29. kesäkuuta 2018

OMAR-RAPARPERIPIIRAKKA



Tässä jo jokin aika sitten törmäsin Meillä kotona- nettisivuilla raparperipiirakkaohjeeseen, jossa oli käytetty myös noita Omar-karkkeja piirakan murupinnassa. Tämä resepti jäi kovasti "vaivaamaan" mieltäni ja ei siinä sitten muu auttanut kuin kokeilla leipoa piirakkaa tällä ohjeella. Resepti on otettu siis suoraan tuolta heidän nettisivuiltaan.  Hieman vain lisäsin itse raparperin määrää, sillä ohjeessa oleva määrä tuntui niin vähäiseltä. :)

Ohjeella tulee uunipellin kokoinen piirakka. 

Pohja: 
6 dl raparperin paloja
3 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
150 g voita
1½ dl kädenlämpöistä maitoa

Muruseos:
1 pss Omar karkkeja
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita uunipellille paperi valmiiksi. Pese, kuori ja paloittele raparperin varret. Voit myös vaikka tässä vaiheessa jo kuoria Omar-karkit käärepapereistaan ja laittaa karkit kulhoon odottamaan myöhempää käyttöä.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sulata voi. 

Nostele voisula ja lämmin maito vuorotellen munasokerivaahdon joukkoon. Sihtaa mukaan kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada valmis massa pellille ja tasoita. Ripottele päälle raparperipalat tasaisesti.

Valmista muruseos. Sulata karkit varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon loput muruseoksen ainekset ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos piirakan/raparperin päälle. 

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Nam! :)


Lurps, olipas herkkua! Piirakka oli todella mehevää ja tuntui aivan sulavan suuhun. :D


Omaan makuun nuo Omarit eivät juurikaan maistunut piirakassa mutta ne toivat kuitenkin kivasti makeutta piirakkaan. :) 

Onneksi piirakasta tuli niin iso, että sain myös jonkin verran sitä pakkaseen jemmaan makeanhimon varalle. ;)

26. kesäkuuta 2018

KERMAKAKKU VALMISTUNEELLE (gluteeniton/laktoositon)



Tämän ison kermaisen kakun tein jo muutamia viikkoja sitten siskon poikani valmistujaisiin. Hän valmistui ammattikoulusta "rekkamieheksi" kuten näin perheen kesken olemme sanoneet. :D Ja eihän sitä rekkamiehelle voinut tehdä muuta kuin rekka-aiheinen kakku. :)

Toiveena oli kermakku ja teemaksi toivottiin myös tuota rekka-aihetta. Kakku on mitoitettu noin 30 hengelle ja se on sekä gluteeniton että laktoositon. Kakun täytteinä on itse tehtyä lemon curdia ja raikasta mansikkamoussea. Kakun kuorrutus on tehty kermalla ja kakkua koristaa syötävälle sokeripaperille tulostettu Scania-kuva. Viimeistelyyn käytin tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita sekä gluteenittomia keksejä murustettuna.

Tein juhliin myös lohipiirakkaa (glut./lakt.) mutta siinä tohinassa unohdin aivan tyystin kuvata tämän piirakan. Hyvää se kyllä oli! :D


Kakku oli kyllä hyvää vaikka itse sen sanonkin. :D 
Lemon curd ja mansikkmousse sopivat loistavasti yhteen. :) 


Tuoreet marjat tekivät kakusta jotenkin viimeistellymmän näköisen ja toi kivasti kesän tuntua kakkuun. :) 


Onneksi kakku oli myös juhlasankarin mieleen! :D

19. kesäkuuta 2018

LIMEPIIRAKKA - KEY LIME PIE



Tässä jokin aika sitten mun alkoi ihan mahottomasti tehä mieli limepiirakkaa eli tuota kuuluisaa key lime pieta. Onneksi tämä herkku oli nopea valmistaa niin sitä sai nopsaa makean himoon. :D:D

Resepti on napattu K-ruoka nettisivuilta ja hieman muuntelin tuota pohjan reseptiä omaan makuun sopivaksi. :) 

Piirakka on valmistettu 24 cm piirakkavuoalla (irtopohja).

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (ei valmiiksi karamellisoitua!)
1 1/4 dl limemehua puristettuna (3-4 limeä)
2 tl limen raastettua kuorta

Koristelu:
noin 1 dl vispikermaa
limen kuorta

Ota esille piirakkvuoka ja leikkaa pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Voitele voilla tai sprayaa vuokaspraylla vuoan reunat.  Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja painele myös muutaman sentin verran ylöspäin. Esipaista pohjaa noin 8 min. 

Valmista täyte. Erottele keltuaiset valkuaisista ja riko rakenne rikki vispilällä. Lisää joukkoon kondensoitu maito, puristettu limemehu ja raastettu limen kuori. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kaada valmis täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa uuni alatasolla noin 10-15 minuuttia kunnes keskusta "höllyy" vielä vähän. Jäähdytä piirakka ja siirrä yöks jääkaappiin.

Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoki ja pursota nätistä piirakan päälle haluamallasi tyylillä. Raasta vielä hieman limen kuorta koristeeksi. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja piirakan kimppuun. :D


Tämä on aivan parasta! <3


Mielestäni kaurakeksit sopivat kivasti pohjaan ja tuo lisämakua esim. tavallisiin digestivekekseihin verrattuna. :)


Makeaahan tämä herkku on mutta samalla niin ihanan raikasta. 
Tähän jää aivan koukkuun! :)


Lurps! :D


13. kesäkuuta 2018

RAPARPERI-MANSIKKAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Tämä oli nyt ensimmäinen uunijuustokakku tässä kämpässä ja en vielä ihan kohdilleen saanut paistoa uunin kanssa. Ensi kerralla tiedän vähän paremmin sopivan lämpötilan ja paistoajan täydellisen lopputuloksen kannalta. Hieman kakku pääsi liian kypsäksi ja reunat tummuivat liikaa, mutta onneksi kakku oli tästä huolimatta herkullista. :)

Näin kesän alkuvaiheessa on kiva tehdä leivonnaisia raparperista. Ja mikä sopisikaan raparperin kaveriksi paremmin kuin mansikka - siitä lähti sitten idea tähän kakkuun. :) 

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g digestivekeksjä
90 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl limemehua
½ dl vehnäjauhoja 
3 munaa

+ noin 2 vartta raparperia
mansikoita

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaarouhetta
limen kuorta raastettuna 


Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele / sprayaa vuokaspraylla reunat. Kääri foliota vuoan pohjalle ja nosta reunat ylös. Näin rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle paiston aikana. 

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Pese, kuori ja pilko raparperi pieniksi paloiksi.

Valmista täyte. Notkista tuorejuustot sähkövatkaimella kulhossa. Lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit - sekoita hyvin sekaisin. Purista täytteeseen limen mehu - sekoita. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon munat yksitellen ja vältä turhaa vatkaamista. 

Kaada esipaistetun pohjan päälle noin puolet täytteestä. Ripottele päälle raparperin palat ja mansikoita oman maun mukaan. Kaada päälle loppu täyte ja tasoita pinta. Paista kakkua noin 45-50 minuuttia tai kunnes kakun keskusta hyllyy vielä jonkin verran. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaarouheella.  Raasta vielä vähän limen kuorta mansikoiden päälle. Sitten vain kakkua leikkaamaan ja herkuttelemaan! :)


Ihanaa - kesä ja tuoreita mansikoita! <3


Nämä uunijuustokakut eivät kovin paljoa voi mennä vikaan, aina yhtä herkullista! :) 


Hieman tosin kakku pääsi liian kypsäksi omaan makuun mutta maistui kuitenkin hyvin siitä huolimatta.  :D


Täytteeseen olisi voinut upottaa hieman enemmän raparperin paloja ja mansikoita myöskin. :) 



Lurps, kesäistä herkkua! :)


9. kesäkuuta 2018

ROCKY ROAD BROWNIE



Yllättävään makean nälkään tein tämän nopean ja helpon brownien ja lätkäsin päälle kunnon annoksen vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja sulatettua suklaata. Ai että, kyllä oli hyvää! Tästä browniereseptistä on tullut ihan suosikkini ja teenkin aina tällä ohjeella kaikki browniet tuunaten ohjetta milloin milläkin lisämausteilla ja raaka-aineilla. :)

Brownie on valmistettu 20x20 cm vuoalla.

Massa:
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
1½-2 dl suolapähkinöitä

Koristelu:
suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja
noin 5-6 palaa sulatettua suklaata

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen. 

Laita kulhoon suklaa ja voi - lämmitä mikrossa kunnes molemmat ovat sulaneet ja seoksesta tulee sekoittaessa tasaista. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Mittaa kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja suola - sekoita. Lisää massan joukkoon munat yksitellen ja vältä turhaa vatkaamista. Sekoita vain sen verran että munat juuri ja juuri menevät sekaisin massassa. Sihtaa joukkoon jauhot ja sekoita kevyesti sekaisin. Lopuksi lisää joukkoon puukolla rouhitut pähkinät ja sekoita. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskellä noin 25-30 minuuttia uunista riippuen. Huom! Älä ylipaista ettei brownie kuivu, se saa jäädä sisältä kunnolla kosteaksi. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneestä breowniesta reunat pois. Siirrä tarjoilualustalle. Ripottele päälle paljon vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Sulata suklaapalat mikrossa ja valuta sula suklaa pähkinöiden  ja vaahtisten päälle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Makeaa mutta vain niin hyvää herkkua! :)


Nam, tämä on aivan yksi lemppareistani! Mehevä ja kostea sisältä kuten brownien kuuluukin olla. :)


Suolaisen ja makean täydellinen liitto on tässä! :)


6. kesäkuuta 2018

LIMEJUUSTOKAKKUA PURKISSA



Tämä oli ehkä maailman helpoin ja herkullisin juustokakku mitä olen koskaan tehnyt. :D Olin kavereiden kanssa tässä vähän aikaa sitten piknikillä ja halusin valmistaa meille jotain hyvää jälkkäriä sinne. Hetken pohdinnan jälkeen päädyin tekemään näitä söpöpä minijuustokakkuja pieniin lasipurkkeihin.

Resepti näihin pieniin herkkuihin on napattu K-ruokasivuilta. Hieman muuntelin reseptiä omaan makuun sopivaksi. :)

Reseptillä tulee noin 4-6 tuollaista pientä purkkia tai sitten 4 pientä ja 1 iso purkki. 

Pohja:
100 g digestivekeksiä
30 g voita

Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ rkl ruokosokeria
2-3 rkl limemehua
1-2 tl limen raastettua kuorta

Koristelu:
valkosuklaarouhetta
tuoreita mansikoita

Pese käytettävät purkit huolella ja kuivaa. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos kevyesti purkkien pohjalle. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri - sekoita hyvin sekaisin. Purista limen mehu, raasta kuori ja lisää täytteen joukkoon. Lusikoi valmis täyte purkkeihin. Sulje kannet ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.

Koristele purkkiherkut ennen piknikille lähtöä valkosuklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla. Nam! :)


Ai että, tämä oli hyvää vaikka itse niin sanonkin! 
Täydellinen jälkkäri kuumana hellepäivänä piknikin päätteeksi. :)


Tämä oli ihanan raikasta herkkua ja tuntui myös todella kevyeltä. :D Olisin voinut syyä vaikka kuinka paljon enemmän kuin vain tuon yhden pienen purkin. :D


29. toukokuuta 2018

SYNTTÄRIKAKKU 1-VUOTIAALLE POJALLE



Viime viikonloppuna sain toteuttaa aivan ihanan kakun! Oon jo niin kauan haaveillut tällaisesta rusetti/henkselikakusta ja viimeinkin pääsin tekemään sellaisen. Kakku meni pienen Hugo-pojan 1-vuotis synttäreille. :) 

Kakussa ei saanut käyttää ollenkaan munia, joten kakkupohja on valmistettu munattomana ja se on mitoitettu noin 20 hengelle. Täytteinä on herkulliset valkosuklaa- ja vadelmamousset. Kostutukseen on käytetty vaniljasokerilla maustettua maitoa. Kakun pinta ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. Kakku on myös muuten täysin laktoositon lukuunottamatta täytteessä käytettyä valkosuklaata. :)


Tämä oli oikein ihana kakkuprojekti! <3


Alareunan pitsi toi kivasti näyttävyyttä kakulle. :)


Kakkupitsin ohjeissa sanotaan että pitsi kuivatetaan uunissa noin 50 asteessa puolisen tuntia. Itse annoin pitsin vain kuivua huoneenlämmössä ja hyvää pitsiä tuli. :)



Kakusta tuli mielestäni oikein kiva ja sopi hienosti pikkumiehen synttäreille. Onnea Hugo! :)

18. toukokuuta 2018

ÄITIENPÄIVÄKAKKU


Tänä vuonna leivoin äitilleni tämmöisen hempeän vaaleanpunaisen kakun, joka piti sisällään herkullisen fariinisokeripohjan ja täytteinä valkosuklaa- ja punaherukkamousset. Kuorrutteena toimi vaniljainen tuorejuustokreemi hieman mascarponella höystettynä. :) 

Kuorrute ei mennyt tällä kertaa aivan nappiin. :/ Mulla sattui olla kaapissa vaaleanpunaisen Candy Meltsin jämät niin käytin ne siihen. Laitoin kuorrutteen liian kuumana ja juoksevana kakun päälle, niin sehän vain valui reunoja pitkin kakun päältä pois. :D Ei saisi olla liian hätäinen! :) Muuten olin kyllä tyytyväinen kakun makuun ja ulkonäköön. Aidot ruusut toivat hieman luksusta koristeluun. <3

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Kostutus:
maitoa vaniljasokerilla maustettuna

Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Punaherukkatäyte:
180 g punaherukoita
½-1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Tuorejuustokreemi:
113 g pehmeää voita
2,25 dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 tl maitoa
200 g tuorejuustoa
100 g mascarponea
(+ pinkkiä pastaväriä)

Koristelu:
100 g candy meltsejä (vaal.pun)
½ dl kermaa

+ aitoja ruusuja/valkosuklaata/sokerihelmiä

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla; pohja + reunat ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sulata voi mikrossa. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, sula voi ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uuni keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunneks kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa varovasti ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää suklaa, sekoita ja lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kokoa kakku paistovuokaan (laita leivinpaperista korkeat reunat) ja kostuta täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Kaada valmis valkosuklaatäyte kakun toiseen väliin. 

Valmista punaherukkatäyte. Jos käytät pakasteherukoita niin sulata ne ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon haluttu määrä sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Kaada täytteeseen herukkasose - sekoita varovasti sekaisin. Lopuksi lisää vaniljakreemijauhetta sen verran että saat täytteestä sopivan paksua. Kaada valmis täyte kakun toiseen väliin. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Valmista kreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri ja vaahdota seos mahdollisimman kuohkeaksi. Sekoita huoneenlämpöien maito joukkoon. Notkista erillisessä kipossa huoneenlämpöiset juustot ja sekoita hyvin kreemin joukkoon. 

Irrota hyytynyt kakku vuaosta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaa kreemillä . Halutessasi voit sipaista pinkkiä pastavärä kakun reunaan ja levittää sitä raidoiksi paletin avulla.  Anna kakun pinnan hieman jähmettyä jääkaapissa. Pinnasta ei tule niin kova kuin normaalia voikreemiä käyttämällä. :) 

Valmista valuva kuorrute candy meltseistä. Pilko candy meltsit pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kerma ja kaada palojen päälle. Sekoittele kunnes palat on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Anna jäähtyä ja jähmettyä jonkin aikaa kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Kaada kakun päälle niin, että sitä lähtee valumaan reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja koristele lopuksi kukilla ja muilla koristeilla. Ruusujen varret kannattaa peittää huolellisesti kelmulla tai foliolla. Tai voit käyttää mös valmiita kukkapiikkejä. 


Hempeä vaaleanpunainen herkkukakku. <3


Vähän harmitti kun tuo valuma meni pilalle. Se lähti myös tolleen ihmeellisesti "lainehtimaan" kakun päällä. Onneksi maku oli kuitenkin hyvä! :)


Tykkäsin kyllä todella paljon noista aidoista ruusuista koristeina. <3

15. toukokuuta 2018

SUKLAA-KINUSKIKAKKU



Tämä kakku syntyi hetken mielijohteesta kun halusin leipoa itselle jotain herkkua eräänä viikonloppuna. :) 

Pohjan teko ei vain sujunut aivan ongelmitta. Valmistin pohjan irtopohjavuoalla, joka oli jo jonkin verran päässyt löystymään ja reuna saattoikin joskus aina aueta itsekseen pohjan ympäriltä. Nooh, joko arvaatte miten mulle kävi??!! Kyllä vain - olin laittanut pohjamassan vuokaan ja nostamassa vuokaa uuniin, niin eiköhän se reunus pinksahtanut auki ja kaikki taikina valui ihanasti lattialle ja uunin pohjalle. Eli tämä homma ei mennyt ihan kuin Strömsöössä!! :D Muutama ärräpää siinä tais multa päästä ja ei auttanut kuin alkaa siivota sotkua. En kuitenkaan lannistunut tästä takaiskusta vaan valmistin uuden pohjan ja ERI vuoalla tällä kertaa. :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kinuskitäyte:
1½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

2 dl vispikermaa
150 g mascarponejuustoa
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta

+ suolapähkinöitä noin 2 kourallista

Maitosuklaaganache:
75 g maitosuklaata
½ dl kermaa
12 g voita

Koristelu:
pensasmustikoita
suola- ja pistaasipähkinöitä

Valmista pohja. Lämmitä uuni 180 asteesen ja valmistele vuoka; pingota pohjalle ja reunaan leivinpapaeri.  Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy ja sekoita muutaman minuutin ajan. Kiehauta vesi ja kaada massan joukkoon - sekoita hyvin sekaisin ja jatka sekoittamista jonkin aikaa. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Lyhennä tai lisää paistoaikaa tarpeen vaatiessa. Jäähdytä pohja.

Valmita kinuskikastike täyttöä edeltävänä päivänä. Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä yöksi jääkaappiin. 

Valmista kinuskitäyte. Vaahdota jääkaapissa yön ollut kinuski. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone ja kinuskivaahto. Sekoita hyvin sekaisin ja lisää lopuksi vaniljakreemijauhe hyvin sekoittaen. Pilko suolapähkinöitä pienemmiksi puukolla ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla pohjakin paistettiin. Voit tehdä leivinpaperista vuoalle korkeammat reunat. Laita vuokaan pohja ja sen päälle puolet kinuskitäytteestä. Ripottele päälle puolet pähkinämurskasta. Täytä toinen väli samalla tavalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yö yli.

Irrota kakku vuaosta ja aseta suoraan tarjoilulautaselle. Tasoita reunoja paletin/veitsen avulla jos ne ovat kovin epätasaiset. 

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää mukaan voi pieninä paloina ja sekoittele kuorrute tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa, kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Levitä kuorrute lusikan ja paletin avulla kakun pinnalle. Koristele pensasmustikoilla ja pähkinämuruilla. Sit vain nopeasti kakun kimppuun! :)


Lurps kun oli hyvää! Tuo pohja on ihan mun suosikki tällä hetkellä. :D


Kinuskimascarponetäyte oli ihanan samettista ja pehmeää. Tykkäsin kovasti mutta kinuskin maku olisi saanut tulla paljon enemmän esille. Ensi kerralla tekisin niin, että keittäisin pienen satsin kinuskia ja levittäisin sitä lusikalla ihan vain raidoiksi täytteen pähkinöiden päälle. Jos se toisi vähän lisäpotkua! :)


Olin ehkä vähän liian malttamaton tuon kuorrutteen kanssa. Hihii... :) Se oli vielä aika löysää levitysvaiheessa mutta mulla oli kiire lähteä jumppaan, niin lätkäsin sen vain kakun päälle. Vähän se valui liikaa kakkulautaselle mutta ei se mitään... :) 


Koristelussa kivaa väriä kakkuun toivat nuo mustikat ja pistaasipähkinät. :)


Namskis, kyllä tällä kakulla sai makean himon selätettyä. :D

9. toukokuuta 2018

NALLE-AIHEINEN SYNTTÄRIKAKKU



Viime viikonloppuna matkaan lähti tällainen vaaleanpunainen nallekakku pienen tytön synttäreille. :)

Kakku on mitoitettu 20 hengelle. Pohjana on tavallinen vaalea sokerikakkupohja ja täytteinä herkulliset valkosuklaa- ja mustikkamousset. Täytteet on muuten pidetty laktoosittomina mutta valkosuklaa ei ollut laktoositonta. Koristeet ja kakun kuorrutus on sokerimassaa. Sokerimassan alla on voikreemi, joka on maustettu vaniljalla. :) 


Olipas kiva tehdä pitkästä aikaa nallekoristeita. Aluksi niistä meinasi koko ajan tulla kissan näköisiä... :D Pienten korjausten jälkeen sain ne kuitenkin näyttämään nalleilta. :)


Kakusta tuli mielestäni oikein kiva ja hempeä pienelle tytölle. :)


 :)


Paljon onnea vielä Pihlalle! :)


4. toukokuuta 2018

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU



Tämä sitruunainen kakku lakritsipohjalla oli aivan uusi tuttavuus mulle. Tai oikeastaan vain tuo pohja oli uusi kokeilu ja täyte oli tuttu, turvallinen ja herkulliseksi todettu sitruuna-jukurttitäyte. :) 

Olin joskus kauan aikaa sitten kampaajalla ollessani ottanut kännykällä kuvan lehdessä olevasta kakkureseptistä, jossa oli tällainen lakritsipohja. En muista mikä lehti oli kyseessä, kun sitä ei kuvasta käynyt ilmi. :) Joka tapauksessa... Selaillessani kännykän kuvia, resepti tuli vastaan ja päätin kokeilla tuota ihanalta kuulostaa lakupohjaa ja sen kaveriksi tein tuon sitruuna-jukurttitäytteen. Namskis! :)

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla. 

Pohja:
3½ patukkaa Pandan lakritsifudgea tai 5 kpl Kick-patukkaa
½ dl kuohukermaa
70 g voita
1 dl sokeria
1 dl jauhoja
1 muna

Täyte:
3 liivatetta
200 g turkkilaista jukurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
3 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
erilaisia lakukarkkeja

Valmista pohja hyvissä ajoin, että se kerkeää kunnolla jäähtyä ennen täytteen tekoa. Ota esille vuoka, pingota pohjalle ja sisäreunaan leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kattilaan pilkotut lakupatukat, kerma ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes laku ja voi on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Lisää joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon jauhot ja viimeiseksi muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja vältä turhaa sekoittamista. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä.

Aseta jäähtynyt pohja saman paistovuoan pohjalle. Muista laittaa vuoan pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan mahdollinen reunakalvo. 

Valmista sitruunatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään jukurtti, tuorejuusto, sokerit ja raastettu sitruunankuori. Purista sitruunoista mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana jukurtti-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna mielellään hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele erilaisilla lakukarkeille oman mielen mukaan. Valmista! :)


Voi että kun tuo pohjamassa maistui tekovaiheessa hyvältä. 
Meinasin syödä koko massan ennen paistoa! :D


Tästä ei voi muuta todeta kuin, että lakritsi ja sitruuna sopivat aivan loistavasti yhteen. :)


Pohja oli ihanan pehmeä ja ehkä jopa hieman browniemainen. 
Erittäin hyvä koostumukseltaan ja ennen kaikkea maultaan. :D


Nam nam, hyvää oli! :)