4. toukokuuta 2024

BANAANIDONITSIT

En tosiaan jaksanut leipoa perinteisiä munkkeja vapuksi vaikka ne niin hyviä ovatkin. Tein nyt sitten näin vähän jälkijunassa näitä ihania donitseja uunissa. Näistä tuli ihan super hyviä!! ❤️ En osannut päättää vain yhtä kuorrutetta ja  niinpä sitten tein tällaisen kuorrutekimaran, vähän kaikenlaista. 😁

Reseptillä tulee 12 kpl isoja ja 6 kpl minidonitsja.

Massa:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria 
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl kardemummaa 
reilu 1 tl kanelia 
1 kananmuna 
120 g maustamatonta jukurttia 
0,5 dl öljyä 
1 keskikokoinen banaani muusattuna

Kuorrute:
hienoasokeria + kanelia
nokare voita
50 g valkosuklaata 
50 g maitosuklaata 
50 g Callebaut Gold - paahdettua valkosuklaata
keksimurua

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsivuoat valmiiksi.


Sekoita massan kuivat aineet ensin keskenään. Muussa banaani. Lisää massaan muna, jukurttia ja öljy. Sekoita esim. isolla lusikalla tai nuolijalla, et tarvitse sähkövatkainta. Lisää mukaan sekoituksen loppuvaiheessa muusattu banaani ja sekoita vainsen verran, että massa on tasaista. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota esivalmisteltuihin vuokiin. 

Paista uunin keskitasolla isoja donitseja noin 10-12 minuuttia ja pieniä noin 5-6 minuuttia. Anna hetki jäähtyä vuoissa ja kumoa sitten jäähtymään leivinpaperin päälle pöydälle. 

Sulata nokare voita mikrossa ja voitele pienet ja kolme isoa donitsia voisulalla. Tee sokerista ja kanelista seos, kireitä voidellut donitsit sokeriseoksessa. 

Suklaaversioihin sulata jokainen suklaa erillisessä kipossa ja kuorruta aina kolme donitsia yhdellä suklaamaulla. Tee ylijääneillä suklailla vielä raidat kuorrutteiden päälle ja ripottele päällä hieman keksimurua. Anna jähmettyä jääkaapissa ja sitten vain herkuttelemaan. Nam!!


Ai että... Näistä tuli NIIN herkullisia!! Ihanan pehmeitä ja maukkaita. 🤎


Kaikki olivat tosi hyviä mutta kyllä nuo sokerikuorrutteiset taisivat viedä voiton. Nam! 


Kyllä näillä kelpaa herkutella. 🤎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille