29. huhtikuuta 2020

KANELI-BANAANIDONITSIT



Ai että, kun näistä uunissa paistetuista donitseista tuli herkullisia! ♥ Kaneli ja banaani sopivat loistavasti yhteen ja nämä olivat aivan viedä kielen mennessään. Näillä pienillä donitseilla on hyvä päästä vapun tunnelmaan. Huomenna olisi sitten tarkoitus tehdä ihan perinteisiä uppopaistettuja munkkeja. Nam! :)

Massasta tulee 24 kpl pientä ja 2 kpl isoa donitsia.

Massa: 
1 banaani
50 g voita sulatettuna
1 muna
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Voitelu:
50 g voita 

Kuorrute:
hienoa sokeri + kanelia

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsivuoan kolot valmiiksi.

Muusaa banaani ja sulata voi. Sekoita keskenään ensin banaanimössö, voisula, muna ja sokeri. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sekoitus esim. pallovispilällä riittää, ei tarvita sähkövatkainta. 

Pursota massa vuokiin. Paista minidonitseja noin 5-6 minuuttia ja isoja noin 8-10 minuuttia. Kumoa donitsit vuoista leivinpaperin päälle. Sulata voiteluun tuleva voi ja voitele pullasudin avulla voita donitsien päälle. Sekoita kulhossa keskenään kanelia ja sokeria. Pyörittele donitsit seoksessa. Valmista! 


 Siis nämä oli NIIN hyviä! Nopeasti donitsit katosivat kyllä lautaselta. :D


Eihän nämä nyt perinteisiä sokerimunkkeja voita mutta ovat aika hyvä haastaja niille. Nam nam! :)

23. huhtikuuta 2020

BANAANI-SUKLAAMUTAKAKKU


Nyt ei voi muuta sanoa kuin iso NAM! Ei ole vähään aikaan tullut leivottua näin hyvää mutakakkua. Tämä menee ehdottamasti parhaimpien herkkuleivonnaisteni joukkoon. ♥

Banaani ja suklaa on vain lyömätön yhdistelmä eikä sille mitään voi. Tällä kertaa ne kohtasivat toisensa mutakakun muodossa ja tuloksena oli täydellisyyttä hipova kakku omalla mittapuullani. Kunniaa reseptistä en voi itselle ottaa, sillä törmäsin kakun ohjeeseen Camilla Hamidin blogissa ja alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä

Puolitin alkupeäisen reseptin ja valmistin kakun pienemmällä vuoalla. Hieman myös muuntelin reseptiä parissa kohtaa. Mutta ai että... Tämä oli vain niin kertakaikkisen herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
1-2 banaania
113 g voita sulatettuna
2 munaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
80 g tummaa suklaata

Maitosuklaaganache:
100 g maitosuklaata
0,4 dl kermaa

Koristelu:
1½ dl kermaa
1-2 rkl maitorahkaa
tomusokeria
suklaarouhetta
banaanilastuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi. Laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. 

Muusaa banaanit ja sulata voi. Voit myös heti rouhia suklaan ja jättää sen sivuun odottamaan vuoroaaan. Yhdistä keskenään kaikki muut ainekset paitsi suklaarouhe. Sekoita esim. puukauhalla vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Lopuksi nostele joukkoon vielä suklaarouhe. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja anna kakun olla vuoassaan yön yli jääkaapissa. Voit peittään pinnan kelmulla.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Rouhi ganachen suklaa pieneksi rouheeksi ja kuumenne kerma pienessä kattilassa liedellä. Älä anna kerman kiehua, kuumenna juuri ja juuri kiehumispisteeseen saakka. Kaada joukkoon suklaarouhe ja sekoittele tasaiseksi suklaakuorrutteeksi. Kaada kuorrute kakun keskelle ja tasoita se tasaiseksi kerrokseksi melkein reunoja myöten. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta kerma tomusokerilla oman maun mukaan. Pursota kerma kakun reunoille ja koristele lopuksi vielä suklaarouheella ja banaanilastuilla. Valmista tuli! :)


Lurps, niin hyvää ettei yksi pala kakkua riittänyt mihinkään! ♥♥


Pidin kakkua uunissa aika lailla tuon 25 minuuttia ja keskusta jäi ihanan taikinamaiseksi.
 Ehkä olisi voinut vielä pari minuuttia olla kauemmin uunissa. :)


Tulen kyllä aivan varmasti leipomaan tätä toistekin, oli sen verran hyvää ja todella helppo tehdä. :)


Palakuvasta näkyy hyvin, miten meheväksi kakku jäi keskeltä. Nammmmm.... :)


Tuo päälle oleva maitosuklaakuorrute sopi aivan älyttömän hyvin kakun kanssa yhteen ja kerrassaan herkullista. Kermapursotukset ehkä vähän tasapainotti muuten melkoisen makeaa makuelämystä. :)



16. huhtikuuta 2020

KEY LIME PIE - LIMEPIIRAKKA


Miehen toiveesta leivoin vielä pääsiäisen herkutteluun tämän limepiirakan. Tämä on aina perus varma leivonnainen ja aina yhtä hyvä. Piirakka sopii mielestäni myös todella hyvin pääsiäisen teemaan. ♥

Piirakka on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 keltuaista
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limemehua (3-4 limen mehu)
2 tl limen kuoriraastetta

Koristelu:
2 dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
limeraastetta

Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Voitele/sprayaa sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja yhdistä murskattujen keksien kanssa. Painele seso vuoan pohjalla ja myös parin senttiä reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja sekoita ne kulhossa kondensoidun maidon kanssa. Raaste limen kuori ja purista niistä mehu. Lisää molemaat massan ja sekoita. Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja laita yöksi jääkaappiin.

Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeria oman mauan mukaan ja vähän vaniljakreemijauhetta, jotta saat siistimmin pursotettavan koostumuksen kermaan. Pursota runsaat ruusukkeet piirakan reunoille ja koristele vielä limeraasteella. Sitten vain suut makiaksi. :D


Eipä tämä piirakka pettänyt tälläkaan kertaa. Aina yhtä herkullista! ♥


Ihanan kirpeää ja makeaa. Nam! :)


Kyllä tämä pääsiäisenä on ainakin tullut herkuteltua ihan riittävästi. 
Pitäisköhän sitä alkaa herkkulakkoon vähäksi aikaa...? Ei kai nyt sentään! :D

13. huhtikuuta 2020

KINDERKAKKU


Toisena pääsisäisen kakuista seuraavan esittelyyn pääsee Kinderkakku. Tämä jos mikä oli todella helppo ja nopea valmistaa. Reseptin tälle kakulle löysin Emma Iivanaiselta ja alkupeäisen reseptin voi käydä katsomassa täältä

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
130 g vaniljatäytekeksejä
20 g voita

Täytteet:
100 g valkosuklaata
100 g maitosulaata
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
Kinderkarkkeja
suklaamunia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan myös leivinpaperi.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteet. 

Sulta suklaat erillisissä kipoissa varovasti mikrossa, jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen maitosuklaa. Ensin kaada vuokaan valkosuklaakermaseos ja tasoita pinta. Sitten kaada varovasti päälle maitosuklaakermaseos ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa mieluiten yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele Kindermunilla ja -karkeilla. Valmista!


Kakku oli siitä tosi kiva kun se oli niin helppo ja nopea valmistaa. 
Työvaiheita oli vähän ja kakun sai nopeasti kaappiin hyytymään. Tästä iso plussa. :)


Maultaan kakku oli todella herkullista ja tykkäsin kyllä tästä todella paljon.
 Koostumus oli ihanan pehmeää kun hyytymiseen ei käytetty liivatetta ollenkaan. 
Pelkät suklaat hyydyttivät kakkua tarpeeksi. :)


Kakku oli myös sopivan pieni, mikä oli ihan hyvä kun tämän lisäksi kaapista löytyy tosiaan vielä kaksi muutakin kakkua. :D:D Koristelun pidin aika simppelinä, vain yksi Kindermuna ja vähän muita suklaakarkkeja. Namskis! ♥

11. huhtikuuta 2020

PÄÄSIÄISKAKKU: MANGO-SUKLAAKAKKU


Hyvää pääsiäistä kaikille! ♥ Nyt onkin vähän erilainen pääsiäinen ja suunnitelmat pyhien ajaksi, kun minnekään ei voi oikein mennä ja pitää vain oleskella kotosalla kattien kanssa. Tämän koronakaranteenin vuoksi täksi pääsiäiseksi on tullut leivottua kolme erilaista kakkua, kun ei oo oikein muutakaan tekemistä ollut. En vain yhtään tiiä kuka nuo kaikki kakut oikein syö. :D:D

Ensimmäisenä kakkuna esittelen tällaisen mango-suklaakakun maitosuklaakreemillä kuorrutettuna. Inspiraatio kakkuun lähti K-ruokakaupan 2/2020 lehdestä ja muokkailin reseptiä sitten vähän enemmän omaan makuun sopivammaksi. 

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla + korkealla säädettävällä reunavuoalla. 

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl jauhoja
½ kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 2 dl Marli Vital hedelmänektaria

Täyte:
3 liivatetta
2½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk (á 200g) mangorahkaa (Arla)
2 rkl tomusokeria
1½ rkl vettä

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
100 g pehmeää voita
250 g mascarponea
2 rkl tomua
(1 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
"roiskeita" reunalle - ruskeaa tomuväriä + alkoholia
munakarkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja mittaa maito valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita. Lisää vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten sulatettu voi, maito ja kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että täytteet menevät sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaan kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita toisessa kulhossa rahkat ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Jäähdytä hetki jos seos tuntuu liian kuumalta. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita. 

Ota esille tarjoilulautanen ja aseta sen päälle säädettävä reunavuoka oikeaan kokoaan asennettuna. Kokoa kakku siis suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta kakkua täyttämisen yhteydessä hedelmänektarilla ja jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Peitä kakun pinta ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista mascarpone ja sekoita voin joukkoon. Lisää mukaan sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Mittaa joukkoon tomusokeri ja halutessasi vielä vaniljasokeri - sekoita sekaisin. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka. Kuorruta kakku ensin ohuella kerroksella suklaakuorrutetta ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sitten kuorruta kakku paksusti lopulla kuorrutteella. Sekoita keskenään ruskeaa tomuväriä ja alkoholia. Pärski siveltimen avulla roiskeita kakun reunoille. Huom! Roiskeita voi lentää muuallekin kuin vain kakun reunoille. :D:D Koristele kakun pinta munakarkeilla haluamallasi tavalla. Anna kakun olla hetken aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tuhtia ja hyvä tämä oli kyllä. :) Mangon maku ei ollut kovin voimakas mutta omasta mielestäni riittävä. Pohja oli hyvä ja hedelmänektari  kostukkeena toi vielä kivasti hedelmäistä makua siihen.


Nuo roiskeet oli ehkä virhe kakun koristeiksi. Meinaan vaan että noita roiskeita oli sitten joka paikassa keittiössä ja niiden siivoaminen ei ollutkaan ihan mikään pikku juttu. :D:D


Tarkoituksena oli vuorata koko kakun päällinen noilla karkeilla mutta olin ostanut karkkeja liian vähän. Kaksi pussia ei riittänyt mihinkään, olisi pitänyt olla kolme pussia niin ehkä ne olisivat riittäneet koko pinnan koristeluun. Tuli tuosta koristelusta silti ihan ok vaikka suunnitelmat muutuivatkin lennosta. :D

Nyt menen keittämään kahvit ja herkuttelemaan kakulla! ♥ 

8. huhtikuuta 2020

MOKKAPALAKÄÄRETORTTU


Mikä nyt ei olisi parempaa kuin mokkapalat leivottuna kääretortun muotoon. :) Mun oli aivan pakko kokeilla leipoa tällainen kääretorttu nähtyäni Liisa Westerbergin blogissa kyseisen leivonnaisen. Ohje tähän herkkuun on täten napattu hänen blogistaan. Voit käydä halutessasi kurkkaamassa alkuperäisen reseptin täältä

Kääretortun pohja on leivottu noin 30 x 40 cm vuoalla.

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkatäyte:
150 g voita
2½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia

Kuorrute + koristelu:
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita sulatettuna
1-2 rkl vahvaa kahvia
+ nonparelleja

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita vuokaan valmiiksi leivinpaperi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä loput aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irro pohjalla ollut leivinpaperi pohjan päältä. Rullaa löysäksi rullaksi ja anna jäähtyä. 

Valmista mokkatäyte. Keitä kahvi ja jäähdytä täytteeseen tuleva määrä. Vaahdot pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna rullan olla jääkaapissa jonkin aikaa leivinpaperiin rullattuna.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sulatettu voi. Lisää kahvia joukkoon pienissä erissä kunnes saat kuorrutteesta sopivan koostumukseltaan. Avaa leivinpaperi ja kuorruta torttu kuorrutteella. Ripottele päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin jähmettymään. Siisti kääretorttu leikkaamalla molemmista päistä palat pois ja aseta torttu tarjoiluvadille.


Joo-o, aivan kuin olisi syönyt tavallisia mokkapaloja. Hyvää oli! :)


Melkoisen makeaa tämä kyllä oli, varsinkin tuo täyte mutta mua se ei haitannut laisinkaan. :)


Hieman tuo kuorrute pääsi itselläni liian löysäksi. 
Olisin halunnut siitä vähän jämäkempää, jotta se olisi valunut kauniisti reunoja pitkin. :)


Herkullista! ♥

Löysin kaapista purkin noita kivoja kukan mallisia koristeita ja niistä tuli tosi keväinen fiilis tähän kääretorttuun. En ollut edes muistanut että oon joskus ostanut tuollaisia nonparelleja. :D

6. huhtikuuta 2020

MÄMMICOOKIET



Ensimmäistä kertaa kokeilin leipoa tällaisia mämmikeksejä ja voin sanoa, että keksit kyllä yllättivät mut positiivisesti. En olisi uskonut, että kekseistä tuli oikeasti herkullisen makuisia. :) 

Bongasin reseptin näille kekseille uusimmasta K-ruoka 2/2020 lehdestä ja pitihän reseptiä heti testata näin pääsiäisen alla. Olin yllättynyt, kuinka vähän kekseissä oikeasti maistui mämmi, vaikka sitä tuli suhteellisen paljon massaan. Enemmän nämä maistuivat suklaalle ja taustalla oli vieno mämmin maku. Tykkäsin! ♥

Ohjeella tulee noin 25-30 keksiä riippuen koosta. 

Massa:
200 g tummaa suklaata
100 g voita sulatettuna 
365 g mämmiä
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kahdelle pellille valmiiksi leivinpaperit.

Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sulata voi. Sekoita keskenään kulhossa mämmi, muna ja voisula. Voit sekoittaa esim. lusikan avulla, ei tarvita sähkövatkainta. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, sokerit ja leinvinjauhe. Sekoita kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi massan joukkoon suklaarouhe. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty liikaa. 

Lusikoi massa pelleille ja jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen keksin koosta. Itsellä keksit olivat valmiita jo 20 minuutin paikkeille. Siirrä valmiit keksit leivinpaperin avulla pois pellin päältä jäähtymään pöydälle.


Vaikka aluksi olin melko epäileväinen keksien maun suhteen niin nämä olivat oikeasti todella herkullisia. Aika tuhtea keksejä mutta hyviä. :)


Massa oli todella helppo ja nopea valmistaa, joten nämä keksit syntyivät yllättävän nopealla vauhdilla ja keittiössä leijaili ihana suklaan ja mämmin tuoksu leivonnan jäljiltä. :)


Oli heti pakko maistaa yksi keksi kun sain ne uunista ulos. Pinta oli rapsakka ja sisältä keksi oli pehmeää ja hieman tahmaista. Nam! Jäähtyneenä keksit maistuivat vielä paremmilta kuin suoraan uunista maisteltuina. :D 

Säilöin keksit isoon kannelliseen muovirasiaan. Seuraavana päivänä kun maistoin keksejä, niin pinnan rapsakkuus oli hävinnyt ja keksit olivat kauttaaltaan pehmeitä. Ei ollenkaan huonoja, ehkä tykkäsin niistä jopa hiukan enemmän kun olivat kokoaan pehmeitä.  Onneksi nämä säilyvät hyvin pääsiäiseen saakka niin näitä voi sitten herkutella hyvällä omalla tunnolla. :)


30. maaliskuuta 2020

SYNTTÄRIKAKKU


Tänään miehelläni on synttärit ja sen kunniaksi leivoin perinteitä kunnioittaen hänelle kakun. Herkuteltiin jo tuossa kuluneen viikonlopun aikana kakun merkeissä. Miehen toiveiden mukaan kakku oli hyvin perinteitä kunnioittava; tavallinen vaalea sokerikakkupohja, mansikkahilloa, banaania ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa välissä ja kuorrutus kermavaahdolla. Harvoin tulee enää kyllä tehtyä tällaisia perinteisiä kakkuja mutta on se pojat vain hyvää!! :D


Kakku oli pieni, vain kolmen munan pohja mutta se oli juuri sopivan kokoinen meille kahdelle syötäväksi. Ei liikaa makeaa mahan täydeltä. :D


Vaikka kakun sisälmys huokuikin nostalgiaa menneiltä vuosikymmeniltä, niin koristelussa en kuitenkaan lähtenyt samalle linjalle. Koristeeksi laitoin dominomurua, Centereitä (miehen lemppareita), vaniljafudgepaloja ja mansikkapallojakarkkeja. :)


Kuten jo mainitskin, niin kyllä tämä aivan perinteinen kakku osaakin olla sitten vain hyvää. Nykyään on niin paljon erilaisia kakkuja, että meinaa ihan nämä perinteisen tyyliset kakut jäädä unholaan. :D

Hyvää kakkua oli ja onneksi myös päivänsankarikin tykkäsi kakusta. ♥

22. maaliskuuta 2020

TURKINPIPPURI-SUKLAAJUUSTOKAKKU



Törmäsin tuossa jokin aika sitten K-ruoka sivuilla turkinpippurijuustokakun reseptiin. Kakku vaikutti niin hyvältä, että mun oli aivan pakko kokeilla tehdä sellainen. Hiukan muuntelin reseptiä omaan makuun sopivammaksi mutta alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä. :)

Käytin kakun pohjassa tavallisten dominoiden lisäksi myös turkinpippuridominoita mutta se oli virhe. Itse en niin kovasta välittänyt noiden turkinpippuridominoiden mausta ja se jäi häirsitsemään pohjassa. Nyt jos tekisin kakun uudestaan, käyttäisin pohjassa pelkästään tavallisia dominoita. :) 

Kakku on valmistetu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g dominoita (100 g normi + 50 g turkkarin makuisia)
40 g voita

Täyte:
100 g turkinpippurikarkkeja
3 liivatetta
200 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
2 rkl vettä

Koristelu:
turkinpippurikarkkeja
suklaarouhetta
turkinpippuridominoita
kultaisia nonparelleja

Valmistele vuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja tee leivinpaperista myös suikaleet kiertämään vuoan sisäreunaa. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Murskaa turkkarit parissa erässä morttelissa. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi sekoita mukaan vielä vatkattu kerma. Nostele massan joukkoon vielä murskatut turkkarit. 
Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele kakku halumallasi tavalla käyttäen esimerkiksi turkkareita, suklaata, dominoita ja nonparelleja. 


Kakku oli kyllä herkullista lukuun ottamatta tuota itseäni häirisevää turkkaridominoiden makua keksipohjassa. :)


Vaikka käytin täytteessä vain kolmea liivatetta, niin silti täyte oli mielestäni ehkä liian tönkköä. Ehkä sen uskaltaisi tehdä vain kahdella liivatteella niin saisi hieman pehmeämmän koostumuksen. Suklaa itsessään jähmettää täytettä jo aika hyvin. :) 


Pidin kakun yön yli jääkaapissa ennen koristelua ja huomasin että täytteen turkkarit olivat alkaneet hikoilla kivasti. Eipä tuo onneksi makuun vaikuttanut kuitenkaan mitenkään. :) 


Täytteen turkinpippurinen maku oli melko mieto ja ehkä olisin kuitenkin kaivannut hiukan lisää potkua siihen. Ei tämä kuitenkaan huono ollut ja hyvin kakku maistui joka tapauksessa. :)


Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua sillä jääkaapissa koristeena olevat turkkarit muuttuvat limaisiksi ja alkavat hikoilla melko nopesti. Koristelu pysyy kauniimman näköisenä kun koristeet eivät ole olleet jääkaapissa. :) 

Luulen että teen kyllä tätä kakkua vielä toistekin mutta tosiaan pienin muutoksin tuon pohjan ja täytteen suhteen. Olen aina ollut kova turkkari fani! ♥


12. maaliskuuta 2020

SUKLAA-KINUSKIJUUSTOKAKKU



Ihan yhtäkkiä alkoi hirveästi tehdä mieli suklaajuustokakkua. Sitä ei ole tullutkaan tehtyä pitkään pitkään aikaan. :) Tsekkailin leivontakaapin raaka-aineet läpi ja sieltä löytyi kuin löytyikin tarvittavat aineet suklaisen juustokakun leipomiseen. Eipä siinä auttanut sitten kuin kääriä hihat ylös ja alkaa leipoa. Onneksi tämä kakku oli todella helppo ja nopea valmistaa. :) 

Halusin kakkuun myös jotain muutakin kuin vain pelkän suklaisen täytekerroksen. Mietin ensin, että olisin tehnyt suklaaganache kuorrutuksen mutta sitten mieleeni juolahti kinuski. Se oli just hyvä pari suklaatäytteelle. ♥♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g kaurakeksiä
50 g voita

Suklaatäyte:
2 liivatetta
200 g tummaa suklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl vettä

Kinuskikerros:
2 dl vispikermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
vaniljakreemijauhetta 

Koristelu:
keksimurua
banaanilastuja
punaherukoita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteen.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen ja vatkaa vaniljakerma vaahdoksi. Jätä sivuun odottamaan. 
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi mikrossa ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon hyvin vaahdotettu vaniljakerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli.

Tee kinuskikerros vasta kun suklaatäyte on täysin hyytynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Lisää joukkoon sen verran vaniljakreemijauhetta, että saat massasta tarpeeksi jämäkän kakun päälle levitettäväksi. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kinuskimassa kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja koristele haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun. :)


Nam, kakusta tuli juuri sellainen kun olin ajatellutkin. ♥


Suklaatäyte oli ihanan suklaista ja kaurakeksipohja sopi tähän erittäin hyvin. :)


Kinuskitäytteestä tuli tosi kivan näköinen ja makukin oli hyvä.
 Kinuskin maku oli tosin aika mieto ja se peittyi aika lailla suklaan maun alle mutta jotenkin täytteen pehmeä koostumus kevensi kakun olemusta kivalla tavalla. :) 


En muistanut mitata tarkkaa vaniljakreemin määrää kinuskitäytteeseen, kun kaadoin sitä vaan suoraan purkista teko vaiheessa. Aika paljon sitä sai kuitenki laittaa, jotta täytteestä tuli sopivan jämäkkää, olisiko ehkä noin 1-1,5 dl. Kannattaa aloittaa pienestä määrästä ja lisätä sitten tarpeen vaatiessa lisää. :)

27. helmikuuta 2020

VADELMA-SUKLAAKAKKU



Joskus kun en millään jaksa alkaa käyttää uunia leivonnassa, tykkään tehdä näitä suhteellisen nopeita kakkuja keksipohjalla. Nämä ovat mielestäni tosi kivoja tehdä ja yhtä reseptiä muuntelemalla saa paljon erilaisia makuyhdistelmiä aikaiseksi. Tällä kertaa tein kakun sisälle vadelmahyydykkeen ja päälle tuhtia suklaaganache-täytettä. Herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuolla. 

Pohja:
170 g digestivekeksejä
70 g voita

Vadelmatäyte:
1 liivate
2 dl vadelmahilloa
1 rkl vettä

Suklaaganache:
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
50 g voita

Koristelu:
pensasmustikoita
yli jäänyttä suklaaganachea pursotettuna
suklaarouhetta
sokerihelmiä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi, laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja myös reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Valmista vadelmahyydyke. Laita liivate kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kulhoon vadelmahillo. Liuota pehmennyt liivate kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana hillon joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita kunnolla sekaisin. Levitä hilloseos varovasti vuokaan keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa kunnes vadelmakerros tuntuu koskettaessa kiinteältä, noin 1-2 tuntia.

Valmista suklaatäyte. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kerma kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen saakka, älä anna kuitenkaan kiehua. Kaada joukkoon suklaapalat ja voi paloiteltuna. Anna hetken aikaa seoksen olla rauhassa ja sekoita sitten kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada valmis täyte varovasti lusikan avulla hyytyneen vadelmakerroksen päälle ja tasoita pinta. Huom! Täytettä jää vähän yli ja halutessaan sitä voi käyttää myöhemmin koristelussa. Anna kakun hyytyä rauhassa jääkapissa useamman tunnin ajan tai yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla. 


Nam, vadelma ja suklaa ei petä koskaan! ♥


Pursotin ylijäänyttä suklaaganachea piirakan päälle koristeeksi ja siitä tuli ihan kivan näköinen. :) 


Olin alunperin suunnitellut käyttäväni karhunvatukoitu koristelussa mustikoiden lisäksi mutta en raskinut ostaa niitä. Aivan törkeän hintasia ovat kyllä!!!! :)


Mielestäni palan leikkauspinta oli aivan ihana ja maku oli myös kohdillaan! ♥