1. joulukuuta 2015

KARPALO-LUUMURUUDUT



Joulun lähestyessä jo kovaa kyytiä, halusin leipoa jotain jouluteemaan liittyen. :) Valion sivuilla oli kiva resepti luumu-kanelirahkasta tehdystä piirakasta. Sitä oli pakko heti kokeilla pienin omin muutoksin. :)

Pohja:
2 dl mantelilastuja
150 g voita
70 g kuivattuja karpaloita
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 prk  (200 g)luumu-kanelirahkaa (Valio)
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Kuorrute + koristelu:
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 prk (à 200 g) luumu-kanelirahkaa (Valio)
sokerikoristeita


Valmista pohja. Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä ja paahda ne kuivalla pannulla. Lisää joukkoon voi ja siirrä pannu pois levyltä. Voi sulaa mantelilastujen joukkoon. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.

Sekoita keskenään munat, sokeri, rahka, maito ja voiseos. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muun seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

Levitä taikina leivinpaperoidulle pelille ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, noin 25 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja.

Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita hyvin joukkoon tomusokeri. Lisää lopuksi rahka ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen olla vähän aikaa jääkaapissa, jotta se jämköityy ja levittäminen on helpompaa. Kuorruta piirakka, leikkaa paloiksi ja koristele esim. sokerihiutaleilla.


 Nämä olivat tosi hyviä, ite ainakin tykkäsin paljon!


Mantelilastut ja karpalot toivat kivasti makua ja purutuntumaa pohjaan. :)


Kuorrute oli myös erittäin hyvää ja sitä tulikin syötyä aika lailla tuossa kuorruttamisvaiheessa. :D:D Tämä oli kaikin puolin hyvä resepti Valion sivuilta. :) Alkuperäisessä ohjeessa oli tosiaan käytetty luumuja mutta ite laitoin noita karpaloita niiden tilalle. Toimi mielestäni hyvin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille