En tosiaan jaksanut leipoa perinteisiä munkkeja vapuksi vaikka ne niin hyviä ovatkin. Tein nyt sitten näin vähän jälkijunassa näitä ihania donitseja uunissa. Näistä tuli ihan super hyviä!! ❤️ En osannut päättää vain yhtä kuorrutetta ja niinpä sitten tein tällaisen kuorrutekimaran, vähän kaikenlaista. 😁
Reseptillä tulee 12 kpl isoja ja 6 kpl minidonitsja.
Massa:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
reilu 1 tl kanelia
1 kananmuna
120 g maustamatonta jukurttia
0,5 dl öljyä
1 keskikokoinen banaani muusattuna
Kuorrute:
hienoasokeria + kanelia
nokare voita
50 g valkosuklaata
50 g maitosuklaata
50 g Callebaut Gold - paahdettua valkosuklaata
keksimurua
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsivuoat valmiiksi.
Sekoita massan kuivat aineet ensin keskenään. Muussa banaani. Lisää massaan muna, jukurttia ja öljy. Sekoita esim. isolla lusikalla tai nuolijalla, et tarvitse sähkövatkainta. Lisää mukaan sekoituksen loppuvaiheessa muusattu banaani ja sekoita vainsen verran, että massa on tasaista. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota esivalmisteltuihin vuokiin.
Paista uunin keskitasolla isoja donitseja noin 10-12 minuuttia ja pieniä noin 5-6 minuuttia. Anna hetki jäähtyä vuoissa ja kumoa sitten jäähtymään leivinpaperin päälle pöydälle.
Sulata nokare voita mikrossa ja voitele pienet ja kolme isoa donitsia voisulalla. Tee sokerista ja kanelista seos, kireitä voidellut donitsit sokeriseoksessa.
Suklaaversioihin sulata jokainen suklaa erillisessä kipossa ja kuorruta aina kolme donitsia yhdellä suklaamaulla. Tee ylijääneillä suklailla vielä raidat kuorrutteiden päälle ja ripottele päällä hieman keksimurua. Anna jähmettyä jääkaapissa ja sitten vain herkuttelemaan. Nam!!
Ai että... Näistä tuli NIIN herkullisia!! Ihanan pehmeitä ja maukkaita. 🤎
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille