Tuossa viikolla eräänä päivänä alkoi ihan hirveästi tehdä mieli leipoa jotain hyväskää. Hetken aikaa surffailin netissä inspiraatiota etsien ja sitten keksin nämä jouluiset muffinssit. Näistä tuli tosi hyviä! 🤎
Muffinsipohjassa maistuvat joulun mausteet ja laitoinpa mukaan myös vähän tummaa siirappia. Se sopi todella hyvin näihin herkkuihin. Valmiiden muffinsien keskelle tein reiät ja täytin ne Biscoff-tahnalla. Biscoffin tilalla voisi vallan mainiosti käyttää myös esimerkiksi kinuskia. Mulla vain sattui olemaan jämät Biscoff-tahnasta jäljellä, niin päädyin käyttämään sitä. Kuorrutteen halusin pitää maltillisen makuisena, ettei se olisi jyrännyt liikaa itse muffinsien makua. Tykkäsin kyllä kovasti tästä makukokonaisuudesta, nam! 🤎
Ohjeella tulee 12 kpl normaalin kokoista muffinsia.
Massa:
160 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
150 g sokeria
60 g pehmeää voita
0,6 dl öljyä
1 muna
25 g turkkilaista jogurttia (tai ranskankermaa, rahkaa tms.)
20 g tummaa siirappia
1,2 dl maitoa
Täyte:
noin 80 g Biscoff-tahnaa
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
2 rkl fariinisokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu:
pieniä piparkakkuja
piparimurua
Ota esille muffinsipelti ja aseta koloihin valmiiksi paperiset muffinsiformut. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kulhossa massan kuivat aineet keskenään.
Mittaa toiseen kulhoon sokeri, pehmeä voi ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna, jogurtti ja siirappi - sekoita.
Lisää nesteseokseen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Aloita ja lopeta lisäys kuivilla aineilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Jaa valmis muffinsimassa vuokiin, noin 3/4 täyteen. Paista uunin keskitasolla noin 20-22 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Testaa kypsyyttä puutikun avulla ja lisää/vähennä paistoaikaa tarvittaessa. Anna valmiiden muffinsien jäähtyä muutama minuuttia vuoissa ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään täysin.
Kun muffinssit ovat täysin jäähtynyt, poraa niiden keskelle reiät esim. omenaporan avulla. Notkista Biscoff-tahnaa ihan hetken aikaa mikrossa. Lusikoi tahna reikiin.
Kuorrutetta varten vaahdota kerma ja fariinisokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää mukaan tuorejuusto ja sekoita sopivan jämäkäksi vaahdoksi. Jos haluat kuorrutteesta makeampaa, lisää halutessasi mukaan vielä tomusokeria tai muuta makeutta.
Laita valmis kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota ruusukkeet muffinsien päälle. Kuorrute riittää maltillisesti pursotettuna kaikkiin 12 muffinsiin. Laita koristeiksi pieniä piparkakkuja ja vähän vielä keksimurua. Sitten vain herkuttelemaan!
Nämä olivat kyllä herkullisia! ✨
Tykkäsin kun tuo kuorrute ei ollut yhtään liian makea ja suht neutraalin makuinen, jolloin muffinsin maut pääsivät hyvin esille. 🙂

















