Näin perjantai-illan kunniaksi ajattelin leipoa itselleni tacopiirakan. Maittavaa oli mutta pohjaan en ollut oikein tyytyväinen, siinä maistui liika margariini ja koostumus ei ollut oikein mieleeni. Täyte puolestaan onnistui täydellisesti ja se oli maittavaa. :)
POHJA
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
150 g margariinia
½ dl kylmää vettä
Ensimmäiseksi sekoitettiin jauhot ja suola keskenään. Seokseen lisättiin margariini paloina ja nypittiin jauhojen kanssa keskenään. Lopuksi lisättiin vesi ja sekoitettiin nopeasti kiinteäksi palloksi.
Taikina taputeltiin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
JAUHELIHATÄYTE
400 g sikanautajauhelihaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
1 pss pakastemaissia (200 g)
1 pss Santamaria tacomaustestetta
100 g valkosipulituorejuustoa
100 g ruohosipulituorejuutostoa
1 prk kevytkermaviiliä
2 kananmunaa
noin 2 dl Emmental-mozzarella juustoraastetta
Täytteen valmistus lähti liikkeelle jauhelihan ruskistamisesta. Ruskistuneen jauhelihan joukkoon lisättiin sipuli, valkosipuli, paprika pilkottuina ja maissi. Seos maustettiin suolalla, mustapippurilla paprikamausteella ja joukkoon lisättiin myös yksi pussi tacomaustettta.
Seoksen joukkoon pannulle lisättiin molemman tuorejuustot, kermaviili ja kananmunat. Valmis seos kaadettiin pohjataikinan päälle. Seoksen päälle laitettiin vielä juustoraastetta. Uunissa piirakka sai olla 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Hyvin piirakka maistui valkoviinin kera näin sateisena perjantai-iltana. :)
Täytyypä joskus kokeilla tämmöstä :) Mulla on yks hyvä pohjan ohje, niin vois koittaa tehdä sille pohjalle.
VastaaPoistaSun pitää laittaa mullekin se pohjaohje sitten. Olin tähän tosiaan vähän pettynyt. Ehkäpä se sun oma on parempi. :)
VastaaPoista