En tiiä miksi muffinseja tulee tehtyä nykyään niin harvoin, vaikka nehän on tosi kivoja ja helppoja leipoa. Tällä kertaa mielessä kutkutteli taas maapähkinävoin käyttö ja päädyin tekemään todella herkullisia muffinseja kyseisestä raaka-aineesta. Ai että, kun näistä tulikin hyviä! 🤎
Mehevän tumma pohja ja suolakinuskisydän yhdistettyinä aivan järisyttävän herkullisen maapähkinävoikuorrutteen kanssa, oli jotain todella hyvää. Muffinseista tuli todella tuhteja ja makoisia mutta ne olivat vain niin kertakaikkisen herkullisia. Varsinkin tuo kuorrute!
Olen jo pitkään yrittänyt saada aikaiseksi täydellistä maapähkinävoikuorrutetta ja nyt uskon sen viimein onnistuneen. Tässä kuorrutteessa oikeasti maistuu kunnolla maapähkinävoi ja kuorrute on samalla jotenkin todella kevyt ja erittäin täyteläinen. Just sellainen, mistä tykkään! Tästä taisi tulla mun ehdoton lemppari. 🤎 Parasta kuorrutteessa on myös se, että sen valmistaminen ei vie paljoa aikaa ja tällä ohjeella saa runsaat kuorrutukset 12 muffinsin päälle. Suosittelen ehdottomasti käyttämään sellaista "creamy" versiota maapähkinävoista, sillä saa mielestäni parhaimman lopputuloksen kuorrutteeseen. Tarkista myös kuorrutteen suolan tilanne. Jos käytät sellaista voita ja maapähkinävoita, jotka sisältävät jo suolaa itsessään, ei tarvitse enää lisätä sitä erikseen. Jos sinulla on puolestaan käytössä suolattomat versiot, niin silloin voi olla paikallaan lisätä ripaus suolaa joukkoon. 🙂
Reseptillä tulee 12 kpl normaalin kokoista muffinsia ja reilut kuorrutteen niiden päälle.
Muffinsimassa:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä
1 dl kuumaa vettä
Kinuskisydän:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
noin 0,5 tl suolaa
Kuorrute:
70 g pehmeää voita
115 g tomusokeria
270 g maapähkinävoita "creamy"
1 tl vaniljasokeria
0,8 dl vispikermaa
Koristelu:
kinuskiraidat
suklaarouhetta
suolapähkinöitä
Ota esille muffinsipelti ja laita koloihin valmiiksi paperivuoat. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita massan kuivat aineet ensin keskenään sekaisin. Lisää sitten joukkoon muna, maito ja öljy - sekoita hyvin sekaisin sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Kiehauta vesi mikrossa ja lisää massan joukkoon koko ajan sekoittaen vatkaimen alhaisimmalla teholla. Varo, voi vähän roiskua. 🙂 Jatka sitten vatkaamista täydellä teholla parisen minuuttia tai kunnes saat kuohkean ja ilmavan massan.
Jaa valmis massa tasaisesti 12 muffinsivuokaan. Täytä vuoka noin 3/4 täyteen. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Tarkista kypsyys tikulla ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna valmiiden muffinsien olla vuoassa hetken aikaa paiston jälkeen ja siirrä ne sitten esim. ritilän päälle jäähtymään kokonaisuudessaan.
Kun muffinssit ovat täysin jäähtyneitä, koverra niiden keskelle reikä omenaporan tai esimerkiksi tyllan avulla. Sekoita valmiin kinuskikreemin joukkoon suola ja siirrä melkein koko kreemi pursotuspussiin. Jätä vähän kreemiä koristeluun. Pursota kreemiä koloihin.
Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi notkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita taas sekaisin. Lisää sitten mukaan maapähkinävoi ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin sekaisin kuohkeaksi massaksi. Kaavi pariin kertaan reunat alas sekoituksen aikana. Lopuksi lisää kuorrutteeseen kylmä kerma ja vatkaa ilmavaksi ja kuohkeaksi.
Siirrä valmis kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota reilut kuorrutteet jokaisen muffinsin päälle.
Viimeistele koristelu spritsaamalla kinuskikreemillä raidat. Tee leivinpaperista pieni pursotuspussi, jolla saat kätevästi pursotettua ohuet raidat muffinsin päälle. Rouhi päälle vielä vähän suklaata ja suolapähkinöitä. Nam! 🤎
Oijoi, osu ja uppos meikäläiseen kyllä nämä herkut! 🤎
Itse muffinsi oli ihanan mehevä ja kostea, varsinkin silloin leivontapäivänä. Seuraavana päivänä kaapissa olleena pohjat olivat ehkä hitusen kuivahtaneet mutta ei se haitannut kun täyte ja kuorrute pelastivat tilannetta hyvin. 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille