28. maaliskuuta 2023

KINDERKAKKU


No jopas, tämä oli sitten oikein herkullista ja koukuttavaa kakkua. Bongasin reseptin Saamarin kakut-blogista ja eipä tälläkään kertaa hänen reseptinsä tuottanut pettymystä. Olen paljon leiponut näillä hänen resepteillään ja tykännyt leipomuksista todella paljon. Tämän kyseisen Kinderkakun alkuperäisen reseptin löydät täältä. 

Jonkin verran tein muutoksia kakun alkuperäiseen ohjeeseen sen mukaan, mitä raaka-aineita kaapissani oli jo valmiina. Pohjan tein perus kaurakekseistä, joiden joukkoon lisäsin kaakaojauhetta. Massan tuorejuuston tilalla käytin mascarponea ja tuli kyllä todella hyvää. Kakku on siitä kiva kun siihen ei tarvita ollenkaan liivatetta. Suklaa jähmettää täytteen tarpeeksi hyvin ja on ihanan suussasulavaa. Helppo ja ennen ennen kaikkea herkullinen kakku. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1,5 rkl kaakaojauhetta
90 g voita

Täyte:
200 g (10 kpl) Kinder Maxi suklaata 
500 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 kpl Kinder Maxi patukkaa
3 kpl Kinder Bueno patukkaa (yksittäisiä paperiin pakattuja patukoita)

Koristelu:
erilaisia Kinder suklaita 
keksimurua

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita suojan sisäreunaan reunakalvo.

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Valmista täyte. Sulata 200 g Kinder Maxi -suklaata varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Pilko myös valmiiksi loput Kinder patukat ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Vaahdota seosta sähkövatkaimella hetki ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Lopuksi sekoita joukkoon sulatettu suklaa. 

Levitä täytemassaa vuokaan pari kauhallista ja ripottele päälle paloitellut suklaat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksimurua ja erilaisia Kinder suklaita.


Kakku oli kyllä NIIN herkullista! ❤️


Mascarpone toimi kyllä hyvin täytteessä ja toi kivaa makua kakkuun. Omaan makuun täyte olisi voinut olla jopa hieman makeampikin. Siksi ehkä kakkua tuli syötyä aika monta palaa kerralla. 🙂


Täydellisen pehmeää ja suussa sulavaa herkkua! ❤️


Suklaapalat täytteen välissä toivat kivaa purutuntumaa ja tekivät kakusta entistä herkullisempas. Nam! 🙂

21. maaliskuuta 2023

PORKKANAPIIRAKKA


Porkkapiirakka ja -kakku kuuluvat ehdottomasti omiin lemppareihini, ne vain on niin kertakaikkisen hyviä. Tällä kertaa halusin kokeilla vähän uudenlaista reseptä piirakkaan ja tästä tuli kyllä aikaista hyvää vaikka itse sanonkin. 

Kuten viime aikoina ootte varmaan huomannut niin oon aika paljon leiponut sellaista helppoa kakku/piirakkapohja, johon tulee joko kermaviiliä tai ranskankermaa ja aineet vaan sekoitetaan keskenään kulhossa. Tää on ollut mun mielestä niin hyvä ja herkullinen massa että pienillä muutoksilla siitä saa vaikka mitä tehtyä. Nyt halusin kokeilla, miten pohja toimisi porkkanapiirakan muodossa. Pari testierää jouduin tehdä ennen kuin olin suht tyytyväinen mutta tämä viimeisin yritys oli jo sellainen että aattelin reseptin siitä raapustaa tänne blogin puolelle. 

Piirakasta tuli oikein mehevä ja herkullinen. Kuorrutetta on mielestäni just oikea määrä pohjan paksuuteen nähden eli RUNSAASTI ja näihin herkkupaloihin jäi aivan koukkuun. 🙂 Kokeilin leipoa pohjan sekä kermaviilillä että ranskankermalla ja jälkimmäisellä tuli mielestäni parempi. Toisessa erässä korvasin myös osan sokerista fariinisokerilla ja se kannatti kyllä. Näitä herkkupaloja tulee varmasti leivottua vielä monet kerrat! 🧡

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 palaan. 

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria 
0,5 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia (Ceylon)
vajaa 0,5 tl kardemummaa 
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna
150 g porkkanaraastetta

Kuorrute:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1,5 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria

Koristelu:
mantelirouhetta

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Leivo pohja. Sulata voi mikrossa. Kuori ja raasta porkkanat valmiiksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää voisula, ranskankerma ja muna  - sekoita. Lopuksi kääntele joukkoon porkkanaraaste. 

Kaada valmis massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Vaahdota ensin pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita hyvin joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vaniljasokeri. Lopuksi kääntele mukaan tomusokeri esim. nuolijan avulla. Tomusokeri kannattaa sihdata kuorrutteen joukkoon niin mukaan ei tule isoja tomusokeriklönttejä. Jos tuntuu ettei tomusokeri sekoitu tarpeeksi hyvin nuolijalla niin voit sekoittaa sähkövatkaimella lopuksi. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle mantelirouhetta. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jo kun aikaa. Siisti sitten reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka 16 pienehköön palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa. 


Iso NAM! Nämä olivat kyllä sitten niin herkullisia paloja että! 🧡


Lurps,  mun mielestä kuorrutetta pitää olla paljon! Se on piirakan paras osa. 🙂
 

Siinä ei kyllä kauaa nokka tuhissut kun nämä palat oli syöty. Petollisen koukuttavaa herkkua!
 

11. maaliskuuta 2023

SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU


Valkosuklaa ja sitruuna ovat kyllä mielestäni loistava makupari. Sitruuna tasoittaa kivasti makeaa suklaata ja yhdessä maistuvat vain niin kerta kaikkisen herkulliselta. Tällä kertaa loihdin taas viime ajan lemppari kakkupohjalla herkun, mikä upposi kyllä muhun kuin kuuma veitsi voihin. Tuli sitten muuten hyvää kaakkua! ❤️

Oon nyt innostunut tekemään tällaisia kakkuja, joidenka pohjaan tehdään reikiä ja ne reiät peitetään esim. hillolla tai marmeladilla. Tällä tapaa saa kakkuun enemmän hilloa ja on kiva kun suupalaan tulee aina välillä oikein kunnon hillokohtia. Nam! 🙂

Kakun pääosassa on kaupasta valmiina saatava lemon curdi, jota tulee kakkuun kunnolla. Sen kanssa ei kannata pihistellä, että kakku saa sitä kunnolla makua. Tarkoituksenani oli myös laittaa kakkupohjaan sitruunan kuoriraastetta mutta unohdin sen kokoaan leipomisvaiheessa. Jos siis haluaa enemmän sitruunan makua kakkuun, niin suosittelen laittamaan pohjamassaan noin yhden sitruunan kuoriraasteen. 

Mikäs muu olisikaan täydellinen kuorrute sitruunakakulle kuin kunnon tuhti valkosuklaakuorrute. Nam, niin hyvää! Jos haluaa kuorrutteesta makeammin niin siihen voi halutessaan lisätä tomusokeria. Itse en tätä laittanut ettei kakusta olisi tullut liian makeaa.  Tästä tuli kyllä todella maistuva kakku! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(noin yhden sitruunan kuoriraaste)
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
lemon curdia

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(tomusokeria)
noin 1 tl sitruunan kuoriraastetta

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan kakkulautasen päälle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Levitä reilu, tasainen kerros lemon curdia pohjan päälle niin että kolot peittyvät. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljasokeri, halutessasi myös tomusokeri ja raastettua sitruunan kuori.  Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele vaahdotettu kerma mukaan. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi paksuksi kerrokseksi. Koristele vielä lopuksi kakku haluamallasi tavalla. 


Hirveästi en tämän kakun kanssa jaksanut panostaa koristeluun ja kuvaamiseen menin kyllä sieltä mistä aita oli matalin. 🙂


Nam, kakku oli kyllä todella hyvää! Lemon curd on herkkua. ❤️



Tykkään tuosta pohjasta kunnes ei ole liian höttöistä ja pehmeää vaan siinä on vähän suutuntumaa syödä sitä. Pohja on kyllä ihan mun lemppari tällä hetkellä. ❤️


Harmi kun kakku tuli syötyä kokonaan tekoviikonlopun aikana eikä sitä jäänyt yhtään pakkaseen. 
Tämä kakku kyllä maistuisi milloin vain kahvin kaverina. 🙂


3. maaliskuuta 2023

SUKLAAÖVERIKAKKU


Nimesin tämän kakun suklaaöverikakuksi, sillä tässä kakussa en pihistellyt suklaan kanssa ja kakku on aika jytkyä tavaraa mutta silti niin taivaallisen hyvää! Suklaan ja kinuskin yhdistelmä ei voi olla muuta kuin herkkua ja kaiken kruunaa paksu Ahaa-suklaata sisältävä kuorrute. Nam, tällä jos millä saa makean nälän taltutettua. ❤️

Kakku on taas leivottu nopealla ja helpolla kakkupohjalla, hieman muunneltuna vain. Tästä tuli kyllä todella hyvää ja Ahaa-suklaa on vain NIIN parasta! 🙂

Kakku on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
200 g ranskankerma
1 muna
80 g Ahaa konvehteja pilkottuna

Väliin:
vajaa 1 prk kinuskikreemiä (Valio)
noin 70 g Ahaa konvehteja rouhittuna

Kuorrute:
180 g Ahaa konvehteja sulatettuna 
2 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
Ahaa- ja valkosuklaapaloja/keksimurua/kinuskikreemiä yms. 


Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla tai isolla lusikalla (ei tarvi vatkata massaa). Rouhi vielä Ahaa paloiksi ja nostele massan joukkoon. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta esim. leikkuu laudan päälle. Levitä pohjan päälle reilu kerros valmista kinuskikreemiä. Huom! Jätä kinuskia vähän myös koristeluun. Pilko Ahaa paloiksi ja ripottele kinuskin päälle.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita sulatettu suklaa hyvin joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon vielä vaahdotettu kerma. Levitä valmis kuorrute tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Kun kuorrute on hieman jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla lopuksi. Sitten vain suut makeaksi. 🙂


Tämä kakku on kyllä suklaan ystävälle takuuvarma herkku! 


Nam, vaikka kakku olikin makeaa ja tuhtia tavara, sitä pystyi syömään silti monta palaa kahvin kanssa. 🙂


Lurps, niin hyvää! ❤️

22. helmikuuta 2023

SUKLAA-KINUSKIKAKKU


Tämä pieni kakku on tullut tehtyä jo jokusen viikkoa sitten kun löysin pakkasesta valmiin suklaakakkupohjan. Tuolloin ajattelin, että nyt jos koskaan olen kyllä kakun tarpeessa ja pohja löytyi kuin tilauksesta pakkasen uumenista. 🙂

Kakun tekoaikaan bongasin myös ekaa kertaa kaupasta Valiolta uutta paistoon kestävää kinuskikreemiä ja halusin ehdottomasti kokeilla sitä laittaa kakkuun. Niinpä tein ktreemistä sitten täytteen kakkuun ja siitä tuli kyllä aika hyvä. Kreemi itsessään on todella herkullista ja sitä voisi syödä ihan suoraan purkista! Täytteestä tuli myös hyvä, mutta sen maku vähän upposi vahvan suklaapohjan maun alle. Ehkä tämän tyyppinen kinuskikreemitäyte sopisi paremmin vaalean ja vähän neutraalimman makuisen pohjan kaveriksi. Hyvää kakku oli kuitenkin ja maistui loistavasti kahvin kyytipoikana. 🙂

Jos sinulla ei satu olemaan valmista kakkupohja niin voit leipoa sellaisen käyttämällä pientä 16 cm vuokaan. Voit tehdä joko ihan tavallisen pohjan tai sitten tällaisen suklaisen kuten itsellänikin oli. Helpoimmalla pääsisi varmasti tekemällä pellillä levypohja ja stanssaamalla siitä pohjat kakkuun. 🙂

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
Kaakaoinen suklaapohja
(Reseptin löydät mm. täältä)

Kostutus:
noin 1 - 1,5 dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
2 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
1-2 rkl tomusokeria
1 rkl vettä
200 g kinuskikreemiä (Valio)
+ kokonaisia vadelmia

Kuorrute:
2 dl vispikermaa 
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
keksimurua/suklaapaloja/vadelmia/pähkinöitä yms.

Ota valmis pohja ajoissa sulamaan pakkasesta jos sinulla sellainen on tai valmista pohja erillisen ohjeen mukaan.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle käyttäen apuna irtopohjavuoan reunusta. Aseta pelkkä vuoan reuna lautaselle ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperista korkea suikale. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja tomusokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi ja liuosta sekaan pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Tämän jälkeen lisää mukaan kinuskikreemi ja sekoita. Lopuksi nostele joukkoon vielä vaahdotettu kerma. 

Kokoa ja täytä kakku. Aseta pohja lautaselle esivalmistellun vuokareunan sisään ja kostuta. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja upota täytteeseen vielä kokonaisia vadelmia sinne tänne haluamasi määrä. Toista toinen välikerros samalla tavalla. Peitä kakun pinta ja anna mielellään hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Irrota kakun ympäriltä vuoka ja mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi. Valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja kinuskikastike. Lisää joukkoon sitten vaahdotettu kerma ja vaniljakreemijauhe. Sekoita sekaisin. Kuorruta kakku kauttaaltaan valmiilla kuorrutteella ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Jos vain maltat, niin anna kakun levätä hetken aikaa jääkaapissa ennen herkuttelua. 🙂


Nam, olihan tämä hyvää kakkua! 
Vähän ehkä vain harmitti kun tuo pohja on tosiaan melkoisen voimakkaan makuinen niin se peitto alleen täytteen kinuskista makua. 


Vadelmat täytteen joukossa raikastivat kakkua kivasti. Suklaan, vadelman ja kinuskin liitto on kyllä erittäin toimiva. 🙂


Suosittelen kyllä myös kokeilemaan tuota valmiita kinuskikreemiä, sillä se on erittäin onnistunut tuote ja on herkullista! 😋


Näin jälkikäteen mulle tuli mieleen, että tuonne täyteväleihin olisi vadelmien kaveriksi voinut laittaa myös suolapähkinöitä. Uskon, että ne olis kans sopinut tähän kakkuun aika kivasti. Täytyy muistaa ensi kerralla jos vielä joskus tekee tämän tyylistä kakkua. 🙂

11. helmikuuta 2023

LASKIAISPULLAKAKKU


Edellisen kakun innoittamana muunsin reseptiä hiukan ja näin syntyi tämä herkullinen laskiaispullakakku. Tästä tuli kyllä todella hyvää, ehkä jopa hiukan parempikin edeltäjäänsä verrattuna.

Tällä kertaa leivoin kakun pyöreällä irtopohjavuoalla ja onnistui hyvin myös tässäkin muodossa. Tuli vähän vaihtelua tuohon neliskanttiseen muotoon. Mehevässä pohjassa maistuva kardemumma tuo kivasti pullamaista makua kakkuun. Kunnon kerros mansikkahilloa ja lopuksi vielä suussasulava valkosuklaakuorrute. Ai että, niin hyvää! ❤️

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Väliin:
mansikkahilloa

Kuorrute:
100 g valkosuklaata 
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
"poratut" pohjapalat
valkosuklaarouhetta
mantelirouhetta yms.

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain, että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan tarjoilulautaselle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Säästä poratut pohjapalat koristelua varten. Levitä tasainen kerros hilloa pohjan päälle niin, että kolot peittyvät hillolla. 

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massaan hyvin vaniljakreemijauhe. Lopuksi lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kahvipannu porisemaan kakkuhetkeä varten. 🙂

Oijoi, olipas tämä kyllä hyvää kakkua! Oli todellakin kakku mun makuun. ❤️


Kuorrutteesta tuli tosi kivan ja muhkean näköinen pursottamalla. Sen voi myös levittää ihan lusikalla/paketilla jos ei jaksa alkaa säätää pursotuspussin ja tyllien kanssa. 🙂


Perinteisten laskiaispullien korvaajana tämä kakku toimi kyllä loistavasti ja on ehdottomasti nopeampi valmistaa kuin pullat. Itse kun tykkään laskiaispullat syödä aina hillolla niin en kyllä näkisi yhtään huonona vaihtoehtona käyttää tässä kakussa hillon sijaan mantelimassaa. Voisi toimia myös aika kivasti! 

31. tammikuuta 2023

MANSIKKA-VALKOSUKLAA-LIMEKAKKU


No nyt oli onnistunut leivontakokeilu! Vaalea kakkupohja, jonka muokkasin kaakaoisesta kahvikakkureseptistä, mansikkahilloa ja kunnon kerros valkosuklaalla ja limellä maustettua kuorrutetta. Nam, tämä oli kyllä niin herkullista että! Ei kauaa mennyt kun koko kakku oli syöty. 🙂

Kakku on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
1 muna

Väliin:
mansikkahilloa tai - marmeladia
2-3 palaa valkosuklaata rouhittuna

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vanilja- tai maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata
2 rkl tomusokeria
1 limen mehu ja kuoriraaste

Koristelu:
keksimurua
valkosuklaapaloja
mansikkahilloa/marmeladia
limen kuoriraastetta 

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna. Sekoita sen verran vain että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin että pora ei mene ihan läpi saakka. Levitä tasainen kerros hilloa tai marmeladia pohjan päälle niin että kolot peittyvät hillolla. Rouhi muutama pala valkosuklaata ja ripottele ne pohjan päälle. 

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ensin tomusokeri ja sitten sulatettu valkosuklaa. Pese hyvin lime, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita ne massan joukkoon ja lopuksi nostele vaahdotettu kerma mukaan. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi paksuksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa. 

Siisti kakun reunat leikkaamalla kantit pois. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Valmista! 


Nam nam, hyvää tämä kyllä oli! ❤️


Mansikka, lime ja valkosuklaa on aika kova makutrio yhdessä. Lurps! 


Kuorrute oli ihanan raikasta ja vähän kirpsakkaa limen ansiosta. Ehkä olisi saanut olla jopa vähän kirpeämpääkin omaan makuun. 🙂


Kuvausassistentti häärii taustalla. 🙂


Pohja oli oikein onnistunut ja mehevä. Nytkin mielessä pyörii jo monta eri variaatiota tästä kakusta. 🙂


18. tammikuuta 2023

KINUSKI-VADELMAKAKKU


Joulun jämäpiparkakuista syntyi tämä herkullinen kakku, joka pitää sisällään kinuskia, vadelmia, suklaarouhetta ja kunnon kerroksen vaniljaista kermavaahtoa. Tämmöiset helpot ja nopeat kakut ovat nykyään mun lemppareita, kun ne valmistuvat niin nopeasti leivontavaiheet ovat yksinkertaisia. Mitä nopeammin pääsee syömään kakkua niin sen parempi! 🙂

Käytin kakun pohjaan tosiaan joulun jäljiltä jääneet piparkakut ja täytteeseen sain käytettyä kaapissa lojuneen vajaan karamellisoidun kondensoidun maidon. Kakusta tuli yllättävän hyvä vaikka en sitä sen kummemmin suunnitellut etukäteen. Piparkakut sopivat kivasti yhteen kinuskin kanssa ja suklaarouhe toi vielä hyvin purutuntumaa kakkuun. Vadelmat raikastivat mielestäni tosi hyvin kakkua ja kinuski nyt sopi aina yhteen vadelmien kanssa. Muuten aika makeaa makumaailmaa tasoitti myös kivasti kakun päälle tullut vaniljarahkalla maustettu kermavaahto. Oikein hyvää! Laitoin kakkua myös pari palaa pakkaseen pahan päivän varalle. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g keksejä (pipareita ja kaurakeksejä)
90 g voita

Täyte:
vajaa purkki karamellisoitua kondensoituamaitoa
kokonaisia vadelmia (tuore tai pakaste)
4-5 palaa tummaa suklaata

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa 
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
pipareita tai muita keksejä 
suklaapaloja
vadelmia 
kultaisia nonparelleja yms.

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voit myös laittaa sisäreunaan leivinpaperisuikaleen. 

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta myös reunoille noin 5 cm. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Levitä kinuski pohjan päälle ja painele kinuskiin kokonaisia vadelmia haluamasi määrä. Rouhi tummaa sukaa pieniksi paloiksi ja ripottele ne vuokaan kinuskin vadelmien sekaan. 

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvi porisemaan ja kakun kimppuun. 🙂


Lurps, herkullista kakkua! 


Jälkeenpäin mietin, että tuon kinuskin joukkoon olisi voinut sekoittaa vähän suolaa joukkoon. Täytyy muistaa ensi kerralla kun tekee tämän tyyppistä kakkua. 


Kyllä tällä kakulla kelpasi herkutella! 🙂

2. tammikuuta 2023

SUKLAA-POPCORNIKAKKU


Meidän uuden vuoden kakku oli tällä kertaa tällainen suklainen, kinuskinen ja poppareita sisältävä herkkupläjäys. Oli muuten aika hyvää vaikka itse sanonkin!

Halusin leivonnassa päästä suhteellisen helpolla ja käyttää myös kaapissa lojuneita suklaakonvehteja ja muitakin valmiina löytyneitä raaka-aineita. Niinpä sitten syntyi tämä herkullinen kakku uuden vuoden kunniaksi. 

Kakkupohja on hyvin kahvikakkumainen mutta todella mehevä ranskankerma ansiosta. Ahaa crisp-suklaapalat toivat myös ihanasti makua ja rapsakkuutta kakkuun. Mitäpä kakku olisi ilman kinuskia, joten laitoin karamellisoitua kondensoituamaitoa kunnon kerroksen valmiin pohjan päälle. Kakun kruunasi vielä kattilassa valmistetut ja kevyesti suolatut popparit. Nam, tämä oli kyllä koukuttavaa herkkua! ❤️

Kakku on leivottu noin 20x20 cm vuoassa.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
200 g ranskankerma
1 muna

noin 80 g Ahaa crisp-konvehteja

Koristelu:
2-3 isoa rkl karamellisoitua kondensoituamaitoa
poppareita
6 kpl Ahaa crisp-konvehtia

Voit aivan aluksi paistaa kakun päälle tulevat popparit valmiiksi pussin ohjeen mukaan. 

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa kesu kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla tai isolla lusikalla (ei tarvi vatkata massaa). 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Pilko suklaakonvehdit pienemmiksi paloiksi ja ripottele massan päälle vuokaan. Voit kevyesti painella suklaapaloja massaan. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja voit halutessaan siistiä reunat leikkaamalla kantit pois. Aseta kakku tarjoilulautaselle. Levitä päälle kerros kinuskia tasaisesti. Laita poppareita reilulla kädellä kinuskin päälle keoksi. Halutessasi voit pilkkoa vielä konvehteja paloiksi ja ripotella niitä poppareiden päälle. Sulata noin 6 kpl konvehteja varovasti mikrossa ja laita sula suklaa leivinpaperista valmistettuun pursotuspussiin. Spritsaa suklaaraidat poppareiden päälle. Valmista tuli!


Nam, hyvää oli kyllä! ❤️
Pohjaa ei kannata paistaa liian kauan jotta se pysyy ihanan mehevänä. 


Suolaiset popparit tasapainottaa kivasti makeaa kinuskia. Tätä pysty syömään monta palaa yhdeltä istumalta, ainakin minä pystyin. 🙂


Hyvin kyllä vuosi vaihtui makeissa tunnelmissa tämän kakun myötä. 🙂

19. joulukuuta 2022

JOULUN DAIM-VADELMAJUUSTOKAKKU


Tuossa marraskuun alkupuolella tuli käytyä herkuttelemassa paikallisen kahvilan kakkubuffetissa jos minkälaista herkullista kakkua. Yksi näistä suussasulavista kakuista oli vadelmainen Daim-juustokakku ja se jäi kovasti kummittelemaan mieleeni. Kakusta inspiroituneena tein oman version herkusta ja jouluisen kakusta sai vielä käyttämällä pohjaan pipareita. Tämä oli kyllä aika hyvää kakkua! ❤️ 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g joulupipareita
50-60 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 kpl isoa Daim-patukkaa
4 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
0,5-1 dl sokeria
2-3 rkl vettä
+ kokonaisia vadelmia (pakaste tai tuore)

Koristelu:
pipareita
Daim-paloja/muruja
vadelmia
marenkia
valkosuklaapaloja yms.

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Murskaa piparit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Rouhi Daimit suht pieneksi muruksi. Vaahdota kera valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Säädä sokerin määrä oman makusi mukaan. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan  sekoittaen massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita se hyvin massan joukkoon. Nostele vaahdotettu kerma massaan ja lopuksi lisää mukaan Daim-muru. Levitä noin puolet massasta vuokaan. Painele massaan vadelmia sinne tänne haluamasi määrä. Levitä päälle vielä loppumassa ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli tai vähintään 4-5 tuntia.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Poista mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi ja tasoita kakun reunaa esim. palettiveitsellä mikäli siihen jäi isoja koloja. Koristele haluamallasi tavalla. 


Kakku ei ollut omaan makuun yhtään liian makeaa. 
Laitoin täytteeseen vain sen 0,5 dl sokeria niin makeus pysyi hyvin kurissa. 🙂


Daimia tulee todella harvoin ostettua itselle syötäväksi mutta näin kakun muodossa sitä voisi syödä kerralla enemmänkin. Hyvää! ❤️


Vadelmat raikastivat kyllä kivasti kakkua ja sopivat mielestäni tähän todella hyvin. 
Nam nam! ❤️

11. joulukuuta 2022

BISCOFF-FUDGE


Fudget kuuluvat mun ehdottomiin lemppareihini ja varsinkin näin joulun aikaan niitä on kiva tehdä ja antaa ystäville ja tutuille lahjaksi. Herkku on todella helppo valmistaa ja variointimahdollisuudet ovat käytännössä loputtomat. 🙂 Tällä kertaa fudge muovautui piparin ja Biscoffin makuiseksi. 

Aivan täysin tyytyväinen en ollut makuun mutta hyvää tämä kuitenkin oli. Biscoff olisi saanut maistua enemmänkin lopullisessa tuotteessa ja piparipaloja olisi myös saanut olla enemmänkin massan joukossa. Valkosuklaan maku oli aika dominoiva ja ehkä sitä olisikin voinut laittaa hiukan vähemmän ja Biscoff-levitettä enemmän.  Mun varmaan täytyy tehdä tätä pian uudestaan ja kokeilla vähän muuntaa noita raaka-aineiden suhteita. Nopeasti nämä herkkupalat kuitenkin katosivat kaapista ja veinpä niitä myös kunnon läjän ystävälle herkuteltavaksi. 🙂

Fudge on valmistettu noin 20x20 cm vuoassa.

Massa:
400 g valkosuklaata
180 g Biscoff-levitettä
1 prk (396 g) kondensoitua maitoa
n. 30 g pipareita

Leivinpaperoi vuoka valmiiksi. Murskaa piparit puukolla reilun kokoiseksi murskaksi ja jätä sivuun odottamaan.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää mukaan Biscoff-levite ja kondensoitumaito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja suklaa on täysin sulanut massan joukkoon. 

Sekoita joukkoon noin puolet piparimurskasta ja kaada seos vuokaan. Tasoita nopeasti tasaiseksi ka painele pinnalle loput piparimurskat. Anna jäähtyä hetken aikaa huoneen lämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin noin 4-5 tunniksi tai anna olla siellä yön yli. 

Irrota fudge vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Säilytä valmiita paloja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. 


Lurps, makeaa mutta vain niin hyvää! ❤️


Näihin jäi aivan koukkuun yhden palan jälkeen. 🙂


Sellofaanipussiin pakattuna nämä herkkupalat sopivat loistavasti lahjaksi annettaviksi. 🙂



6. joulukuuta 2022

PIPARIGRANOLA


Oikeastaan hetken mielijohteesta tein tätä todella herkullista piparigranolaa hetki sitten. Granola muodostui oikeastaan sellaisista aineista, joita sattui kaapista vain löytymään. Granolat ja myslit on siitä kivoja tehdä kun niihin voi laittaa oikeastaan mitä vain ja tehdä erilaisia makuvariaatioita. Näin joulun alla mun granolan mauiksi tuli piparkakkua

Mausteena käytin valmista piparkakkumaustetta mutta ihan hyvin laittaa erikseen kaikkia joulumausteita joista itse pidät. Valmiissa versiossa oli mielestäni melko hento piparin maku ja se olisi saanut olla voimaakkampikin mutta en tohtinut laittaa maustetta enempää kun en tiennyt miten vahvana se tulee maistumaan valmiissa tuotteessa. Hyvää tämä oli kyllä näinkin, ihana jouluinen herkku esim. jukurtin tai puuron kaveriksi. ❤️

Granolan ainekset:
2 dl kaurahiutaleita 
1 dl siemeniä (esim. auringonkukan- ja kurpitsan siemeniä)
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl mantelilastuja 
0,5 dl mantelirouhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 mm vaniljajauhetta (Foodin)
ripaus suolaa
2 rkl juoksevaa kookosöljyä
0,5 rkl vaahterasiirappia
1 rkl tummaa siirappia
+ kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti valmiiksi.

Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja mausteet. Rouhi halutessasi pähkinöitä pienemmäksi ennen kulhoon lisäämistä. 
Lisää kuivien aineiden joukkoon öljy ja siirapit - sekoita hyvin sekaisin. 

Levitä valmis massa uunipellille tasaisesti ja paahda uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkkaile granolan paahtumista ettei se pääse palamaan. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä täysin ja lisää mukaan kuivatut karpalot. Säilö valmis granola ilmatiiviseen purkkiin. 


Nam, tämä on kyllä niin hyvää! En meinannut millään malttaa odottaa jäähtymistä. 🙂


Tajusin vasta granolan purkittamisen jälkeen, että tonne sekaanhan olisi voinut murskata vielä pipareita. Voi olla että teen sen vielä ja lisään murut joukkoon. Tätä meinaan syödä tänään iltapalaksi jukurtin kanssa. 🙂