n. 100 g tuorejuustoa

Koristelu:
suklaakarkkeja/keksejä yms.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Vispaa kevyesti sekaisin käsivispilällä munat, sokerit ja siirappi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita kevyesti. Yhdistä leivinjauhe, jauho ja kaakaojauhe  - lisää seos massan joukkoon taas kevyesti sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää noin 3/4 rouheesta massaan varovasti nostellen. Levitä massa vuokaan, tasoita pinta ja ripottelen päälle loput suklaarouheet. Paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Älä paista liikaa, pohja saa jäädä ihanan meheväksi. Anna jäähtyä täysin.

Kun pohja on kunnolla jäähtynyt valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä lämmityserissä aina välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon hyvin sekoittaen ja sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Voit siirtää brownien tässä vaiheessa pois vuoasta esim. leikkuulaudan päälle. Levitä kuorrute pohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään. 

Kun kuorrute on jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla suikaleet pois jokaisesta reunasta. Ite söin nämä kanttipalat. :D Koristele brownie vielä haluamallasi tavalla. Halutessasi voit myös leikata valmiita paloja ja koristella palat. Tykkäsin tällä kertaa jättää brownien kakun muotoon. 


Ai että... Niin herkullista ettei sanotuksi saa! :D


Itselle uusi juttu oli käyttä siirappia browniemassassa mutta tykkäsin siitä oikein paljon. 
Siitä tuli semmoinen pieni hentoinen siirappinen makuvivahde pohjaan. :)


Tuossa suklaassa itsessäänhän on sellaisia pieniä crispipalloja ja ne oli oikein kivoja tässä leivonnaisessa. Tuli vähän purutuntumaa ja ne sopivat myös loistavasti tuohon kuorrutteeseen. Kokeilin muuten laittaa brownien jämät pakkaseen, niin pitää tässä joku päivä katsoa ja maistaa mitä mieltä herkku oli pakastuksesta. Toivon, että olisi säilynyt hyvin ja säilyttänyt myös herkullisuutensa! ;)

12. toukokuuta 2021

ÄITIENPÄIVÄKAKKU VOL 2. : MEHEVÄ SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU

Tämä pieni mutta erittäin mehevä ja herkullinen suklainen kahvikakku suolakinuskilla kuorrutettuna matkasi viime viikonloppuna anopin kahvipöytään äitienpäivän kunniaksi. Tämä oli kyllä hyvää! Pitää varmaan itellekin leipasta tämmöinen kakku tässä joku päivä. ♥

Alkuperäinen resepti kakkuun löytyy (ylläri ylläri) Makeaa-blogista. Hieman muokkailin tuota reseptiä kaapista löytyvien aineiden ja vuoan koon mukaan. :) 

Kakku on leivottu noin 18 cm pyöreällä kahvikakkuvuoalla.

Massa: 
2 dl vehnäjauhoja
½ dl  kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna
150 g kermaviiliä
1 muna

Kuorrute: 
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kermaa
2 dl tomusokeria
½ tl suolaa

Koristelu:
sormisuolaa
suklaarouhetta
valkosuklaamanteleita rouhittuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille vuoka ja voitele se hyvin tai sprayaa vuokaspraylla.

Sekoita keskenään massan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi, kermaviili ja muna. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten kakku ritilän päälle jäätymään. Jätä vuoka kakun päälle jäähtymisen ajaksi niin kakku pysyy mehevänä.

Kun kakku on täysin jäähtynyt valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna liedellä kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä ja sihtaa tomusokeri joukkoon parissa erässä hyvin sekoittaen. Mausta kinuski lopuksi suolalla. Voit myös halutessasi jättää suolan pois kinuskista. Anna kinuskin jäähtyä ja jämäköityä. Liian notkeana laitettu kinuski valuu vaan pois kakun päältä. Tarpeeksi jäähtynyt ja jämäkkä kinuski pysyy kakun päällä ja valuu kivasti reunoja pitkin alas. Koristele kakku vielä sormisuolalla ja rouhituilla suklaa- ja mantelipaloilla. Sitten vain suut makiaksi! :)


Lurps, niin herkullista! 
Parasta tässä on myös se, että kakku on todella helppo valmistaa. 


Täytyy tunnustaa, että söin varmaan puolet tuosta kinuskista ennen kakun kuorruttamista. 
Tarkoituksena oli kuorruttaa kakku ihan kauttaaltaan kinuskilla mutta se ei riittänyt siihen. :D:D
 Eipä tuo onneksi ollut ollenkaan hullumman näköinen valumillakaan.


On se vain niin, että suklaa, kinuski ja suola ovat aivan lyömätön makuyhdistelmä! ♥


9. toukokuuta 2021

ÄITIENPÄIVÄKAKKU: UUNISSA PAISTETTU VADELMAJUUSTOKAKKU


Kävimme jo eilen kahvittelemassa Lappajärvellä äitin luona äitienpäivän kunniaksi vaikka virallinen juhlapäivä onkin vasta tänään. Omalla äitille leivoin tämän pienen uunissa paistettavan vadelmajuustokakakun. En viitsinyt isoa kakkua tehdä, sillä tiesin äitin leipovan myös itse jotain. Siellähän sitä sitten oli perinteinen kermatäytekakku odottamassa jääkapissa kun pääsimme paikan päälle. Äitin tekemä täytekakku on kyllä ihan parasta!! ♥ Sitä tulikin syötyä aika monta palaa kahvin kanssa. :D

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g Biscoff-keksejä
30 g voita

Täyte:
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
2-3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ n. 1 dl vadelmia

Koristelu:
reilu 1 dl kermaa
noin 50 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
vadelmia
valkosuklaata

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Ota esille vuoka, pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele/sprayaa reunat hyvin. Aseta vuoka ison foliopalan päälle ja nosta folion reunat ylös "kierittämällä" siitä ikään kuin pienet seinämät vuoan ympärille. Näin vuoasta tihkuva rasva ei valu uunin pohjalla.

Muskaa pohjaan tulevat keksit hienoksi muruksi ja yhdistä voisulan kanssa. Painele vuoan pohjalle ja esipasta pohjaa noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit, kuoriraasteet ja sitruunamehu. Sekoituksen voi tehdä ilman sähkövatkainta esim. isolla lusikalla. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi lisää munat yksitellen kevyesti sekoittaen. Kaada noin puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle vadelmia. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakun keskusta on vielä hieman hyllyvä. Sammuta uuni ja pidä uunin luukkua hetken aikaa raollaan ja sulje se sitten. Anna kakun olla uunin jälkilämmössä noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yöksi.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun päälle kauniit reunapursotukset ja täytä kakun keskusta vadelmilla. Raasta pursotusten päälle vielä halutessasi vähä valkosuklaata. Sitten vain kahvipannu kuumaksi ja kakun kimppuun. :D


Lurps, tämä on aina perushyvä ja varma kakku. ♥


Nuo pohjaan tulevat Biscoff-keksit ovat kyllä hyviä. Suosittelen kokeilemaan! 
Niissä on kivan kinuskimainen ja paahteinen maku. Tykkään! :)


Jokin aika sitten tein tämän saman kakun mustikoilla... 
Täytyy kyllä sanoa että toimii loistavasti myös vadelmian kanssa. ♥


Hyvää äitienpäivää omalle ja kaikkien muidenkin äideille! ♥

5. toukokuuta 2021

MAAPÄHKINÄVOI/TAATELIPALLOT VOL.3

Nyt lupaan, että tämä on viimeinen postaus tällä samalla aiheella sillä nyt uskon olevani viimein tyytyväinen lopputulokseen. Tällä kertaa sain leivottua oikein makoisat ja herkulliset pallot, eikä mulla oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa näistä. Nämä olivat oikein herkullisia! :)

Ohjeella tulee 17 kpl á 20 g palloja.

Massa:
180 g maapähkinävoita (tasaista)
100 g pehmeitä/kivettömiä taateleita
50 g kookosjauhoja
2 rkl vaahterasiirappia
1-2 rkl vettä

Kuorrute + koristelu:
n. 40 g valkosuklaata
n. 40 g maitosuklaata
n. 40 g tummaa suklaata
sormisuolaa

Valmista massa. Mittaa maapähkinävoi, taatelit, kookosjauho ja vaahterasiirappi blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä jos massa tuntuu kovin kuivalta tai sekoittaminen on vaikeaa. Pyöritä valmiista massasta 20 g:n palloja ja anna olla jääkaapissa noin puolisen tuntia. 

Sulata aina yksi suklaalaatu kerrallaan ja kuorruta sillä niin monta pallo kuin saat  ja sen jälkeen sulata seuraava suklaa jne.. Koristele pallot sormisuolalla. Anna jähmettyä jääkaapissa. Säilytä valmiita palloja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Ai että... Onneksi sitkeyteni näiden pallukoiden kanssa palkittiin ja viimein sain kehiteltyä sellaisen reseptin, johon olen tyytyväinen. :D


Nämä olivat oikein hyviä ja herkullisia - sopivan meheviä ja maistuvat juuri omaan makuun sopivasti maapähkivoille. Oma lemppari oli näissäkin maitosuklaalla päällystetyt mutta valkosuklaa antoi myös kovan vastuksen. Tumma suklaa oli myös ihan OK, mutta ei ehkä ihan niin hyvä kuin maito/valkosuklaat. Lurps! :)


Aika tuhteja ja täyttäviä pallot ovat, että ei niitä kovin montaa pysty kerralla syömään. Mikäli ei ole kova nälkä niin kuin mulla oli lenkiltä tultuani. Taisin syödä kuusi palloa yhdellä kertaa. :D

27. huhtikuuta 2021

VAPPUKAKKU

Otin jo pienen varaslähdön vapun viettoon ja leivoin tämän herkullisen vappukakun menneenä viikonloppuna. :) Kakku pitää sisällään kardemummapohjan sekä pehmeää vaniljatäytettä suklaa- ja keksipalojen kera. Kuorrutteena toimii kinuskikerma ja valkosuklaasta tehdyt valumat. Koristeeksi leivoin myös ihan varta vasten uunissa paistettavia banaanikanelidonitseja.  Täytyy sanoa, että vaikka tästä tuli aikasta herkullinen kakku! Oma lempparini oli ehdottomasti tuo kardemummalla maustettu kakkupohja - niin hyvää! ♥

Kakkupohjat on leivottu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
3 munaa
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa
75 g voita sulatettuna
1½ dl maitoa tai kermaa

Vaniljatäyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g vaniljajukurttia 
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ tl maitoa

+ 50 g Ahaa crisp-suklaata ja 2 kpl Biscoff-keksiä

Kostutus: 
noin 1-1½ dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrute:
2½ dl kinuskikermaa (Valio)
80 g maustamatonta tuorejuustoa

Valkosuklaavalumat:
75 g valkosuklaata
3/4 rkl öljyä
(+ caramel väristä pastaväriä)

Koristelu:
donitseja (itsetehtyjä tai kaupasta valmiita)
poppareita
karkkia/suklaata
keksimurua

Valmista pohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa, pingota pohjien väliin leivinpaperit ja laita vielä sisäreunoja kiertämään leivinpaperista suikaleet. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vaahdota keskenään munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten ensin voisula, sitten maito/kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita nopeasti sekaisin ja vain sen verran, että massa on tasaista. Jaa massa kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten molemmat pohjat kahteen osaan. Kakkua varten tarvitset vain kolme pohjapalaa. Voit herkutella jäljelle jääneen pohjan tai pakastaa sen myöhempää leivontainspiraatiota varten. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, jukurtti ja sokerit. Kiehauta maito mikrossa ja liuota siihen pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoo. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Rouhi suklaa ja keksit täyttöä varten ja jätä sivuun odottamaan. 

Kokoa kakku. Laita 16 cm irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoilulautaselle ja kokoa kakku siihen. Laita sisäreunaan reunaa korkeampi suikale leivinpaperia, niin saat korkeammat reunat kakkua varten. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Jaa myös suklaarouhe ja keksipalat tasaisesti molempiin väleihin täytekerrosten päälle. Muista kostuttaa pohjia täytön aikana vaniljasokerimaidolla. Peitä kakun pinta kelmulla ja anna hyytä/maustua yön yli jääkaapissa.

Kuorrutetta varten vaahdota kinuskikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuokareuna ja kuorruta kakku kauttaaltaan kinuskikermaseoksella. Anna hetken aikaa kakun olla jääkaapissa. Tässä välissä voit vaikka valmistaa koristeeksi tulevat popparit; joko mikrossa tai kattilassa. 

Valmista suklaavaluma. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy ja lopuksi halutessasi pastaväri. Kaada suklaa kylmän kakun päälle ja levitä nopeasti suklaa tasaiseksi kerrokseksi palettiveitsen avulla niin, että sitä alkaa valua reunoja pitkin alas. Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavalla. :)


Siis nyt pitää sanoa ISO NAM!
Kakku oli sen verran hyvää, että yhdestä palasta ei tullut kuin vihaiseksi. :D


Tuo kardemummapohja oli aivan täydellinen valinta ja siitä tulikin ihan sokerimunkkimainen maku kakkuun. Oikein hyvä ja jos voi sanoa vappumainen kakku makumaailmaltaan. :)

Koristelussa pääset helpommalla kun ostat valmiit donitsit kaupasta. Halusin vain itse leipoa donitsit kun teki niin kovasti mieli munkkeja ja nuo uunidonitsit valmistuvat niin nopeasti. :D Ohjeen noille donitseille löydät blogistani, jonne pääset seuraavasta linkistä kaneli-banaanidonitsit.


Pohjia kannattaa muistaa kostuttaa kunnolla, jotta kakusta tulee mehevä ja riittävän kostea. 
Ei pidä pelätä maidon käyttämistä kostuttamisessa. :) 

Vaniljatäyte oli myös oikein makoisa ja nuo suklaapalat toivat kivasti tekstuuria suutuntumaan. Keksipalat nyt olivat kerenneet pehmetä kakun välissä mutta kyllä sieltä vähän tuli Biscoffimaista keksimakua esille. Kinuskikerma kuorrutteeeksi oli myös herkullista ja sopi loistavasti kakun makumaailmaan.

Nam, tämä oli vain niin hyvää! 
Jopa mieskin sanoi, että nyt oli hyvää kakkua ja söi myös monta palaa. :D