4. kesäkuuta 2013

RAPARPERIMUFFINSIT


 
Näin sateisena päivänä on hyvä taas päivitellä uusia leipomuksia tänne blogiini. :) Viime viikonloppuna olimme käymässä Lappajärvellä ja tulihan siellä taas tapani mukaan leivottua herkkuja. Tällä kertaa tein äitini kanssa raparperimuffinseja pihan omista raparpereista. Voi että kun nämä olivat hyviä!! :)
 
Muffinseja tehdessä käytettiin apuna Kinuskikissan reseptiä hieman tuunattuna ja taas tuli ohje todettua hyväksi ja kertakaikkisen herkulliseksi. :) Alla olevalla ohjeella tuli 12 normaalin kokoista muffinsia.
 
Taikina:
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk mansikkajugurttia (150 g)
 
Täyte:
noin 200 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
 
Kuorrutus:
kermavaahtoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voit myös laittaa jo paperiset muffinsivuoat muffinsipellille.
 
Aloita muffinsien teko vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Yhdistä erillisessä kulhossa leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellan mansikkajugurtin kanssa. Lusikoi taikina vuokiin.
 
Leikkaa raparperi paloiksi ja sekoita joukkoon kaneli ja sokeri. Painele "marinoidut" raparperit syvälle muffinsitaikinan sisään. Paista muffinseja noin 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä.
 
Kun muffinsit ovat jäähtyneet kunnolla, vatkaa kermaa vaahdoksi ja pursota sitä muffinsien päälle. :)

 
Muffinsi sai kunniapaikan mummoni tekemällä kahvilautasella. <3

 
Raparperi + kesä! :)
 

 
Nami nam... :)
 

 
Jostan syystä nämä muffinsit meinasit vähän lässähtää uunista pois tullessaan... :/ En tiiä mistä moinen johtui mutta onneksi tämä ei missään nimessä vaikuttanut makuun. Päinvastaoin, kaikki 12 muffinsia katosivat lautaselta alta aikayksikön. :D Olen pannut merkille, että aina kun teen muffinseja äitini uunilla, ne meinaavat lässähtää uunista ottamisen jälkeen. Eli vian täytyy olla uunissa eikä tekijässä! ;)
 
Näitä muffinseja teen kyllä pian uudestaan, sen verran hyviä ne olivat! :)
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille