27. toukokuuta 2020

PORKKANA-VALKOSUKLAAKAKKU



Tässä reseptissä oli niin herkullisen kuuloiset makuyhdistelmät, että mun oli aivan pakko kokeilla testata  kakkua. Alkuperäinen resepti ja idea kakkuun on siis peräisin Kati Lehdolta (vanilllacakes) ja hänen reseptiin pääset suoraan täältä. Muuntelin ohjetta hieman omaan makuun sopivammaksi mutta tuo porkkanapohja on suoraan napattu Katilta. :) 

Oli kyllä herkullinen kakku ja kaikki maut sopivat hienosti yhteen. Nam! ♥

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla ja korkella säädettävällä reunavuoalla. 

Pohja:
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
100 g porkkanaraastetta

Vanilja-valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
½ dl tomusokeria
1½ rkl vettä

Kinuskikiille:
2 dl kermaa (kuohu tai vispi)
1½ dl fariinisokeria
2 liivatetta

Koristelu:
sokermassaporkkanoita
keksimurua
jukurttipäällysteisiä manteleita

Aloita valmistamalla kakkupohja. Ota esille irtopohjavuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja laita vielä sisäreunaan kiertämään leivinpaperisuikale. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Raasta porkkana valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään kulhossa öljy, munat, fariini- ja tavallinen sokeri. Ota toinen kulho ja yhdistä siinä kaikki loput kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää massaan porkkanaraaste ja nostele sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen vaatiessa. Anna pohjan jäähtyä.

Kun pohja on jäähtynyt täysin, aseta se suoraan tarjoilulautasen päälle. Laita pohjan ympärille korkea säädettävä reunavuoka tiiviisti. Voit halutessasi laittaa vielä leivinpaperin vuoan sisäreunaan tai korkean reunakalvon. Itse laitoin leivinpaperin ja siitä johtuen kakun reunoista tuli hiukan röpelöiset. 

Valmita täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Jätä molemmat sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita taas hyvin. Lopuksi nostele massan joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Anna hyytyä jääkapissa yön yli tai noin 4-5 tuntia kunnes täyte tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä. 

Valmista kinuskikiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutuksi. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta vain noin pari minuuttia ja liuota liivatteet kuumen seoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä välillä sekoittaen kunnes se ei enää tunnu kuumalta sormella koskettaessa. Kaada kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle tasaisesti ja anna jähmetty jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka ja leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Nam, mikä herkkukakku tämä olikaan! 
Porkkana, valkosuklaa ja kinuski olivat kyllä lyömätön makuyhdistelmä. ♥


Jaksoin kerrankin väsätä sokerimassasta porkkanoita koristeeksi. 
Sattuipa mukaan pääsemään myös pari raaempaa vihreää porkkanaa. :D


Pohja oli ihanan pehmeä ja mehevää! Ja mikä parasta siinä oli, että sen valmistus oli todella helppoa. Vain sekoitta aineet keskenään ja massa vuokaan. :)


Ehkä tuosta kinuskiilteestä olisi voinut tulla hieman paksumpikin mutta hyvin tälläkin pärjäsi. :)

21. toukokuuta 2020

MUTAKAKKU DAIMJUUSTOKAKKU KUORRUTTEELLA



Tässä oli taas onnistunut kokeilu Camilla Hamidin reseptistä. Oli meinaan aivan älyttömän hyvää kakkua. :D Kyseessä on siis mutakakku, jonka päällä on herkullista Daimjuustokakkukuorrutetta. Slurps! Hiukan muuntelin reseptiä ja lisäsin mukaan vadelmia. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Tätä kannattaa kyllä kokeilla, mikäli olet Daimin ja mutakakun ystävä! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Mutakakku:
113 g voita
1,75 dl sokeria
1,2 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
2 munaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria
2 ptk Daimia (á 55g)
+vadelmia

Koristelu:
Daimrouhetta
vadelmia

Valmista mutakakku. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota vuoan pohjalla leivinpaperi ja laita myös paperisuikaleet vuoan sisäreunaan. Sulata voi. Sekoita kaikki kakun ainekset kulhossa ja sekoita varovasti sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista, vain sen verran että aineet menevät sekaisin. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen uunin tehosta. Anna jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute. Rouhi Daim-patukat puukolla ja jätä sivuun vähän koristelua varten. Vaahdota kulhossa tuorejuusto ja kerma. Lisää joukkoon tomusokeri. Lopuksi sekoita joukkoon Daimrouhe. 

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Laitan kakun pinnalle haluamasi määrä vadelmia. Levitä päälle varovasti Daimkuorrute. Koristele vielä vadelmilla ja lopulla Daimrouheella. Sitten vain herkuttelemaan! 


Ai, että kun tämä oli herkullista - makeaa mutta hyvää! ♥


Vadelmat oli kyllä hyvä lisäys kakkuun sillä ne raikaisti kivasti muuten kovin makeaa makumaailmaa. :)


Tällaiset helpot, nopeat ja herkulliset reseptit ovat kyllä parhaita! 
Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin. :)

12. toukokuuta 2020

ÄITIENPÄIVÄKAKKU



Viime viikonloppuna juhlittiin taas äitejä. Omalle äidilleni leivoin tälläisen raikkaan mustikka-sitruunakakun. Oli muuten aika hyvää kakkua vaikka itse sanonkin. :)

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä mustikkacurdia ja se onnistui hyvin. Makuun en ehkä ollut aivan täysin tyytyväinen mutta hyvää se oli silti. Olisin kaivannut siihen ehkä vielä enemmän mustikanmakua. Käytin tosin kaupasta ostettuja mustikoita tähän ja mielestäni ne eivät ole läheskään niin hyvän makuisia kuin itsepoimitut. :D Ohjeen tähän mustikkatahnaan nappasin Valion sivuilta ja voit halutessasi kurkata alkuperäisen reseptin täältä.

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla ja säädettävällä korkealla reunavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Mustikkacurd:
200 g mustikoita (pakaste)
1 dl hillosokeria
1 keltuainen
50 g voita

Sitruunamousse:
3 liivatetta
200 g turkkilaista jukurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1-2 tl sitruunan kuoriraastetta
3 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa

Kostutus: 
n. 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus:
n. 1 dl kermaa 
tuorejuustoa 
tomusokeria

Koristelu:
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta
keksimurua

Leivo kakkupohja jo täyttöä edeltävänä päivänä. 
Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita vielä vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, sulta voi ja mittaa kerma. Lisää vaahdon joukkoon koko ajan hiljaisella teholla vatkaten voisula, kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että massa tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia riippuen uunin tehosta. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja irroita se sitten. Kääri pohja kelmuun ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä yöksi jääkaappiin. 

Valmista mustikkacurd myös täyttöä edeltävänä päivänä. Kiehuta mustikat ja soseuta ne kattilassa sauvasekoittimelle. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää joukkoon hillosokeri ja keltuainen. Keitä miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos vähän sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon voi kuutioina ja sekoita kunnes voi on sulanut. Kaada tahna lasipurkkiin, jäähdytä ja säilytä kannella suljettuna jääkaapissa.

Täyttöpäivänä valmista sitruunamousse. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään jukurtti, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori. Purista sitruunamehu valmiiksi ja vatkaa kerma myös vaahdoksi. Kiehauta 1,5 rkl sitruunamehua ja liuota puristellut liivatteet siihen. Yhdistä lopun sitruunamehun kanssa hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos jukurttimassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle, korkean säädettävän reunavuoan avulla. Kostuta pohjia vaniljasokerimaidolla täytön aikana. Sivele pohjien päälle mustikkacurdia ja jää sitruunmousse tasaisesti kahteen väliin. Peitä kakun pinta kelmulla ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Irrota reunavuoka kakun ympäriltä. Valmista kuorrute vatkaamalla kermaa noin 1 dl ja lisää joukkoon vähän tuorejuustoa ja mausta tomusokerilla oman maun mukaisesti. Sivele ohuehko kerros kuorrutetta kakun reunoilla ja paksumpi kerron kakun päälle. Koristele pensasmustikoilla, valkosuklaarouheella ja keksimurulla. 


Nam, herkullista oli ja äitikin tykkäsi kakusta! ♥


Pohja oli mielestäni tosi hyvä, vähän sellainen tiviimpi verrattuna tavalliseen sokerikakkupohjaan. 
Tulen jatkossa kyllä tekemään tällaista pohjaa useammin. :)


Sitruunamousse oli ihanan raikas ja maistui kunnolla sitruunalta. Laitoin itse 2 tl sitruunankuoriraastetta täytteeseen mutta jos haluaa vähän miedomman sitruunan maun niin sitten 1 tl raastetta on sopiva määrä. 

Kakun leikkauspinta oli tosi kivan näköinen mustikkacurdin ansiosta ja täyte oli sopivan jämäkkää siistin palan saamiseksi. Sipaisin vielä muuten tuota mustikkacurdia vähän kakun reunoille kuorruttamisen yhteydessä, niin sai kivan elävän pinnan reunaan. :)


6. toukokuuta 2020

SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU


Löysin tämän herkulliselta kuulostavan reseptin Makeaa-blogista ja mun oli aivan pakko testata sitä. Kakku oli kyllä kaikkien odotusten arvoinen ja maistui aivan taivaalliselle. Tästä tuli taas yksi kakku lisää herkkuleivonnaisteni top-listalle. :) 

Alkuperäisen reseptin löydät siis täältä ja reseptistä iso kiitos Liisa Westerbergille. ♥♥

Kakku on leivottu 2,5 litran kokoisella kahvikakkuvuoalla.

Massa:
4 dl vehnäjauho
1 dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
150 g voita sulatettuna
300 g turkkilaista jukurttia
2 munaa 

Suolakinuskikuorrute:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
4 dl tomusokeria
½ tl suolaa
+ sormisuolaa koristeluun

Ota esille kakkuvuoka ja voitele se hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, jukurtti ja munat. Sekoita käsivispilällä massa sekaisin ja vältä turhaa sekoittamista. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun olla vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa sitten jäähtymään ritilän päälle. 

Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin sekaisin ja mausta kinuski lopuksi suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa ennen kakun kuorruttamista. 

Aseta kakku ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperi. Paperin päältä on helppo kerätä yli valunut kuorrute talteen ja käyttää uudestaan. Kaada kuorrutetta kakun päälle mahdollisimman tasaisesti. Voit halutessasi kuorruutta kakun vielä toiseen kertaan yli valinuulla kinuskilla. Koristele kakku vielä sormisuolalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jotta kuorrute jähmettyy kunnolla. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Kakku oli niin hyvää että en tiedä kuika paljon sitä voisin edes kehua! 
Itse suklaakakku oli ihanan pehmeää ja mehevää ja kinuskikuorrute kruunasi kyllä kakun loistavasti. 


Ja tuo kuorrute... Aah että! Siihen jäi aivan koukkuun ja kuorruttamisen aikana kinuskia tuli syötyä niin paljon, että maha tuli aivan kipeäksi. :D


Hieman liian innoissani lähdin kuorruttamaan kakkua kun tuo kinuski oli niin juoksevaa ettei se meinannut pysyä kakun pinnalla. :D:D Seuraavalla kerralla tiedän olla vähän malttavaisempi ja annan kuorrutteen ensin vähän aikaa oleentua ennen kuorruttamista. 

Kakku saa multa kyllä täydet 5/5! ♥

29. huhtikuuta 2020

KANELI-BANAANIDONITSIT



Ai että, kun näistä uunissa paistetuista donitseista tuli herkullisia! ♥ Kaneli ja banaani sopivat loistavasti yhteen ja nämä olivat aivan viedä kielen mennessään. Näillä pienillä donitseilla on hyvä päästä vapun tunnelmaan. Huomenna olisi sitten tarkoitus tehdä ihan perinteisiä uppopaistettuja munkkeja. Nam! :)

Massasta tulee 24 kpl pientä ja 2 kpl isoa donitsia.

Massa: 
1 banaani
50 g voita sulatettuna
1 muna
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Voitelu:
50 g voita 

Kuorrute:
hienoa sokeri + kanelia

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsivuoan kolot valmiiksi.

Muusaa banaani ja sulata voi. Sekoita keskenään ensin banaanimössö, voisula, muna ja sokeri. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sekoitus esim. pallovispilällä riittää, ei tarvita sähkövatkainta. 

Pursota massa vuokiin. Paista minidonitseja noin 5-6 minuuttia ja isoja noin 8-10 minuuttia. Kumoa donitsit vuoista leivinpaperin päälle. Sulata voiteluun tuleva voi ja voitele pullasudin avulla voita donitsien päälle. Sekoita kulhossa keskenään kanelia ja sokeria. Pyörittele donitsit seoksessa. Valmista! 


 Siis nämä oli NIIN hyviä! Nopeasti donitsit katosivat kyllä lautaselta. :D


Eihän nämä nyt perinteisiä sokerimunkkeja voita mutta ovat aika hyvä haastaja niille. Nam nam! :)

23. huhtikuuta 2020

BANAANI-SUKLAAMUTAKAKKU


Nyt ei voi muuta sanoa kuin iso NAM! Ei ole vähään aikaan tullut leivottua näin hyvää mutakakkua. Tämä menee ehdottamasti parhaimpien herkkuleivonnaisteni joukkoon. ♥

Banaani ja suklaa on vain lyömätön yhdistelmä eikä sille mitään voi. Tällä kertaa ne kohtasivat toisensa mutakakun muodossa ja tuloksena oli täydellisyyttä hipova kakku omalla mittapuullani. Kunniaa reseptistä en voi itselle ottaa, sillä törmäsin kakun ohjeeseen Camilla Hamidin blogissa ja alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä

Puolitin alkupeäisen reseptin ja valmistin kakun pienemmällä vuoalla. Hieman myös muuntelin reseptiä parissa kohtaa. Mutta ai että... Tämä oli vain niin kertakaikkisen herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
1-2 banaania
113 g voita sulatettuna
2 munaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
80 g tummaa suklaata

Maitosuklaaganache:
100 g maitosuklaata
0,4 dl kermaa

Koristelu:
1½ dl kermaa
1-2 rkl maitorahkaa
tomusokeria
suklaarouhetta
banaanilastuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi. Laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. 

Muusaa banaanit ja sulata voi. Voit myös heti rouhia suklaan ja jättää sen sivuun odottamaan vuoroaaan. Yhdistä keskenään kaikki muut ainekset paitsi suklaarouhe. Sekoita esim. puukauhalla vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Lopuksi nostele joukkoon vielä suklaarouhe. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja anna kakun olla vuoassaan yön yli jääkaapissa. Voit peittään pinnan kelmulla.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Rouhi ganachen suklaa pieneksi rouheeksi ja kuumenne kerma pienessä kattilassa liedellä. Älä anna kerman kiehua, kuumenna juuri ja juuri kiehumispisteeseen saakka. Kaada joukkoon suklaarouhe ja sekoittele tasaiseksi suklaakuorrutteeksi. Kaada kuorrute kakun keskelle ja tasoita se tasaiseksi kerrokseksi melkein reunoja myöten. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta kerma tomusokerilla oman maun mukaan. Pursota kerma kakun reunoille ja koristele lopuksi vielä suklaarouheella ja banaanilastuilla. Valmista tuli! :)


Lurps, niin hyvää ettei yksi pala kakkua riittänyt mihinkään! ♥♥


Pidin kakkua uunissa aika lailla tuon 25 minuuttia ja keskusta jäi ihanan taikinamaiseksi.
 Ehkä olisi voinut vielä pari minuuttia olla kauemmin uunissa. :)


Tulen kyllä aivan varmasti leipomaan tätä toistekin, oli sen verran hyvää ja todella helppo tehdä. :)


Palakuvasta näkyy hyvin, miten meheväksi kakku jäi keskeltä. Nammmmm.... :)


Tuo päälle oleva maitosuklaakuorrute sopi aivan älyttömän hyvin kakun kanssa yhteen ja kerrassaan herkullista. Kermapursotukset ehkä vähän tasapainotti muuten melkoisen makeaa makuelämystä. :)



16. huhtikuuta 2020

KEY LIME PIE - LIMEPIIRAKKA


Miehen toiveesta leivoin vielä pääsiäisen herkutteluun tämän limepiirakan. Tämä on aina perus varma leivonnainen ja aina yhtä hyvä. Piirakka sopii mielestäni myös todella hyvin pääsiäisen teemaan. ♥

Piirakka on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 keltuaista
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limemehua (3-4 limen mehu)
2 tl limen kuoriraastetta

Koristelu:
2 dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
limeraastetta

Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Voitele/sprayaa sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja yhdistä murskattujen keksien kanssa. Painele seso vuoan pohjalla ja myös parin senttiä reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja sekoita ne kulhossa kondensoidun maidon kanssa. Raaste limen kuori ja purista niistä mehu. Lisää molemaat massan ja sekoita. Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja laita yöksi jääkaappiin.

Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeria oman mauan mukaan ja vähän vaniljakreemijauhetta, jotta saat siistimmin pursotettavan koostumuksen kermaan. Pursota runsaat ruusukkeet piirakan reunoille ja koristele vielä limeraasteella. Sitten vain suut makiaksi. :D


Eipä tämä piirakka pettänyt tälläkaan kertaa. Aina yhtä herkullista! ♥


Ihanan kirpeää ja makeaa. Nam! :)


Kyllä tämä pääsiäisenä on ainakin tullut herkuteltua ihan riittävästi. 
Pitäisköhän sitä alkaa herkkulakkoon vähäksi aikaa...? Ei kai nyt sentään! :D

13. huhtikuuta 2020

KINDERKAKKU


Toisena pääsisäisen kakuista seuraavan esittelyyn pääsee Kinderkakku. Tämä jos mikä oli todella helppo ja nopea valmistaa. Reseptin tälle kakulle löysin Emma Iivanaiselta ja alkupeäisen reseptin voi käydä katsomassa täältä

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
130 g vaniljatäytekeksejä
20 g voita

Täytteet:
100 g valkosuklaata
100 g maitosulaata
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
Kinderkarkkeja
suklaamunia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan myös leivinpaperi.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteet. 

Sulta suklaat erillisissä kipoissa varovasti mikrossa, jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen maitosuklaa. Ensin kaada vuokaan valkosuklaakermaseos ja tasoita pinta. Sitten kaada varovasti päälle maitosuklaakermaseos ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa mieluiten yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele Kindermunilla ja -karkeilla. Valmista!


Kakku oli siitä tosi kiva kun se oli niin helppo ja nopea valmistaa. 
Työvaiheita oli vähän ja kakun sai nopeasti kaappiin hyytymään. Tästä iso plussa. :)


Maultaan kakku oli todella herkullista ja tykkäsin kyllä tästä todella paljon.
 Koostumus oli ihanan pehmeää kun hyytymiseen ei käytetty liivatetta ollenkaan. 
Pelkät suklaat hyydyttivät kakkua tarpeeksi. :)


Kakku oli myös sopivan pieni, mikä oli ihan hyvä kun tämän lisäksi kaapista löytyy tosiaan vielä kaksi muutakin kakkua. :D:D Koristelun pidin aika simppelinä, vain yksi Kindermuna ja vähän muita suklaakarkkeja. Namskis! ♥

11. huhtikuuta 2020

PÄÄSIÄISKAKKU: MANGO-SUKLAAKAKKU


Hyvää pääsiäistä kaikille! ♥ Nyt onkin vähän erilainen pääsiäinen ja suunnitelmat pyhien ajaksi, kun minnekään ei voi oikein mennä ja pitää vain oleskella kotosalla kattien kanssa. Tämän koronakaranteenin vuoksi täksi pääsiäiseksi on tullut leivottua kolme erilaista kakkua, kun ei oo oikein muutakaan tekemistä ollut. En vain yhtään tiiä kuka nuo kaikki kakut oikein syö. :D:D

Ensimmäisenä kakkuna esittelen tällaisen mango-suklaakakun maitosuklaakreemillä kuorrutettuna. Inspiraatio kakkuun lähti K-ruokakaupan 2/2020 lehdestä ja muokkailin reseptiä sitten vähän enemmän omaan makuun sopivammaksi. 

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla + korkealla säädettävällä reunavuoalla. 

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl jauhoja
½ kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 2 dl Marli Vital hedelmänektaria

Täyte:
3 liivatetta
2½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk (á 200g) mangorahkaa (Arla)
2 rkl tomusokeria
1½ rkl vettä

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
100 g pehmeää voita
250 g mascarponea
2 rkl tomua
(1 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
"roiskeita" reunalle - ruskeaa tomuväriä + alkoholia
munakarkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja mittaa maito valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita. Lisää vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten sulatettu voi, maito ja kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että täytteet menevät sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaan kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita toisessa kulhossa rahkat ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Jäähdytä hetki jos seos tuntuu liian kuumalta. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita. 

Ota esille tarjoilulautanen ja aseta sen päälle säädettävä reunavuoka oikeaan kokoaan asennettuna. Kokoa kakku siis suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta kakkua täyttämisen yhteydessä hedelmänektarilla ja jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Peitä kakun pinta ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista mascarpone ja sekoita voin joukkoon. Lisää mukaan sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Mittaa joukkoon tomusokeri ja halutessasi vielä vaniljasokeri - sekoita sekaisin. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka. Kuorruta kakku ensin ohuella kerroksella suklaakuorrutetta ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sitten kuorruta kakku paksusti lopulla kuorrutteella. Sekoita keskenään ruskeaa tomuväriä ja alkoholia. Pärski siveltimen avulla roiskeita kakun reunoille. Huom! Roiskeita voi lentää muuallekin kuin vain kakun reunoille. :D:D Koristele kakun pinta munakarkeilla haluamallasi tavalla. Anna kakun olla hetken aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tuhtia ja hyvä tämä oli kyllä. :) Mangon maku ei ollut kovin voimakas mutta omasta mielestäni riittävä. Pohja oli hyvä ja hedelmänektari  kostukkeena toi vielä kivasti hedelmäistä makua siihen.


Nuo roiskeet oli ehkä virhe kakun koristeiksi. Meinaan vaan että noita roiskeita oli sitten joka paikassa keittiössä ja niiden siivoaminen ei ollutkaan ihan mikään pikku juttu. :D:D


Tarkoituksena oli vuorata koko kakun päällinen noilla karkeilla mutta olin ostanut karkkeja liian vähän. Kaksi pussia ei riittänyt mihinkään, olisi pitänyt olla kolme pussia niin ehkä ne olisivat riittäneet koko pinnan koristeluun. Tuli tuosta koristelusta silti ihan ok vaikka suunnitelmat muutuivatkin lennosta. :D

Nyt menen keittämään kahvit ja herkuttelemaan kakulla! ♥ 

8. huhtikuuta 2020

MOKKAPALAKÄÄRETORTTU


Mikä nyt ei olisi parempaa kuin mokkapalat leivottuna kääretortun muotoon. :) Mun oli aivan pakko kokeilla leipoa tällainen kääretorttu nähtyäni Liisa Westerbergin blogissa kyseisen leivonnaisen. Ohje tähän herkkuun on täten napattu hänen blogistaan. Voit käydä halutessasi kurkkaamassa alkuperäisen reseptin täältä

Kääretortun pohja on leivottu noin 30 x 40 cm vuoalla.

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkatäyte:
150 g voita
2½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia

Kuorrute + koristelu:
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita sulatettuna
1-2 rkl vahvaa kahvia
+ nonparelleja

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita vuokaan valmiiksi leivinpaperi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä loput aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irro pohjalla ollut leivinpaperi pohjan päältä. Rullaa löysäksi rullaksi ja anna jäähtyä. 

Valmista mokkatäyte. Keitä kahvi ja jäähdytä täytteeseen tuleva määrä. Vaahdot pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna rullan olla jääkaapissa jonkin aikaa leivinpaperiin rullattuna.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sulatettu voi. Lisää kahvia joukkoon pienissä erissä kunnes saat kuorrutteesta sopivan koostumukseltaan. Avaa leivinpaperi ja kuorruta torttu kuorrutteella. Ripottele päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin jähmettymään. Siisti kääretorttu leikkaamalla molemmista päistä palat pois ja aseta torttu tarjoiluvadille.


Joo-o, aivan kuin olisi syönyt tavallisia mokkapaloja. Hyvää oli! :)


Melkoisen makeaa tämä kyllä oli, varsinkin tuo täyte mutta mua se ei haitannut laisinkaan. :)


Hieman tuo kuorrute pääsi itselläni liian löysäksi. 
Olisin halunnut siitä vähän jämäkempää, jotta se olisi valunut kauniisti reunoja pitkin. :)


Herkullista! ♥

Löysin kaapista purkin noita kivoja kukan mallisia koristeita ja niistä tuli tosi keväinen fiilis tähän kääretorttuun. En ollut edes muistanut että oon joskus ostanut tuollaisia nonparelleja. :D

6. huhtikuuta 2020

MÄMMICOOKIET



Ensimmäistä kertaa kokeilin leipoa tällaisia mämmikeksejä ja voin sanoa, että keksit kyllä yllättivät mut positiivisesti. En olisi uskonut, että kekseistä tuli oikeasti herkullisen makuisia. :) 

Bongasin reseptin näille kekseille uusimmasta K-ruoka 2/2020 lehdestä ja pitihän reseptiä heti testata näin pääsiäisen alla. Olin yllättynyt, kuinka vähän kekseissä oikeasti maistui mämmi, vaikka sitä tuli suhteellisen paljon massaan. Enemmän nämä maistuivat suklaalle ja taustalla oli vieno mämmin maku. Tykkäsin! ♥

Ohjeella tulee noin 25-30 keksiä riippuen koosta. 

Massa:
200 g tummaa suklaata
100 g voita sulatettuna 
365 g mämmiä
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kahdelle pellille valmiiksi leivinpaperit.

Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sulata voi. Sekoita keskenään kulhossa mämmi, muna ja voisula. Voit sekoittaa esim. lusikan avulla, ei tarvita sähkövatkainta. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, sokerit ja leinvinjauhe. Sekoita kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi massan joukkoon suklaarouhe. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty liikaa. 

Lusikoi massa pelleille ja jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen keksin koosta. Itsellä keksit olivat valmiita jo 20 minuutin paikkeille. Siirrä valmiit keksit leivinpaperin avulla pois pellin päältä jäähtymään pöydälle.


Vaikka aluksi olin melko epäileväinen keksien maun suhteen niin nämä olivat oikeasti todella herkullisia. Aika tuhtea keksejä mutta hyviä. :)


Massa oli todella helppo ja nopea valmistaa, joten nämä keksit syntyivät yllättävän nopealla vauhdilla ja keittiössä leijaili ihana suklaan ja mämmin tuoksu leivonnan jäljiltä. :)


Oli heti pakko maistaa yksi keksi kun sain ne uunista ulos. Pinta oli rapsakka ja sisältä keksi oli pehmeää ja hieman tahmaista. Nam! Jäähtyneenä keksit maistuivat vielä paremmilta kuin suoraan uunista maisteltuina. :D 

Säilöin keksit isoon kannelliseen muovirasiaan. Seuraavana päivänä kun maistoin keksejä, niin pinnan rapsakkuus oli hävinnyt ja keksit olivat kauttaaltaan pehmeitä. Ei ollenkaan huonoja, ehkä tykkäsin niistä jopa hiukan enemmän kun olivat kokoaan pehmeitä.  Onneksi nämä säilyvät hyvin pääsiäiseen saakka niin näitä voi sitten herkutella hyvällä omalla tunnolla. :)


30. maaliskuuta 2020

SYNTTÄRIKAKKU


Tänään miehelläni on synttärit ja sen kunniaksi leivoin perinteitä kunnioittaen hänelle kakun. Herkuteltiin jo tuossa kuluneen viikonlopun aikana kakun merkeissä. Miehen toiveiden mukaan kakku oli hyvin perinteitä kunnioittava; tavallinen vaalea sokerikakkupohja, mansikkahilloa, banaania ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa välissä ja kuorrutus kermavaahdolla. Harvoin tulee enää kyllä tehtyä tällaisia perinteisiä kakkuja mutta on se pojat vain hyvää!! :D


Kakku oli pieni, vain kolmen munan pohja mutta se oli juuri sopivan kokoinen meille kahdelle syötäväksi. Ei liikaa makeaa mahan täydeltä. :D


Vaikka kakun sisälmys huokuikin nostalgiaa menneiltä vuosikymmeniltä, niin koristelussa en kuitenkaan lähtenyt samalle linjalle. Koristeeksi laitoin dominomurua, Centereitä (miehen lemppareita), vaniljafudgepaloja ja mansikkapallojakarkkeja. :)


Kuten jo mainitskin, niin kyllä tämä aivan perinteinen kakku osaakin olla sitten vain hyvää. Nykyään on niin paljon erilaisia kakkuja, että meinaa ihan nämä perinteisen tyyliset kakut jäädä unholaan. :D

Hyvää kakkua oli ja onneksi myös päivänsankarikin tykkäsi kakusta. ♥