16. joulukuuta 2025

KOOKOS-VALKOSUKLAA-PANNA COTTA-PIIRAKKA


Idean tähän leivonnaiseen sain ihanalta naapuriltani, kun päivittelin yksi päivä instassa, ettei mulla ole mitään leivontaideaa viikonlopun herkuksi. Hän ehdotti jotain kookoksista herkkua ja silloin mulla alkoi päässä raksuttaa. Halusin koittaa yhdistää kookoksen jotenkin jouluiseen teemaan ja niinpä sitten syntyi tämä herkullinen panna cotta-piirakka kookoksen ja valkosuklaan mauilla. Jouluista twistiä piirakkaan toi piparkakuista valmistettu pohja.  Nam! 😋

Piirakka on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
200 g piparkakkuja 
90 g voita

Kookostäyte:
100 g kookoshiutaleita 
200 g kondensoitua maitoa 

Panna cotta:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata 
2 dl kermaa 
2 rkl fariinisokeria 
200 g vaniljarahkaa

Koristelu:
1,5 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa 
tomusokeria
vaniljasokeria 

piparigranolaa
kookoshiutaleita
minipiparkakkuja
itse tehdyt pienet kookospallot

Vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. 

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kookostäyte. Sekoita keskenään kookoshiutaleet ja kondensoitumaito. Levitä seos varovasti pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Huom!! En laittanut ihan kaikkea täytettä pohjan päälle vaan säästin pienen määrän ja tein siitä söpöjä pieniä palloja, jotka päällystin tummalla suklaalla. Voit tehdä itsekin näin tai vaihtoehtoisesti laittaa kaiken täytteen pohjan päälle. 🙂

Valmista panna cotta. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. 

Laita pieneen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Lämmitä rauhallisesti sekoitellen kunnes kerma saavuttaa kiehumispisteen. Älä anna kuitenkaan kiehua! Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kermaan. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoittele kunnes palat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä noin kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka parissa erässä. Kaada valmis panna cotta varovasti kookostäytteen päälle. Anna hyytyä rauhassa jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. 

Koristelua varten vaahdota kerma. Lisää loppuvaiheessa mukaan tuorejuusto ja sokerit. Laita vaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota ruusukkeet piirakan reunoille. Viimeistele koristelu kookoshiutaleita, granolalla, pipareilla ja kookospalloilla. 


Jouluista ja ah niin ihanaa kookokselta maistuvaa piirakkaa. 🥥🤎


Panna cotta on ehdottomasti yksi lemppareistani ja se yhdistettynä herkullisen kookostäytteen kanssa. Namskis! 😋


Ei ole enää pitkä aika jouluun! Vielä kun keksis, mikä tulisi olemaan joulupöydän herkkukakkku. ✨



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille