Nämä pienet ja söpöt piparkkakuleivokset syntyivät oikeastaan vahingossa ja sivutuotteena kun halusin vain testata uutta ostamaani leivosvuokaa. Löysin vuoan tässä joskus syksyllä kaupasta alennuskorista ja hintaa sillä oli vain vaivaiset 2 €. En voinut vain kävellä ohi ja niinpä vuoka päätyi ostoskoriini. 🙂
Pelti tai vuoka, kummin sitä nyt haluaakaan kutsua, on NDK Swiss-merkkinen muffinsivuoka, jolla saa valmistettua 12 kappaletta leivoksia/muffinseja. Tykkäsin kovasti vuoasta ja leivoksen neliskulmaisesta muodosta. Sprayasinnkolot hyvin vuokaspraylla ja laitoin massan suoraan vuokaan ilman mitään paperista formua. Hyvin irtosivat vuoasta paiston jälkeen ja vuoka tuntui muutenkin hyvälaatuiselta ja kestävältä. Varmasti tulee käytettyä jatkossa vuokaa paljon leivonnassa. 🙂
Näihin leivoksiin valikoitui mauksi piparkakku. Käytin massaan Foodinin Ceylon kanelia sekä myös heidän kardemummaa. Nämä ovat vähän eri makuisia normaaleihin kaneliin ja kardemummaan verrattuna. Varsinkin tuo heidän kardemumma oli aivan uusi tuttavuus minulle. Tykkäsin oikein paljon!
Mitäpä se leivos ei olisi ilman kinuskia. Niinpä jokaisen leivoksen sisältä löytyy makoisaa kinuskikreemiä. Kuorrutteeksi syntyi helppo ja mieto tuorejuustokermakuorrute. Jos siihen haluaa enemmän makua, niin suosittelen lisäämään joulun mausteita oman maun mukaisesti.
Kaiken kaikkiaan näistä testileivoksista tuli tosi kivoja ja herkullisia.✨
Reseptillä tulee 9 kpl leivoksia.
Massa:
2, 5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa (Foodin)
1 tl Ceylon kanelia (Foodin)
vajaa 0,5 tl inkivääriä
vajaa 0,5 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
1 kananmuna
200 g ranskankermaa
3/4 dl öljyä
Täyte:
200 g valmista kinuskikreemiä (Valio)
Kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
200 g piparkakkutuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
(kanelia,kardemummaa yms.)
Koristelu:
piparkakkuja
valkosuklaarouhetta
kinuskikreemiä
punaherukoita
Ota esille vuoka ja sprayaa vuokaspraylla 9 koloa hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Yhdistä massan kuivat aineet ensin keskenään. Lisää joukkoon muna, ranskankerma ja öljy - sekoita esimerkiksi nuolijalla sekaisin.
Jaa massa tasaisesti yhdeksään vuoan koloon ja tasoita pintoja. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna valmiiden leivosten jäähtyä ihan hetki vuoassa. Mikäli leivokset ovat kovasti kohonneet keskeltä, paina niitä varovasti kädellä kasaan, jotta leivoksen pinnasta tulisi tasainen. Kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään kokonaan.
Kun leivokset ovat jäähtyneet, täyte ne valmiilla kinuskikreemillä. Käännä leivokset ylösalaisin; pohjasta tulee leivoksen päälipuoli. Tee jokaiseen leivokseen reikiä esimerkiksi omenaporalla ja täytä reiät kinuskikreemillä. Huom! Jätä kreemiä vähän myös koristeluun.
Valmista kuorrute. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mukaan tuorejuusto, tomusokeria ja mahdolliset muut mausteet. Sekoita napakaksi vaahdoksi. Pursota kuorrute haluamallasi tyylillä leivosten päälle. Koristele kinuskikreemillä, puolikkailla piparkakuilla, valkosuklaarouheella ja punaherukoilla. Nam!
Mä niin tykkään leipoa joululeivonnaisia! ✨
Nämä olivat kyllä todella kivoja ja herkullisia pikkuleivoksia. ✨
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille