Tästä on jo tovi, kun törmäsin Camilla Hamidin blogissa herkulliselta kuulostavaa reseptiin suklaakaurapaloista. Olin tallentanut reseptin itselleni muistiin sopivaa leivontahetkeä varten ja olin jo kerennyt unohtamaan kyseisen reseptin, kunnes Liisa Westerbergin blogissa puolestaan näin aika saman tyylisen leivonnaisen ja reseptikin oli aika lailla samanlainen. Camilla oli kuorruttanut kaurapalat maitosuklaalla kun Liisa taas oli käyttänyt nougatia. Kaapissa sattui kuin sattuikin olemaan Sallisen leivontanougatia ja niinpä päätin tehdä näiden kahden reseptien yhdistelmän; kaurapohja on napattu Camillalta ja kuorruteidea on Liisalta. :)
Vitsi, kun nämä olivat hyviä! Mun makuun oikein passeleita ja tykkäsin paljon tuosta kauraisesta pohjasta yhdistettynä herkulliseen nougatkuorrutukseen. Nämä jos mitkä olivat koukuttavia herkkupaloja! ♥
Palat on leivottu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan (4x4).
Kaurapohja:
150 g voita
6 dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Kuorrute:
200 g nougatia (Sallinen)
sormisuolaa
Valmistele vuoka laittamalla siihen valmiiksi leivinpaperi ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Hienonna kaurahiutaleet blenderissä hienoksi jauhoksi. Yhdistä sitten kaikki pohjan aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata nougat varovasti mikrossa ja levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä hetken aikaa ja lisää vasta sitten sormisuolaa koristeeksi. Jos lisäät sormisuolan heti nougatin päälle, niin suolahiutaleet uppoavat nougatin sekaan. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa sitten paloiksi.
Nam, nämä olivat NIIN herkullisia! ♥ Ja ennen kaikkea todella helppoja tehdä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille