24. elokuuta 2021

MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU VADELMIEN JA RIISIMUROJEN KERA

Viimein kerkesin testaamaan uusinta silikonista kakkuvuokaani, jonka tilasin jo jokin aika sitten tässä kesän aikana. Kyseessä on siis Pavonin Mars-vuoka ja täytyy kyllä antaa peukut tälle vuoalla - tykkäsin siitä todella paljon! Vuoka on kivan pieni ja mallina neliönmuotoinen kakku on mielestäni tosi kiva. Vaihtelua pyöreille kakuille. :) 

Kakusta tuli oikein kiva ja maistuva! Mansikka, vadelmat, valkosuklaa ja riisimurot yhdessä toimivat todella hyvin. Erityisesti tykkäsin tuosta valkosuklaa + riismuro- kuorrutteesta, nam! ♥

Kakku on leivottu siis silikoniselle kakkuvuoalla, Pavoni Mars. 

Täyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
150 g mansikka soseutettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1½ rkl vettä 
+ kokonaisia vadelmia (pakaste)

Pohja:
160 g mansikkadominoita
2 rkl riisimuroja
40 g voita 

Kuorrute:
200 g valkosuklaata
1 rkl öljyä
vajaa 1 dl riisimuroja

Koristelu:
2 dl kermaa + tomusokeria
vadelmia
riisimuroja 
mansikkajukurttikarkkeja
jukurtti/valkosuklaa päällysteisiä pähkinöitä jne. 

Aloita kakun valmistus tekemällä täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Soseuta mansikat. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, sokerit ja sitruunan kuoriraaste. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon mansikkasose ja sekoita taas hyvin. Lopuksi nostele täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja upota joukkoon kokonaisia vadelmia. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin tunnin verran tai kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä ennen pohjan tekoa. 

Pohjaa varten mursaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon riisimurot. Yhdistä sulatetun voin kanssa. Levitä keksiseosta varovasti hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pohjaseosta jää vähän yli mutta sen voi itse syödä tekovaiheessa. :D Anna kakun olla vielä hetken aikaa jääkaapissa. Laita kakun päälle kelmu ja siirrä kakku sitten pakkaseen. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli. 

Ota kakku pakkasesta ja irrota varovasti silikonivuoasta. Aseta kakku ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperia suojaksi ylivaluvalle kuorrutteelle. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa lyhyissä jaksoissa aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Sekoita sulan suklaan joukkoon öljy ja riisimurot. Levitä kuorrute TODELLA nopeasti kakun päälle. Kuorrute alkaa jähmettyä saman tien jäisen kakun päällä. Paikkaile aukkoja tarpeen mukaan kuorrutteella. Siisti kakun reunat ja aseta kakku tarjoiluvadille. 

Vatkaa koristelua varten kerma ja mausta se tomusokerilla. Pursota kerma kauniisti kakun päälle ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Kakku on vielä tässä vaiheessa jäässä, joten sen on hyvä antaa rauhassa sulaa jääkaapissa ennen syömistä. :D


Nam, kakku oli ihanan raikas ja maistui aivan kesälle mansikoiden ja vadelmien ansiosta. Kuorrutteena ollut valkosuklaa takasi takuuvarmaa makeutta kakkuun. :D 


Kuorrute oli äärimmäisen hankala laittaa kakun päälle sillä se tosiaan alkoi heti jähmettyä osuttuaan kakun pintaan. Eli nopeus on todellakin valttia tuon kuorrutteen levityksen kanssa. :) 


Kesä ♥


Pohjaan tulleet riisimurot olivat muuten myös kiva lisä keksipohjaan. Lisää rapeutta ja purutuntumaa! Nuo mansikkadominot olivat kans mielestäni aika kivan makuisia, toimivat hyvin tämmöisessä mansikkakakussa. :) 

Mut kaiken kaikkiaan, olin oikein tyytyväinen testissä olleeseen kakkuvuokaan ja luulen, että vuoka tulee olemaan kovassa käytössä jatkossa leipomusten merkeissä. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille