12. elokuuta 2021

MANGOJUUSTOKAKKU

Tämän keltaisen mangojuustokakun leivon jo viime viikolla työkavereille kesätyöni päättymisen johdosta. Oli ihan selvä, että jotain hyvää haluan heille leipoa kiitokseksi koko kesästä ja niinpä sitten kaapissa lojuneen mangososepurkin innoittaman syntyi kivan raikas ja kesäinen mangokakku. :)

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g suklaakaurakeksejä
65 g voita 

Täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g turkkilaista jukurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl Bonne mangososetta
2 rkl vettä (laitoin 1 rkl vettä ja 1 rkl limemehua)

Kiille:
2 liivatetta
2½ dl Bonne mangososetta

Koristelu:
keksejä/karkkeja/vadelmia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa keksit hienoksi muruksi pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja nosta vähän keksimurua myös vuoan reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, jukurtti, sokerit ja mangosose. Kuumenne limevesi kiehuvaksi ja liuota puristellut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten niin saat mahdolliset ilmakuplat pois täytteen seasta. Anna kakun hyytyä vähintään 4-5 tuntia jääkaapissa.

Valmista kiille kun kakku on hyytynyt tarpeeksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 8 minuutiksi. Mittaa pieneen kulhoon sose ja ota siitä erilleen pari ruokalusikkaa. Kuumenna tätä erilleen otettu sose kiehuvan kuumaksi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Sekoita hyvin loppusoseen kanssa. Kaada valmis kiille varovasti lusikan avulla täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksejä, karkkeja ja vadelmia. :)


Kovin paljoa en kerennyt panostaa kuvien ottamiseen tällä kertaa. 
Nopeesti räpsäsin pari kuvaa kännykällä ennen töihin lähtöä kakun kanssa. :) 


Kakku oli kyllä mielestäni oikein onnistunut ja maistui ihanasti mangolle. Kivaa vaihtelua pohjaan toivat nuo suklaiset kaurakeksit ja täytteessä käytetty turkkilainen jukurtti. 

Onneksi kakku maistui myös hyvin työkavereilleni. ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille