Viime viikonloppuna sain toteuttaa aivan ihanan kakun! Oon jo niin kauan haaveillut tällaisesta rusetti/henkselikakusta ja viimeinkin pääsin tekemään sellaisen. Kakku meni pienen Hugo-pojan 1-vuotis synttäreille. :)
Kakussa ei saanut käyttää ollenkaan munia, joten kakkupohja on valmistettu munattomana ja se on mitoitettu noin 20 hengelle. Täytteinä on herkulliset valkosuklaa- ja vadelmamousset. Kostutukseen on käytetty vaniljasokerilla maustettua maitoa. Kakun pinta ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. Kakku on myös muuten täysin laktoositon lukuunottamatta täytteessä käytettyä valkosuklaata. :)
Tämä oli oikein ihana kakkuprojekti! <3
Alareunan pitsi toi kivasti näyttävyyttä kakulle. :)
Kakkupitsin ohjeissa sanotaan että pitsi kuivatetaan uunissa noin 50 asteessa puolisen tuntia. Itse annoin pitsin vain kuivua huoneenlämmössä ja hyvää pitsiä tuli. :)
Kakusta tuli mielestäni oikein kiva ja sopi hienosti pikkumiehen synttäreille. Onnea Hugo! :)
Tää on siis ihanin ikinä, ihan älyttömän suloinen! ♥♥♥
VastaaPoistaVoi, kiitos paljon! <3 Täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin itsekin tästä kakusta aika lailla. :D
Poista