4. tammikuuta 2016

VALKOSUKLAALIKÖÖRIKAKKU


Kaapissani on jo jonkin aikaa lojunut pullo valkosuklaalikööriä - Mozart Chocolate Cream White. Ostin pullon edelliseltä laivareissulta ihan leivontatarkoitukessa ja nyt viimein korkkasin pullon tätä kakkua varten. :) 

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
170 g mansikkatäytekeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatetta
150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora) tai tavallista vispikermaa
½ - 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
500 g maitorahkaa
½ dl valkosuklaalikööriä (Mozart)

Kuorrute + koristelu:
125 g valkosuklaata
½ dl kermaa
25 g voita
1 mansikkatäytekeksi
pehmeitä hopeakuulia
sokerimassalumihiutaleita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja aseta sisäreunalle reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman makusi mukaan. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi.

Ota likööristä pieni tilkka lasiin ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja kaada lopun liköörin joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. Kaada liivate-likööriseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita vielä hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää sokeria jos on tarpeen. 

Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään mielellän yön ylitse tai noin neljäksi tunniksi. 

Valmista kuorrute. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää  voi joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut ja kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kunnes kuorrute on vähän sakeentunut. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta niin, että kuorrutetta valuu hiukan reunoille. Koristele keksimurskalla, hopeakuulilla ja sokerimassasta tehdyillä koristeilla. 


Hmmm.... Aikasta makeaa mutta vain NIIN hyvää! :D


Tuo valkosulkaakuorrute oli mulle ihan uus juttu. Tummasta suklaasta kuorrutteita on tullut tehtyä vaikka kuinka paljon, mutta tämä oli eka kerta valkosuklaalla. Siksi vähän jännitinkin, kuinka kuorrutte onnistuu. Ihan kivasti se onnistu vaikkakin se ei jähmettynyt läheskään samalla tavalla kuin tummasuklaakuorrute. :)


Olen ihan ihastunut noihin lumihiutalekoristeihin, kun ostin vähän aikaa sitten muotit niitä varten. Voisin jokaisin leivonnaisen koristella vain niillä. :)


Nam, kakku oli mielestäni hyvää vaikkakin tuon valkosuklaan ansiosta melko makeaa. Likööristä tuli oma kiva makuvivahde kakkuun ja rahkan ansiosta täyte jäi ihanan pehmeäksi. Voin kyllä suositella tätä kakkua kaikille valkosuklaan ystäville. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille